★ 399 gram ★

Alla inlägg under mars 2012

Av Lisa - 16 mars 2012 09:39

Goooo Morron! Möts av en pigg, mätt, nöjd och glad tjej när jag kommer upp till avdelningen idag! Kom faktiskt hit alldeles nyss. Tog lite "sovmorgon" idag.. Sovmorgon= Kliva upp 06.30 och sticka iväg på gymmet och springa 4 km på löpbandet   

Idag är det Fredag!!!! Det betyder GODIS :)    Nu skriker min lilla plutt här, så hon vill nog komma till mamma!

Av Lisa - 15 mars 2012 15:48

Liten intryckt näsa!  Men nu slipper hon cpapen!! Jag pratade med doktorn och sa att jag tyckte det kändes fruktansvärt att lägga henne i cpap när hon var så nöjd utan.. Och hon ringde och pratade med dom uppe i Umeå och det bestämdes att hon får vara utan, med täta kontroller av blodgas och andningsfrekvens.. Dom tyckte även att vi skulle minska på maten lite (hon behöver tydligen inte bli tjockis hehe) Så nu får hon 55ml istället för 60, och jag tror att det räcker gott och väl!

Nu ska hon få lite inhalationer istället. Pulmicort och koksalt. Kanske underlättar lite eftersom hon är lite rosslig och så.

Nu har jag en nöjd tjej här som ligger i pappas famn och myser! (även två nöjda föräldrar som slipper höra väsandet)

Själv så har jag varit och köpt mig en badrumsvåg! Har varit utan i flera år.. Känns inte bra att inte ha koll på vad man väger och nu kan jag konstatera att jag vill gå ner 6 kg.. Sååå, då börjar viktresan :)

Av Lisa - 15 mars 2012 11:08

Dagens vikt ser ni i rubriken! Ja nu känns det verkligen som att operationen närmar sig med stormsteg.. En dag jag suktar efter med skräckblandad förtjusning.. Är ju egentligen livrädd för att nånting ska gå snett.. Ja mena, en operation är alltid en risk. Men samtidigt så vet jag att det klassas som ett enkelt ingrepp och det borde inte vara så mycket som kan gå fel och jag ser verkligen fram emot att få byta bajsblöjor på min dotter!! Ni andra mammor tycker säkert att det där lät hur knäppt som helst. Hur kan man längta efter bajsblöjor?? Jo, jag gör det!!! Ska aldrig nånsin klaga på en bajsblöja!! (säger jag nu)

Denise ligger i sin säng här bredvid mig.. I "vanliga" fall har jag henne i famnen jämt. Hon ligger alltid på mitt bröst och där mår hon som bäst. Men nu när hon ligger i cpap så pallar jag helt enkelt inte. Det går inte!! Ljudet får mig att vilja dö nästan!! Det är nog påfrestande att höra det på en meters avstånd. Att ha det i famnen är näst intill olidligt, så jag kan ju bara föreställa mig hur det känns för stackars lilla Denise som ligger med den upptryckt i ansiktet! Men jag får tänka på att det inte är för evigt, och det är för hennes eget bästa..

Jag får sätta på en ljudbok och fokusera på nåt annat.. Har lyssnat igenom "Isprinsessan" och nu är jag inne på "Predikanten".. Jag gillar dom SKARPT och ljudböcker är verkligen något för mig, för jag kan inte koncentrera mig på att läsa en bok, men när man lyssnar så kan man ju göra en massa annat samtidigt.. Pöööööörfäkt!

Tack för alla fina kommentarer och tack för tips om sidor med barnkläder!!! :)  

Av Lisa - 14 mars 2012 18:06

Vad skulle jag göra om jag inte hade nån att lämna över till??? Då skulle jag ha fått ett riktigt nervsammanbrott för länge länge sedan. Kände bara att jag verkligen behövde komma ifrån sjukhuset idag, så jag gick hem för typ en timme sen, och Pappa fick ta över istället..

Allt känns så jäkla bökigt nu när Denise måste ha cpap.. Nu är det bestämt att hon bara får vara ur den vid måltiderna. Ja, okej det är väl bra, men det är inte roligt att behöva känna ett motstånd till att plocka upp sin dotter ur sängen när hon gråter.. För så känns det när hon har cpap. Jag kan inte bara lyfta upp henne och hålla henne mot bröstet som jag brukar göra. Det krävs planering, jag måste lossa tejpar, hålla reda på slangar, se till så att alla kablar och slangar når dit jag ska och det tar ALLTID stopp nånstans vilket håll jag än vänder mig åt!!!  Det kanske låter som småsaker, men det är skitjobbigt att ha det så hela dagarna!!  Jag  trodde att vi hade kommit förbi den fasen, att den tiden var förbi.. jag hade börjat vänja mig vid att kunna gå omkring med Denise "hur jag ville".. (då menar jag c:a 2-3 meter utan att det tar stopp)  Ja, jag vet inte hur länge hon kommer behöva ligga i cpap nu, men varje dag, varje timme, varje minut är en pina! Får ont i skallen av ljudet och får ont i hjärtat av att se hennes lilla söta näsa bli helt deformerad!! Men jag vet att hon behöver det! Det är det bästa för henne, och jag får helt enkelt försöka bita ihop och fortsätta vara stark. En sån här "skitsak" ska väl inte få mig på fall efter allt vi gått igenom!! Nä, skärpning tanten!!!


Har bokat träningspass ikväll. Så klockan åtta står jag i studion på 1Life och leker dans-stjärna! Sh´bam blir det ikväll! Har varit på det en gång förut, och det var ganska enkelt, kul och svettigt!

Imorgon har jag nya krafter, och då tål jag även väsandet och pipandet från cpapen!! Det lovar jag mig själv! 


Jag behöver tips från er! Söker efter nån rolig nätbutik med lite roliga bebiskläder.. 

Av Lisa - 14 mars 2012 15:53

Ja äntligen har jag varit och köpt ett mobilt bredband! Så nu kan jag surfa även här på sjukhuset. Känns nästan som ett måste om man ska palla sitta här hela dagarna.

Nu är det den här tiden på dagen då jag alltid blir helt knäckt. Totalt slut och humöret i botten. Jag fattar inte vad det beror på??! Alltid runt tre-fyra så ger mina hjärnceller upp och det känns som att huvet ska brinna.. Att sitta och mata Denise i cpap är ingen dans på rosor när jag är på det humöret.. Inte ens choklad hjälper. Tro mig, jag har provat. Vräkte nyss i mig en hel chokladkaka. Mörk choklad med pistage. Tänkte ta en bit till kaffet bara, och helt plötsligt var det slut!

Tror jag behöver en dag off snart.. Sova ut ordentligt. Bara vara, bara vara hemma, bara ta det lugnt, bara ha det lite normalt... Men när den dagen kommer så kan grisar flyga! Känns väldigt långt borta med en normal dag..

Nä, nu ska jag sluta tjura och istället kolla om det finns nåt roligt träningspass jag kan gå på ikväll så jag får nåt annat att tänka på en stund!

Av Lisa - 14 mars 2012 12:34

Hipp Hipp Hurra, ja är 4 månader idag! Ska snart få cpap igen, för blodgasen var sämre nu när jag varit utan ända sen klockan åtta imorse. 

 
Av Lisa - 13 mars 2012 22:51

En sån där dag igen.. Har verkligen inte varit på topp idag. Har haft en sprängande huvudvärk hela dagen.. Och som om inte det vore nog så har humöret och tålamodet varit i botten.. Men det kanske hänger ihop. Det finns ju inget som är så irriterande som huvudvärk, ja det ska va mensvärk då! Mitt i den sprängande huvudvärken och allt elände runt omkring så ska man försöka vara en lugn och fin mamma också.. Satt idag med alla slangar, kablar och grejer snurrade runt benen och bakom huvet och Gud vet var. Ja var så trött, så fruktansvärt trött och huvet dunkade så jag kände mig gråtfärdig. Då fick jag helt plötsligt en STOR gul kaskad spya över hela mig, hela kudden, fåtöljen och Denise. Det blev droppen som fick bägaren att rinna över idag. Började stor tjuta och bad Fredrik ta henne! Hade sååå stor lust att bara ta alla apparater och slänga ut dom genom fönstret!! Nä mitt humör har verkligen inte varit på topp idag.. Men kvällen slutade hyfsat bra iaf. Tog ur henne ur cpapen vid halv sex. Sååå skönt att slippa ha den där väsande slangen precis bredvid örat hela tiden. Hon låg fortfarande utan nu när vi gick hem, men dom skulle ta på henne den under natten så att det inte blev för jobbigt för henne. Jag pallade inte göra det, för jag tycker så synd om henne :(

Av Lisa - 13 mars 2012 10:26

Ser ni va less jag är?? Ta bort den här hemska gris- näs mojängen från mig!

 

11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards