★ 399 gram ★

Alla inlägg den 12 mars 2012

Arg

Av Lisa - 12 mars 2012 20:15

Gjorde kväll tidigt idag och gick hem redan klockan sju.. Skönt att ha några timmar hemma innan man ska lägga sig..

Lilla stumpan är inte alls nå pigg. Så fort hon rör sig eller anstränger sig minsta lilla så blir hon helt blå och sjunker i saturation. Hon sover med tungan utanför munnen och är bara allmänt trött och slut.

Det kändes ju bra när jag kom dit imorse.. Men efter jag hade tvättat henne och bytt kläder och allt det där så kom den första dippen.. Sen blev hon bara tröttare och tröttare och man såg riktigt hur jobbigt det blev för henne att andas, att röra sig, att skrika, att bajsa. Allting som en jättestor kraftansträngning!

Hoppas verkligen att det vänder.. Är nervös för vad jag möts av imorgon bitti när jag kommer upp.. En piggare bebis? En utslagen, sjuk bebis? Ett plus är iaf att hon fortfarande orkar äta ur nappflaskan. 

Jag blir bara så trött och less på allt!! När ska allt bara bli bra? Kommer det nånsin bli bra? Vi kanske får åka in och ut på sjukuset under en lång tid, kanske flera år. Vem vet? Usch, jag vill inte tänka på framtiden idag. 


Tog en liten prommis idag och smet in och bokade tid hos frisören. Så nästa vecka blir det klippning och färgning hos en MANLIG frisör. Har ALDRIG varit hos en manlig frisör förut, men jag tror han är skitduktig.

Det blev ju ingen löptur för mig idag som jag hade planerat i mitt huvud.. Så jag har kört ett litet träningspass här hemma istället. MASSA plankor och lite yogaövningar. Måste ju få nån stabilitet i kroppen.. Min hållning ska vi inte ens prata om.. Ge mig mera muskler!

Denise är förresten med i en annan blogg idag! CYBERPHOTO   Mammas fina tjej!!!

Ibland kan jag känna mig så arg. Arg och avundsjuk! Arg på livet, arg på folk som tror att dom förstår, avundsjuk på folk som har det bra. Ibland möter jag folk som går omkring och ser sådär löjligt glada ut, folk som skrattar och ser ut som om dom inte har ett bekymmer i världen. Jag har lust att slå dom!!! Jag får lust att gå fram en millimeter från deras ansikte och skrika och tala om att det fan inte finns nånting att skratta åt!

Usch, jag vill inte vara sån. Jag vill inte bli sur och bitter. Jag vill vara stark, jag vill vara glad, jag vill att allt ska bli bra. Jag vill börja leva igen!! 



Av Lisa - 12 mars 2012 15:25

Så var det dax igen då.. Det blev bara för jobbigt för lilla plutten.. Jag räknade hennes andetag och de var uppe i 98/minuten.. Stackars liten! I nuläget så protesterar hon inte mot cpapen, så hon får ha den tills hon säger ifrån.. 

 
Av Lisa - 12 mars 2012 12:53

Mycket för min lilla plutt idag! Först har hon skrämt slag på mamma ett par gånger med saturations dippar. Sen kom doktorn och tyckte att det borde göras ett UL på hjärtat.. Sagt och gjort. Så kom en av denises gamla läkare på Barn 4 och kikade på hennes lilla hjärta. Han kände först inte igen oss, men när han hörde hela hennes namn så slog han sig för pannan och kom på vilka vi var. Hjärtat såg fint ut, ingen ductus i sikte.. Sen var det dax för nästa undersökning.. Ögonen! Inget nytt där. Det blir fortsatta kontroller varje måndag ett tag till. Nu har vi nog bara ett litet möte till idag.. Med stomi sköterskan.. Sen hoppas vi på mycket vila , det behöver hon!. Nu väntar vi på att pappa ska komma och ta över, så mamma kan ta sig en löptur :)

Av Lisa - 12 mars 2012 10:31

 Min svåger tog en crazy bild på Mini igår! Här har vi en bökig morgon med saturations dippar och jobbigt att äta och andas. Men det känns skönt, för vi har fått en förklarig på vad problemet är.. Lung inflammation. Mest troligt iaf. Och då har hon rätt behandling redan, så nu kan det bara bli bättre!! (hoppas vi såklart) Dagens vikt: 2351 gram.. Och nu är det snart dax för ögon undersökning.

 

11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards