★ 399 gram ★

Alla inlägg den 15 mars 2012

Av Lisa - 15 mars 2012 15:48

Liten intryckt näsa!  Men nu slipper hon cpapen!! Jag pratade med doktorn och sa att jag tyckte det kändes fruktansvärt att lägga henne i cpap när hon var så nöjd utan.. Och hon ringde och pratade med dom uppe i Umeå och det bestämdes att hon får vara utan, med täta kontroller av blodgas och andningsfrekvens.. Dom tyckte även att vi skulle minska på maten lite (hon behöver tydligen inte bli tjockis hehe) Så nu får hon 55ml istället för 60, och jag tror att det räcker gott och väl!

Nu ska hon få lite inhalationer istället. Pulmicort och koksalt. Kanske underlättar lite eftersom hon är lite rosslig och så.

Nu har jag en nöjd tjej här som ligger i pappas famn och myser! (även två nöjda föräldrar som slipper höra väsandet)

Själv så har jag varit och köpt mig en badrumsvåg! Har varit utan i flera år.. Känns inte bra att inte ha koll på vad man väger och nu kan jag konstatera att jag vill gå ner 6 kg.. Sååå, då börjar viktresan :)

Av Lisa - 15 mars 2012 11:08

Dagens vikt ser ni i rubriken! Ja nu känns det verkligen som att operationen närmar sig med stormsteg.. En dag jag suktar efter med skräckblandad förtjusning.. Är ju egentligen livrädd för att nånting ska gå snett.. Ja mena, en operation är alltid en risk. Men samtidigt så vet jag att det klassas som ett enkelt ingrepp och det borde inte vara så mycket som kan gå fel och jag ser verkligen fram emot att få byta bajsblöjor på min dotter!! Ni andra mammor tycker säkert att det där lät hur knäppt som helst. Hur kan man längta efter bajsblöjor?? Jo, jag gör det!!! Ska aldrig nånsin klaga på en bajsblöja!! (säger jag nu)

Denise ligger i sin säng här bredvid mig.. I "vanliga" fall har jag henne i famnen jämt. Hon ligger alltid på mitt bröst och där mår hon som bäst. Men nu när hon ligger i cpap så pallar jag helt enkelt inte. Det går inte!! Ljudet får mig att vilja dö nästan!! Det är nog påfrestande att höra det på en meters avstånd. Att ha det i famnen är näst intill olidligt, så jag kan ju bara föreställa mig hur det känns för stackars lilla Denise som ligger med den upptryckt i ansiktet! Men jag får tänka på att det inte är för evigt, och det är för hennes eget bästa..

Jag får sätta på en ljudbok och fokusera på nåt annat.. Har lyssnat igenom "Isprinsessan" och nu är jag inne på "Predikanten".. Jag gillar dom SKARPT och ljudböcker är verkligen något för mig, för jag kan inte koncentrera mig på att läsa en bok, men när man lyssnar så kan man ju göra en massa annat samtidigt.. Pöööööörfäkt!

Tack för alla fina kommentarer och tack för tips om sidor med barnkläder!!! :)  


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards