★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 14 maj 2012

Hjärnan är full

Av Lisa - 14 maj 2012 13:14

..så känns det! Hur ska jag kunna hålla reda på allt? Jag har blivit glömsk! Hur ska jag komma ihåg allt som ska ordnas och alla möten och allt som måste göras?? Min dotter kräver ganska mycket kan jag lova..


När vi kom till sjukhuset så fick jag reda på att dom hade tänkt skriva ut oss! Jippie! Fast jag var inte riktigt beredd.. Men nu har det roddats i en massa olika saker. Doktorn har undersökt henne, prover har tagits, recept har skrvits.. flera gånger. Vi måste ju ha egna prylar nu om vi ska vara hemma på heltid. Inhalations-grejjer, syrgas.. osv osv osv.. Det är så mycket man ska tänka på! Och det här med maten! Hennes mat är ju lite speciell, men det är tänk att hon ska få byta till nåt man kan köpa på affären.. ojojoj.. Nu blev det mycket här för min lilla hjärna. Men allt ordnar sig! Vi fick en tid hos dietisten på Onsdag, och så ska vi fortsätta utskrivningen från Barnavdelningen, för det blev inte riktigt klart..

Har även hört mig för om det här med tillfällig föräldrapenning, och jag har rätt till det även om vi är hemma. Har dels frågat andra prematurmammor, men även ringt F-kassan för att kolla vad dom sa. Hon läste upp reglerna och där fanns speciella regler för barn som är för tidigt födda, lungsjuka med syrgas, barn som måste sondmatas, eller är handikappade på annat vis, så hon tyckte verkligen att vi stämde in på det, så nu måste jag bara fixa ett nytt intyg..  Det känns ju verkligen inte som att man är hemma och är mammaledig när det är så här, så självklart ska jag ha TFP!!!


För övrigt så höll jag på att frysa ihjäl och blåsa bort på vägen till och från sjukhuset! Fick inte fast regnskyddet på vagnen ordentligt heller så det blåste och for åt alla håll och kanter. Herre gud, jag fick ju nästan psykbryt, haha!


Nu måste jag nog försöka vila lite. Skit i att det behövs en städning här hemma, skit i tvätten, skit i allt jag tror att jag borde göra! SOV; SOV SOV!!!  NUUUU!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Malin b

14 maj 2012 13:31

Ni vet att ni kan söka vårdbidrag oxå. Tex om fredrik jobbar och du tar ut vab, då kan Fredriks söka vårdbidrag. Det enda kruxet då är att han inte får ta vab för samma saker som ni sökt vårdbidrag.

 
Ingen bild

Amanda

14 maj 2012 13:59

WOW! Stort steg. Spännande!

 
Hanna

Hanna

14 maj 2012 14:27

Vad spännande att få komma hem! :-)

http://hannafialotta.blogg.se

 
Ingen bild

Lisa - mamma till Elvin

14 maj 2012 18:24

Japp ni har rätt till TFP tills ni är fria från syrgas och sondmatning. Jag sökte vårdbidrag när jag övergick till föräldraledighet, detta för inhalationer och övrig medicinering.

Lisa

14 maj 2012 18:47

BRA!!

 
Rebecca

Rebecca

22 september 2012 00:47

Hejsan, har nu läst igenom din blogg om tiden från du va gravid tills ni blev utskrivna. Måste säga att ni alla tre har vart otroligt starka. Nu har jag inte läst resten av bloggen men kommer absolut att titta in då och då.
// Rebecca

http://rebeccasbloggliv.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se