★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 19 maj 2012

Saturationen..

Av Lisa - 19 maj 2012 13:35

Här har vi en febrig liten tjej som helst bara vill bli lämnad ifred! "Ta inte i mig mamma"!


Har haft en vaken natt med en gnällig tjej. Gav henne en alvedon vid tre inatt och då somnade hon, och efter två timmar så vaknade hon och var hur pigg som helst. Så där terrorist-pigg. Kunde ju liksom inte somna om och låta henne ligga där helt klarvaken alldeles ensam, så jag tog upp henne till sängen och såg och pratade och busade i nån timme..

Fredrik fick ta henne på morgonkvisten så jag fick sova lite.. Och jag sov ända till halv tolv! Sååå skönt! Nu har han åkt iväg till Sollefteå för att hämta hit våra vänner som ska hälsa på tills imorgon! Det ska bli så trevligt! Jag och Andreea har inte umgåtts nånting alls sen i somras nån gång, så vi har verkligen saknat varann! 


Hoppas bara att Denise inte blir sämre.. Hon är ju lite snorig också.. Det var hon inte igår. Jag vet att man kan få feber av vaccinet, men snor?? Nä..  Vi får hålla lite koll helt enkelt. Dock inte det lättaste när saturationsmätaren inte funkar som den ska. Igår provade jag att sätta den på hennes finger, så som man gör på oss vuxna.. Lyckades få kontakt i några sekunder och då steg saturationen till 98%... Sen rörde hon sig liiite liiite och då sjönk den till 82%..  Hur fasen ska jag nånsin kunna veta vad som stämmer och vad som inte stämmer? Tänk om hon VERKLIGEN blir sjuk och kräver mer syrgas, ja då kommer jag att tro att det är mätaren som jävlas. Känns inte alls bra det där, så just nu ligger hon med alldeles för mycket syrgas (det vet jag) bara för att jag är så rädd att hennes kropp ska ta skada ifall hon ligger länge med för lite..   Synd att apparaterna är så svinigt dyra, annars hade jag lätt köpt en egen, men då får man betalt mååånga tusenlappar tyvärr.

 
 
shiri

shiri" title="http://blogspot.com]shiri[/url]" target="_blank">blogspot.com]shiri[/url]

19 maj 2012 14:03

ajaj trist. Hoppas hon kryar på sig. Får man inte låna en ny när mätaren krånglar? när slutar man ta skada av för mycket syrgas ? Lycka till o tack för att du delar med dig det är mycket intresant läsning.

http://shirienya blogspot.com

Lisa

19 maj 2012 14:47

dom säger att hon inte atar skada av att ha för mycket syrgas eftersom det är så pass låga flöden vi pratar om.. Men det är ju ganska onödigt! Jag har provat alla mätare dom har och den enda som är rättvis är den som hon hade från början när hon var uppkopplad så att dom kunde se henne in till expeditionen.. Men den kan man ju inte gärna ta med sig hem :/

 
Ingen bild

Malin K

19 maj 2012 14:06

Jobbigt att inte kunna lita på mätaren. Vilken har ni? Vi har en Masimo o är helnöjda. Visar sällan fel o gör den det räcker det att sätta om poxen så blir det bra resultat. Tidigare hade vi "små band" m elektrod på som man fäste men nu har vi en sådan de har på sjukhuset o den håller lääänge. Den tidigare modellen fick vi byta ut flera ggr i veckan så det gick åt ett gäng;-)
Håller tummarna för att hon inte blir sjuk o önskar er en trevlig helg!
Kram

Lisa

19 maj 2012 14:46

det här är en "nellcor n-65" i fickformat. Jag tror inte att den är lämpad för bebisar för jag har sett att dom har exakt likadana på ambulansen för vuxna människor, med en likadan prob.. Man får rengöra proben då och då, men jag tycker inte att det hjälper.. känns som att det skulle behövas en starkare lampa för att lysa igenom hennes fot/hand

 
Petra

Petra

19 maj 2012 15:33

Lill tjejen då :( Jobbigt att inte mätaren funkar... Blää för dom, minns när man vaknade på natten att det pep och man for upp, ja då hade den bara åkt av... Hoppas hon kryar på sig fort. Ha en fortsatt bra dag!

http://petraenglund.blogspot.se

 
Ingen bild

Neosköterskan Anna

19 maj 2012 15:53

Det brukar bli svårare med kontakt ju större de blir, både pga av mer hull men oxå för att de blir rörligare. Jag tycker proberna sitter och läser bäst om de placeras precis under lilltån och sen kan man även behöva linda en linda över så sladden ligger längst med foten, alternativt extra tejp. Men Dock räcker det med att de rör på fossingarna för att det ska bli dålig kontakt.

Anna

Lisa

19 maj 2012 16:16

tack för tipset! ja jag har märkt att det absolut inte funkar att ha den mitt på foten längre.. Jag brukar sätta fast den med "elastisk-plast" eller vad det heter.. Sån där linda som fäster i sig själv. På natten, men annars har vi en tyg-grej med kardborre som följde med apparaten, men den åker lätt av.
Nu har jag satt fast den så som du säger... Fick skruva ner syrgasen på 0.05 och sat. ligger på 95% hihi.. (hon sover)

 
Ingen bild

Monica

19 maj 2012 21:11

Jobbigt att inte kunna lita på mätaren! Hoppas det löser sig! Krya på dig nu Denise!

 
Ingen bild

Evelina

19 maj 2012 21:30

Läst din blogg ett tag nu. Vilken resa ni gjort. Du gör det bra! Jag har brutit ihop mååååånga ggr trots fullgången kärnfrisk unge. Småbarnslivet alltså ;-) Jamies mamma, har hon slutat blogga?

Lisa

20 maj 2012 08:27

ja, det var nog inget för henne det där med bloggandet. Men det går bra för dom och Jamie växer och sköter sig snyggt!

 
Gunilla

Gunilla

19 maj 2012 23:09

Hoppas att febern går över och att hon kryar på sej.

http://www.guladesign.se

 
Charlotte

Charlotte

20 maj 2012 00:27

Tack det värmer! Kan inte säga annat än desamma! Denise kunde inte få en starkare å bättre mamma! Kram

http://annacharlottesvensson.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards