★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 1 juni 2016

Dags att vända blad

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag mig på Tisdag och Fredagkvällarna som sedan 3 månader tillbaka är uppbokade till mina NA möten.

Jag var ju på ett behandlingshem augusti-december, men hade oturen att  hamna på ett ställe där jag inte alls jobbade med mig själv och det hände inte alls mkt med mig där. Jag tog ett återfall nån månad efter  jag kom hem och  Denise fick återigen flytta till familjehemmet. Allt hände snabbt och det var ett väldigt kort återfall på bara några dagar. Vilket var väldigt bra!

Efter det bestämde jag mig för att jag måste ta tag i det här själv. Har alltid varit anti 12-stegsprogrammet och NA och aldrig gått på möten frivilligt och aldrig jobbat med de 12 stegen annat än under tvång. Men nu  valde jag en kvinna som går på NA möten som min övervakare just för att hon skulle peppa mig att komma på möten. Efter någon månad skaffade jag mig en "sponsor". En kvinna som jag alltid kan ringa, en som alltid lyssnar och jag skulle kunna ringa mitt i natten och säga att det känns jobbigt nu och jag behöver hjälp. Hon kommer guida mig och hjälpa mig att jobba i 12 stegsprogrammet. Mitt stora problem har alltid varit att be om hjälp, och jag har extremt svårt att erkänna för familjen när jag återfallit, men till henne skulle jag kunna ringa och säga som det är. Vill verkligen kunna göra det för att öka tilliten hos alla, och för Denises säkerhet! Nu gör jag allt jag kan för att fixa det här, för det handlar verkligen om livoch död.. Vissa tror att det handlar om att man vill ha kul eller att man är egoistisk men det är så mkt mer komplicerat än så. Kul var det i några månader.. för 13-14 år sedan, resten har bara varit en kamp.

Nu har jag allt stöd jag behöver och jag jobbar stenhårt för att behålla mitt mående och min drogfrihet även om det ibland känns riktigt tufft.

Har även en föreskrift att gå ett annat slags program 2 ggr/vecka. CRA. En slags KBT behandling som går ut på att öva olika strategier att ta sig igenom olika risksituationer. Har mkt att bearbeta när det gäller Denise och allt som varit kring henne, så vi tar det också på samma gång. Tufft, men väldigt nödvändigt om jag ska kunna leva vidare!


Nog om detta. I nuläget är Denise här varannan vecka, men hon sover inte hos mig än. Behöver må bra i några månader till först så det blir stabilt när hon väl flyttar hem på riktigt igen.

Nästa vecka börjar jag plugga,. Sista kurserna i USK utbildningen.. eller BUSKa blir jag. Går inriktning på Barn nu på slutet, så nu börjar jag läsa barnhälsovård. Ska även jobba några veckor i sommar och börjar om ett par veckor. Så det känns som att jag har en bra plan och att det kommer gå bra nu.

                   

Idag har Nisen fått EN CYKEL! Hon klarar av att cykla på en vanlig cykel nu. Hon når nästan tramporna bättre på en sån till och med. Imorgon ska vi cykla runt runt runt runt här hemma!


Ja, många har unbdrat vart jag tagit vägen.. Jag har helt enkelt inte haft lust att blogga.. Får väl se om jag fortsätter nu , men risken finns att det dröjer. Men jag har ju så många trogna läsare så jag får lite dåligt samvete när jag ser alla som kikar in varje dag!


Nu är det fokus på JOBB, SKOLA , >DENISE och såklart mig själv och att jag ska upprätthålla mitt mående som jag lyckats skapa nu! Man är vel trots allt inte ett jhelt hopplöst fall

 
 
Ingen bild

Jennifer

1 juni 2016 22:23

Vad härligt att höra att du är påväg åt rätt håll. Även om jag inte känner dig har jag funderat ibland hur det går för er. Har läst här inne sen Denise föddes.
Är inte Denise hos sin pappa nånting eller är hon i familjehemmet varannan vecka när hon inte är hos dig? Du behöver naturligtvis inte svara om du inte vill. Önskar dig och Denise allt gott och lycka till i framtiden! Kram!

Lisa

4 juni 2016 13:46

Hon är hos sin pappa varannan vecka. Sen då hon är här så hjälps vi åt, familjehemmet och jag

 
Ingen bild

Maria piteå

2 juni 2016 08:25

Tänk på Lisa, lyckas bli den du vill vara, denise och ditt tillfrisknanade.
Känner du sen för att blogga när allt är på plats, då gör du de.

Ge inte upp kämpa kämpa och låt inte återfallen sänka dig. Du försöker ju igen å de bevisar ju att du vill rätt, men att du gör felaktiga och farliga val.

De gör vi alla någon gång.

Jag tror på dig kämpa kämpa:)

 
Ingen bild

n

2 juni 2016 22:40

Så kul med uppdatering! är ofta inne och kikar och funderar hur ni har det, tycker dock inte du ska ha dåligt samvete för få inlägg. Dom ska du ju skriva för din egen skull och inte för oss.
Fallgropar stöter vi alla på ibland, skönt att höra att du grejade prövningen även denna gång. Du är stark och Denise har den bästa mamman. Så roligt att höra att du verkar må bättre.
Vänligen / N

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...

Av Lisa - 16 januari 2016 22:55

Idag har jag gjort det värsta jag vet : skruva möbler. Men i slutändan blev de ändå lyckat! Ska försöka få min lilla plutt att sova i sin säng när hon kommer på fredag. Så jag får nog räknaed att sova på en madrass på golvet bredvid. Glasög...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se