★ 399 gram ★

Alla inlägg under mars 2012

Av Lisa - 27 mars 2012 06:15

06.15  Maten står på spisen, fläkten dånar högt. Mina iskalla fötter är nertryckta i den mjuka ryamattan i vardagsrummet och kaffet fyller sitt syfte. Snart är jag vaken.. Men:  värken i händerna vill inte släppa!!! Har såååå ont i ena handen. Fingrarna är svullna och handleden går knappt att böja. Funderar på hur jag ska klara dagens sysslor.. Tänker på framtiden också. Jag har ju min sjukdom och jag får ju sån här värk då och då.. Men mellan varven så glömmer jag bort hur förlamande det verklligen är. Vissa saker  GÅR INTE att göra.. Enkla saker som att knyta skor, öppna ett mjölkpaket, knäppa byxknappen, tända en tändare.. Kan vara hur svårt som helst! Ofta får jag be om hjälp, och det är ju det jag har så svårt med. Jag vill ju klara allt själv. Jag är ju superkvinnan. Haha. Nä, bara att böja på nacken och inse sina begränsningar..

God Morgon

Av Lisa - 26 mars 2012 21:29

En grinig dag.. Min plutt har inte varit riktigt nöjd idag. Vet inte om hon fortfarande är öm på benen av vaccinationerna eller om det är magen som krånglar. 

Hon har iaf kommit heeeeelt i otakt med sina mat-tider.  12 målet kl 11, 15 målet 13.30, 18 målet 16.15 Ja ni ser ju.. Det blir tidigare och tidigare.. Kanske dax för en höjning snart???

Har haft besök ikväll av supertrevliga Anci. Vi har aldrig setts förut, bara haft kontakt via FB och här på bloggen. Men vi hade massor att prata om och det kändes som om vi känt varann hur länge som helst.. Köpte även en babysitter av henne. Denise somnade i den och låg där och sov så sött nu när vi lämnade henne!! Suuuper!!


Själv så mår jag väl si sådär.. Fingrarna sväller och det gör ont i varenda led i händerna.. Inget jag inte varit med om förr, men det är alltid lika jobbigt att känna sig som 80+ när man inte ens är fyllda 30!!! Blää för SLE  

Imorgon lär det nog inte bli nån permis.. Ska ju till chiropraktikern klockan två, så det känns bökigt att packa ihop sig och gå hem och sen skynda upp till sjukan igen för att hinna ner på stan.. Nä, det får nog bli eftermiddagspermis istället, om jag inte är totalt ledbruten efter jag knäckt ryggen och nacken.  

Av Lisa - 26 mars 2012 13:04

Sitter hemma i soffan med en kopp kaffe.. Lyckades ta mig upp för trappen med tub, bebis och skötväska ganska smiddigt och smärtfritt. En grinig bebis har jag i min famn.. Men innan hon blev grinig så hann jag filma en liten husesyn.. Inte så mycket att skryta med, men det kan va kul att se hur vi har det tänkte jag   

Av Lisa - 26 mars 2012 09:21

Aj aj aj! Alltså, min RYGG!! Det blir bara värre och värre! Har en "liten" låsning mellan skulderbladen som gör att det hugger till där bak och fram i bröstet varje gång jag tar ett djupt andetag, när jag blir andfådd och när hjärtat slår snabbt. Kan inte ens springa ju   Så nu har jag bokat tid hos chiropraktikern. Har varit till honom två gånger förut med samma problem.. Får jag samma fel igen så är det kanske på tiden att gå til en sjukgymnast istället, så jag får lite övningar jag kan göra för att motverka den här skiten! Det känns ju som om man är sjuk när det hugger i bröstet varje gång man tar ett andetag! HUVVA!

Denise ligger här och knorrar och vrider sig, tror hon har lite ont i magen faktiskt.. Vi väntar på att stomisköterskan ska komma, och då blir det påsbyte (igen) och inspektion av "tarmstumparna".. Det är ju mest bara jag som ser dom, och jag kanske inte ser ifall något ser tokigt ut. Jag är ofta rätt stressad när jag ska byta påse och grejja, för att det ska gå så snabbt som möjligt. Denise blir ju så arg jämt så jag blir helt svettig!!  Så det känns bra att nån annan kollar på det lite noggrannare nån gång i veckan.

Dagens vikt: 2606  


Det blir nog en sväng hem idag också!! Ska ta med mig kameran hem då, så man får lite finare bilder!

Här är Denise med mormor!  

Av Lisa - 25 mars 2012 18:10

Haft en riktigt bra dag idag! Så otroligt skönt att vara hemma några timmar. Har fixat och donat hemma så nu börjar det se mer okej ut än innan.. Även på Denises rum!

Sen åkte vi och storhandlade på Willys och Rusta. Så nu är alla skåp fyllda med mat och jag har köpt en ny fin vardagsrumsmatta, badrumsmatta och lite annat smått och gott. 

Kommer även att få ett paket med kläder till stumpan till veckan! Har gjort lite business med en av er bloggläsare och köpt lite kläder i olika storlekar som hon kan växa i! Kanon. Bebiskläder hinner ju sällan bli slitna.

Vi har tagit ett till stort steg idag! Övervakningen är inte längre uppkopplad till expeditionen. Nu har vi fått en liten klump bara istället för den stora skärmen, och det är bara vi själva som övervakar.. Just nu ligger hon UTAN syrgas, och det går hur bra som helst! Nu går det med en rasande fart framåt och det känns som att man knappt hinner med. Jag har fullt upp hela tiden. Hinner knappt blogga, svara telefon eller skita när jag vill! Haha!! Denise har makten över mig!!


Nu är det medicindax!!!!

Av Lisa - 25 mars 2012 12:44

Vi är hemma på permis!! Gick hem direkt efter vi tvättat henne och gett henne nio-målet! Så nu har vi käkat lunch här hemma. Både vi och lillan! Det här svängde Fredrik ihop åt mig :) Själv så äter han inte ens lax, så han åt nåt helt annat!

 

Jag har hunnit med mer här hemma på dom här timmarna än vad jag gjort på en hel månad tror jag. Har skruvat ihop resten av skötbordet medans Denise låg på sängen och tittade på..  Så här blev slutresultatet:

Har självklart hunnit inviga det också och bytt en liten kissblöja. 

Vi blir nog hemma till halv tre ungefär, skulle jag tro. Sen går vi upp till sjukan, matar lillan och sen tänkte vi åka iväg och handla lite.. Willys och Rusta har jag planerat. Måste nämligen byta ut vår ÄCKLIGA vardagsrums-matta! Hur mycket man än dammsuger den så känns den dammig. Den har helt enkelt gjort sitt!

Idag är en BRA dag!!!   

Av Lisa - 24 mars 2012 21:51

Här sitter en trött mamma i sina bästa år och reflekterar över dagen.. Dagen som har flugit förbi ganska snabbt idag..

Efter lunch kom ju min mamma & bror med flickvän och hälsade på oss. Mormor fick mata Denise, men blev lite rädd när hon satte i halsen och saturationen sjönk ner till 53%.. Men det gick så bra så.  Grabbarna tog en sväng med bilen och vi tjejer tog en promenad. En promenad HEM (som ju alla redan vet vid det här laget) Det kändes stort att ta henne innanför dörren och även om hon sov hela tiden vi var här så har hon ändå varit hemma nu. Det är ju här hon ska bo.. (ett tag iaf, tills vi hittat vårt dröm-hem) Imorgon har vi planer på att ta med henne hem när vi ska köka lunch. Om vi får, och om allt är okej, men det tror jag nog!

Idag har vi iaf lärt oss att saturationen inte sjunker på vuxna människor, Och att hjärtat slår oregelbundet när vi håller andan! Man lär sig nåt nytt varje dag hihi.. Roade oss med att sätta saturationsmätare på oss själva och jämföra vad som hände. Brorsan jämförde oss med ett forsknings team haha.  


Denise mår bra och vi tog av henne grimman i en halvtimme under kvällen eftersom hon steg upp till 100% på 0,1ml syrgas!! DUKTIG tjej! Hon har ätit sina kvällsmål utan någon hjälp från sonden och hon har sovit gott där emellan. Lite varm fortfarande, men bara si sådär 37,6 (hon brukar oftast ligga runt 36.9) Men hon verkar inte må dåligt så hon har klarat sig utan alvedon idag.

DAGENS VIKT: 2571


Nä, nu ska jag dra på mig ett voltaren-värmeplåster och lägga mig i sängen och försöka sova, trots att ryggen värker   


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards