★ 399 gram ★

Alla inlägg under mars 2012

Av Lisa - 8 mars 2012 09:36

Mätt och belåten ligger jag här och småkikar på min mobil! Mamma fick en riktig skit morgon för hon upptäckte att min stomi påse lossnat då hon precis kommit hit! Så det blev påsbyte och jag var såååå hungrig och arg.. Vi struntade i att väga mig för mamma tyckte att det blev för mycket för mig med allt på en gång, så jag får väga mig lite senare idag!

Av Lisa - 7 mars 2012 22:03



 

Och här har vi då reslutatet av kvällens snabb-bakning! Har inte smakat dom än, men eftersom dom bara innehåller goda saker så kan dom ju inte vara äckliga   Måste dock tillägga att det här är ett egenkomponerat recept.. Det finns säkert många andra som är mycket bättre, smartare och möjligtvis godare.. Men här är Bars-på Lisas vis!


Innehåller:

Blandade naturella nötter, russin, torkade tranbär, cocosflingor, sesamfrön, kanel, lite mandelmjöl, sötningsmedel och två äggvitor.

Mixa ihop allt och bred ut på ett bakplåtspapper. Grädda ca 25 minuter (175 grader)  Ta ut plåten och dela "kakan" i bitar medans den fortfarade är varm!  Vill man, så kan man breda på lite choklad. Jag använde 75% mörk choklad, men sjävklart så är det nyttigare utan!!

Gött gött! 


 
Av Lisa - 7 mars 2012 20:00

Ledig kväll nu igen! Snart blir jag bortskämd!  Men fy och usch vilket snuskigt väder det är! Jag tog cykeln.. Inte ett smart val! Mina händer är som isbitar efter att ha fått leda cykeln över alla isbelagda trottoarer i denna isande blåst med tunga matkassar. Alltid när jag bara ska svänga in på affärn och handla LITE, så blir det konstigt nog alltid tungt???? hmm


Idag har jag shoppat lite till Denise! Köpte en baby-mobil (svindyrt) och så köpte jag en sån där nappflaska drån Dr Brown som inte släpper in luft. Hon verkade gilla båda två, så det var nog bra köp! Köpte en gullig filt också som hon ska få gosa in sig i imorgon!


Nu vill jag tipsa er om lite läsning här! Sara är en småbarnsmamma från min hemstad. Hon skriver om sitt liv som mamma, känslor och tankar om hur det är att ha ett barn med ADHD. Nyttig läsning både för föräldrar i samma sits, men även för andra som kanske inte riktigt förstår hur det är att ha ett barn med problem!


Börjar känna mig som mig själv igen! Lite mer på hugget. Jag får saker gjorda och jag backar inte ifrån grejjer för att jag tycker att jag lika gärna kan göra det en annan dag.. Lusten till saker och ting börjar komma tillbaka..  Ja, jag har börjat äta min ADHD medicin igen..  Är inne på tredje dagen.. Första dagen kände jag mig totalt avtrubbad och helt konstig, andra dagen kändes det som det ska! Det finns såklart baksidor med medicinen också.. Vi får se om jag tycker att dom goda effekterna uppväger dom dåliga, nu när jag har haft ett långt uppehåll och faktiskt kan jämföra..  Trivs jag inte med mig själv så är det bara att sluta igen, inte svårare än så..


Nu ska jag göra hemmagjorda proteinbars! För det är sånt jag brukar syssla med :)

Av Lisa - 7 mars 2012 15:54

 Mamma har köpt en mobil till mig. Jag vill haaaa den!!!! :)

 
Av Lisa - 7 mars 2012 09:16

God morgon! Har precis slukat 55 ml ur nappflaskan så nu är jag mätt och belåten. Idag väger jag 2106 gram så jag har bara gått upp 5 g , men det gör inget för jag gick ju upp 60 gram igår :)  

 
Av Lisa - 6 mars 2012 22:31

Kan ju inte skriva DAGENS klipp.. för det är inspelat igår :)

Av Lisa - 6 mars 2012 20:45

Ibland tycker jag om min gubbe lite extra mycket! Som nu till exempel. Här sitter jag, hemma med ett glas vin och tända ljus medans han är kvar på sjukhuset och fixar det sista för kvällen! Såååå skönt! Ska snart ta mig en lååååång varm dusch, så kanske jag känner mig lite fräschare och finare sen.

På bordet framför mig har jag en vas med röda fina tulpaner som jag fick av min fina farmor idag! Det gör mycket i ett hem med en liten bukett. Det känns lite mer som att någon är hemma.. Fast här är det sällan någon hemma. Vi sover mest här.. Tråkigt, men så är det ju. Men inte länge till får vi hoppas!

Idag ökade dom maten med 5 ml per mål till Denise. Hon är ju KONSTANT hungrig, och när hon är hungrig så finns det inte en chans i helvete att man ska kunna vänta. Det ska ske NU! Så nu får vi hoppas att det gör susen.. Mera mat = större bebis = snart 3 kg= tarmoperation = kanske åka hem??  Kan någon spola fram tiden?

Av Lisa - 6 mars 2012 16:25

Men hörni! Tack för alla barnvagns tips och råd.. Som sagt: en djungel! Man måste nog provköra lite innan man bestämmer sig.. Men det är ju ingen brådska än egentligen! Idag har vi haft besök av min farmor och farfar, och Denises morfar och moster. Hon var så vaken och snäll och visade sig från sin allra bästa sida. Men när dom hade åkt så var det slut på friden.. Det första som hände var att påsen lossnade, just precis då hon var så hungrig och arg så att hon knappt gick att hålla i famnen.. Så hon fick äta först och sedan hjälptes vi åt tre stycken med pås bytet. Ett riktigt pusslande är det ibland. Sen har hon varit lite knorrig och pillrig och syresätter sig lite sämre än vanligt.. Allmänt missnöjd. Kan vara för att hon är snorig, men det kan ju även vara så att hon börjat samla på sig vätska igen.. Hon hade ju ändå gått upp 60 gram på ett dygn.. Men vi får se! Hon kanske behöver skita??! Själv så känner jag mig som en stor, fet, flottig och ofräsch grå klump idag! Såg en bild på mig själv när jag står vid skötbordet och har jordens fulaste hållning och magen ser ut att hänga ner till knäna. GUD va ja längtar tills man får komma hem så man får lite vardags motion, normala matvanor och kan ta sig iväg till gymmet lite oftare!! Denise får hänga med! Hon kan titta på medans mamma svettas! Så här vill jag då INTE gå omkring och se ut! Visst, jag väger precis som innan jag blev gravid, men hela jag är slapp och röven har halkat ner en decimeter! Bläää!


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards