★ 399 gram ★

Alla inlägg under mars 2012

Av Lisa - 23 mars 2012 14:23

  Febrig och gnällig liten tjej.. Men en Alvedon gör nog susen!

Av Lisa - 23 mars 2012 11:51

Sitter här och kollar igenom alla bilder från hela den här resan. Denise ligger på mitt bröst och sover, helt färdig efter 3 vaccinationer. AJ!

Det finns vissa bilder som rör upp mer känslor än andra. Jag  tänkte visa er några av dom, och förklara vad som hände just då.

.  Här fick Denise komma ur kuvösen och flytta till en säng.. Vi var tillfälligt flyttade till grannsalen och det var tung stämning, för den dagen flög Denises rumskompis till himlen.. Vi kände att något var fel med Denise. Jag minns att jag och Fredrik masserade hennes uppsvällda mage med olja för hon hade inte bajsat på flera dagar. Hon var lite slö och var inte alls som vanligt. Den dagen kastade jag min oro åt sidan och  åkte jag hem.. Men det fick jag ångra, och åkte tillbaka efter bara några timmar för Denise hade fått en allvarlig infektion och fick läggas i respirator under natten. Jag och min mamma var hos henne hela natten..

 Här trodde dom att Denise fått en hjärnblödning eftersom hon plötsligt fick kramper när jag satt där med min hand över henne i den varma kuvösen.. Jag var ensam på sjukhuset och det kändes som om hela världen rasade samman. Den dagen glömmer jag aldrig!!!

 En nyopererad och väldigt sjuk Denise.. Jag har nog aldrig gråtit så mycket som den dagen. Jag trodde verkligen inte att hon skulle överleva. Hon var ju så sjuk!!  Jag grät hela dagen, och jag kunde bara tänka på de barn jag visste, som hade gått bort pga tarmproblem. Jag trodde att hon skulle ha ett fel sm inte gick att operera, eller att dom skulle öppna upp henne och inte hitta vad som var fel. Men dom hittade det direkt och tog bort 17 cm av tarmen!

   Här blev Denise plötsligt sjuk efter att ha varit frisk ganska länge.. Hon började plötsligt få apneér och innan jag visste ordet av så blev hon lagd i respirator för fjärde gången.. Då tappade jag hoppet. Jag trodde att det skulle bli hennes sista infektion, och hennes sista dagar i livet.. Dom hittade aldrig orsaken till att hon blev sådär sjuk, men någon av de olika sorters antibiotika hon fick hjälpte och hon blev piggare efter några dagars kamp!

Nu har vi kommit förbi den där allra värsta tiden.. Men jag vet att jag kommer få se henne i respirator en gång till.. Och det är inte länge kvar.. Operationen närmar sig och det är nog bara fråga om veckor.. Jag är självklart jättenervös och ganska rädd. Men jag tror att det kommer gå bra, och det kommer kännas skönt både för henne och för oss när hon äntligen slipper stomin!!!      

Från 399 gram, till dagens vikt på 2546gram, på 4 månader och 9 dagar!

Av Lisa - 23 mars 2012 09:58

Rubriken talar om mitt humör.. Tänk att det alltid måste finnas nånting att oroa sig för. Nånting att må dåligt över. Nånting som inte är riktigt bra. Nu när det går så mycket framåt med Denise och allt börjar lugna ner sig, så nog fan dyker det upp andra problem som bara får mig att vilja lägga mig ner och dra täcket över huvudet. Hur ska man orka? Ä, jag vet inte, men jag måste rota  långt där inne nånstans och försöka hitta några extra krafter, viljestyrka och lite glädje.. För Denises skull!!


Idag är ingen bra dag..

Av Lisa - 22 mars 2012 10:57

YES!!! Efter mycket letande så har vi äntligen hittat en bil! Eller vi och vi.. FREDRIK har hittat den! Såförhoppningsvis kan vi hämta den ikväll. En Peugeot blev det.. Det var nära att bli en Passat, men Peugeot funkar ju bra det också!!  

Jag har såååå ont i skallen idag! Kände att det kom smygande redan imorse på gymmet och nu dunkar det i hela skallen..Typiskt!! Snart ska jag klä på lillan och gå ut på en liten promenad igen. Vagnen kändes dock lite ranglig, så jag går försiktigt fram. Det blir ju ganska tung last med syrgastuben i korgen, men men. Det går nog bra 


Glömde tyvärr att väga Denise före maten idag.. Så jag vägde henne efter, och då blir det ju inte riktigt rätt.. Så jag låter dagens vikt vara osagd, så får vi se imorgon istället.. Eller kanske ikväll!


Funderar på om ni bloggläsare har lite bebisprylar att sälja till Denise.. När vi kommer hem så komer vi nog upptäcka att vi saknar en hel del.. Men än vet jag ine vad det är. Är ju liksom nybörjare på det här. Men en babysitter lär man nog vilja ha.. Resesäng också.. Men längre än så har jag inte kommit!

 


Av Lisa - 22 mars 2012 08:15

Galet att hänga på låset när gymmet öppnar 06.30 Blev såklart inte världens effektivaste pass med tom mage och nyvakna ögon.. Men jag gick dit iaf! All träning är bättre än ingen träning!! Nu är jag där jag ska vara, med min fina dotter på mitt bröst. Idag kanske vi blir bil ägare :) 

 
Av Lisa - 21 mars 2012 13:12

Tänk att man kan bli så glad av en sån "liten" sak!! Går omkring med ett leende på läpparna. Denise har tagit sitt första lilla steg ut i vida världen!


Om några dagar blir vi ägare till en grön Brio Sing: sittvagn, liggkorg och babyskydd med bas! ÄNTLIGEN har jag gjort slag i saken. Höll ju på att bli galen på mig själv där ett tag!

Av Lisa - 21 mars 2012 09:59

och jag har nog ärvt mammas "snygga" fötter tror jag..

   

Av Lisa - 21 mars 2012 08:16

Bra morgon! Startade dagen med att sätta på en tvättmaskin. Min NYA fina tvättmaskin. Gud så skönt att kunna dra igång ett snabb program, och att slippa det hemska oväsen den gamla förde!! Sen tog jag mig en morgonprommis.. Jag tror det blev nästan 4 km.. Sen hem och byta om och promenixa upp hit och mötas av en lugn, fin sovande och väldigt nöjd liten bebis! Så nu kan jag dricka mitt kaffe i lugn och ro. Det här är första gången jag kommer hit på morgonen och möts av en sovande Denise!!

Vet ni vad.. Inatt vaknade jag klockan två, för jag drömde om barnvagnar. haha. Kunde inte somna om så jag klev upp och satte mig och surfade runt och kollade på vagnar. GALENPANNA!!

Jag har varit inne på Brio Sing ett tag nu.. Gillar den skarpt, och kanon bra paketköp med både ligg, sitt och babyskydd.. Men jag har bara tittat och känt lite på den, jag har inte provstyrt den än. Så det ska jag försöka få gjort idag.. Gillar jag den så finns den på REA för 5995kr för hela paketet..


Blir det varmt idag så ska jag ta med Denise ut så hon får lite frisk luft!



11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards