★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 6 december 2011

Skräck!

Av Lisa - 6 december 2011 14:03

Usch så jobbigt allt kan bli ibland! Har precis varit uppe och grejjat lite med lillan. Dom skulle väga henne så vi vände henne och bytte blöja och sånna där vanliga saker.

Helt plötsligt sjunker syresättningen, mer, lite mer, och lite mer. Sköterskan ökar på syrgasen ganska rejält, men syresättningen fortsätter att sjunka och sista gången jag vågade titta upp på skärmen så stod den på 30% och Denise är alldeles blå! Det enda jag kan göra (som vanligt) är att hålla om henne! Försöka på nåt vis att få henne lite lugnare, medans resten av teamet får sköta slangar och tuber och larmknappar.. Ja, det är tur att man har förmågan att spela lugn fastän man är i upplösningstillstånd och helt hysterisk inombords!

Det gick bra till slut iaf! Tack och lov! När vi var klar och hon låg på sida,med nappen i munnen och snuttis över ögonen så mådde hon ganska gott och syresättningen blev normal igen. 590 gram vägde hon idag, och vet ni vad? Hon har bajsat inatt! Så magen verkar funka igen!

Sånna här grejjer händer ju säkert flera gånger om dagen, men det har aldrig hänt att hon blivit sådär blå förut när jag har varit med. Klart att man blir skräckslagen, usch och fy!  Men nu börjar jag känna mig lite lugnare.. Inväntar mammzen som är på väg upp, så snart är jag inte ensam längre!

Det här ser jag när jag tittar ut genom fönstret från mitt rum.. Påminner lite om anstalt..   

 
 
Ingen bild

Nettan

6 december 2011 15:06

Fy fan Lisa vilken jobbig situation, det går inte ens att föreställa sig vilken påfrestening det måste vara...
Skönt att din mamma kommer upp så att du får sällskap och stöttning - kan tänka mig att det är värdefullt!!

Lisa

6 december 2011 15:09

Ja, det är guld värt att ha sällskap! Man blir ännu svagare när man är helt ensam

 
Beatrice

Beatrice

6 december 2011 15:55

Men självklart känns detta fruktansvärt 1.ggn som man ser det, kan inte säga att jag vet vad du upplever men rädslan jag känner är absolut skrämmande .
Skönt med mamma som stöttning, Ha en bra kväll

http://beatrice-minadagarilivet.blogspot.com

 
Ingen bild

Irene

6 december 2011 16:21

Tjenare tjejen
Läser din blogg varje dag och tycker att Ni alla gör det SÅ bra !!1 Man kan nog inte föreställa sig vilket h-vete att se sitt lilla barn kämpa så.
Bor du på Hotel Björken? Jag ska upp dit imorgon för min sambo ska göra By Pass operation. Så vi kanske syns? Ha´de så bra Ni kan, kram Irene <3

Lisa

6 december 2011 17:04

Tack! Nej, vi bor på anhörigboendet våningen under barn 4. Men rätt som det är så springer vi på varann ändå! Hoppas det går bra med operationen!

 
Sofie - Mamma till två små

Sofie - Mamma till två små

6 december 2011 17:02

Usch så trist med sådana dippar.
Skönt att du slipper vara ensam...

590gram det låter ngt det... Kan man knappt föreställa sig hur litet det är...
skönt att magen fungerar :)

http://lillgarden.blogg.se

 
Mickis

Mickis

6 december 2011 17:24

Tur det gick bra :)

http://envisamorsan.blogg.se

 
Åsa S

Åsa S

6 december 2011 19:32

Hej Lisa nu var det flera månader sen jag skrev sist. Men tro mig både jag och min man följer er. Jag har som jag tidigare berättat SLE med sekundär Sjögrens. Är både SSA och SSB positiv. Jag har spänt följt din graviditet för att hålla tummarna att det ska gå bra. Jag är både sur och ledsen att det här har hänt er. Känner att ni har vart med om tillräkligt. Och jag tror om hon brås på dig måste Denise vara en envis tjej med kämparglöd. Nu är det så att jag själv är gravid. ( är i v10 +4 nu) var på mitt första möte med Special- mvc i går och fick träffa läkaren där. Fick göra ett lite snabbt ultraljud för att se att det var något där och att det levde. Känns så skumt allt. Han ringde sen på kvällen och bestämde att jag ska börja med Fragmin sprutor på fredag. Det konstiga nu är att jag ska dit v 20 nästa gång. Har fått höra att man ska gå så ofta i början. Gud vad jag ältar saker. Ville bara få skriva att du har två läsare som följer er även här. Hoppas att ni fortsäter kämpa.

http://mrs-voorhees.blogspot.com

Lisa

6 december 2011 21:27

åå då får jag gratulera! Se för guds skull till att du får rätt dos fragmin, för det fick inte jag och det är förmodligen därför allt det här hände.. Så fruktansvärt onödigt! Så jag är lite bitter på min läkare som bara över telefon ordinerade fragmindosen utan att ens ha koll på hur mkt waran jag åt innan.. Jag har ju JÄTTEHÖG propp benägenhet i vanliga fall, och när man är gravid så ökar ju risken ytterligare..

 
Ingen bild

prematurmamma

6 december 2011 19:51

Känslan att bara titta på och inte kunna göra ngt när dessa dippar kommer är fruktansvärd. Min ena son(tvillingar) fick det till och från under de 3,5 månad vi bodde på Neo. Lika hemskt varje gång.. Tycker du är stark som klarar av att sitta och hålla om henne när det händer, det fixade inte jag tyvärr. Alla tankar till lilla Denise och till er föräldrar!!

Lisa

6 december 2011 21:21

Tack! Ja det är inte lätt att hålla sig lugn, men jag klarar det, för hennes skull!! Men det är väldigt otäckt att se!

 
Ingen bild

Annika

6 december 2011 20:33

Men va hemskt!! tur det gick bra! man blir så orolig när sånt händer, tur ni fick en flicka! dom är oftast starkare!
läser din blogg varje dag! du är så otroligt stark!! när jag var där på exakt samma sjukhus, exakt samma avdelning och boende, var jag helt utslagen! beundrar dig!

Lisa

6 december 2011 21:19

Jahaa, ja men då vet du ju exakt vad vi går igenom här! Det är inte lätt, men det går på nåt vis!

 
gammeldags

gammeldags

6 december 2011 21:19

hej lisa ,denise och alla andra.
oj så jobbit,det hade inte jag larat,du verkar stark lisa!
här håls varenda tumme så kogarna vitnar att lilla denise ska bli bättre! BRA att hon bajsat. känner igen det där med glädje för lite bajs,har nämligen en KATT med förstoppningsproblem1 ibland får man massera och ibland leka för att få fart på tarmarna,oxå viktigt att äta rätt foder och inte för mycket.
kram kram på er!!

http://www.gammeldags.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards