★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 5 mars 2012

Barnvagns-Djungeln

Av Lisa - 5 mars 2012 22:38

Hemma på snabbvisit..känns det som. Ja, det lär väl bli ca 8 timmar hemma, sen är jag uppe på sjukan igen. Har haft en helt okej dag idag, fast jag har känt mig väldigt glömsk och förvirrad idag. (mer än vanligt) Har glömt saker som jag ALDRIG brukar glömma och jag blir så irriterad på mig själv!!!

Tog med mig Denise ut till matsalen idag när jag skulle käka lunch, bara för att få komma utanför rummet en stund. Sen tog jag en promenad, mest bara för att får lyssna på ljudboken, och såklart få lite frisk luft.

Imorgon får vi finbesök från Sollefteå! Kul att familj och släkt kommer upp och nyper Denise i kinderna lite. Man har ju längtat lite smått efter att få visa upp sin ögonsten!!


Nu är jag inne i barnvagns träsket här.. Fick just bilder på en vagn som är till salu, men den föll mig inte riktigt i smaken.. Jag hade tänkt mig en vagn där framhjulen är svängbara (och låsbara).. Om jag ska ha tre eller fyra hjul, det vet jag inte än. Men jag tror jag vill ha 4. Och den ska vara hyfsat hög så man slipper stå som en ostkrok när man ska grejja med lillan där inne. Jag promenerar ju mycket, och tar en och annan löptur, så jag vill ha en vagn som funkar lika bra på asfalt som på mjukt underlag.. Den ska vara lätt att fälla ihop så man slipper nervsammanbrott, och den ska lätt få plats i bakluckan.

Trodde inte jag hade så många krav, men nu kom jag på en hel del.. Dax att börja söka tror jag..


 
 
Ingen bild

Ninni

5 mars 2012 22:54

har varit inne i träsket hela dan i jakt efter lätt resevagn till barnbarnet...så jag kan en del vagnar nu. hur mycket får den kosta?

Lisa

6 mars 2012 06:07

Har egentligen inte riktigt satt nån prisgräns, men det känns som att runt 3000 är väl ganska rimligt

 
Ingen bild

Malin b

5 mars 2012 23:19

Urban jungle http://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/urban-jungle-tillbehor/index.html

Teutonia http://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/teutonia-barnvagnar/index.html

 
Ingen bild

T

5 mars 2012 23:40

Hejsan! Såg att du är på jakt efter en barnvagn =)!

Jag har precis köpt en Jumper X, och den kan jag rekommendera, den kanske må vara ett b-märke men jag tycker den är super bra iallafall. Det är en med 4 hjul och dom fram är svängbara/låsbara =)!

 
Jennie

Jennie

6 mars 2012 01:29

Hej! Urban jungle heter en trehjuling som verkar riktigt riktigt bra! Känd för att just vara bra att promenera/jogga/springa med samtidigt som den är lättmanövrerad i stan. Stora hjul har den! :) Blev ganska avlång vid ihopfällning.
Sen har titonia (tror de stavas så) en med 4 hjul, svängbara och låsbara fram, även handtaget går att vända över så att man byter håll på vagnen. Denna blev även väldigt liten vid ihopfällning och var smidig att fälla ihop.
När jag var å tittade på barnvagn förra veckan så tyckte ja lite synd om tjejen som hjälpte oss, hon fick fälla upp och ihop varje vagn så att jag kunde se. Men de är ju nått som är jätte viktigt. Lycka till med jakten på den perfekta barnvagnen! :) tänk på den långa leveranstiden som kan vara i vissa fall.
Va roligt att ni nu har fått komma hem och att lillan växer så hon knakar! Ja går snart in i v.25 Helt sinnessjukt. Hela min v.23-24 gick åt att tänka väldigt mycket på er och eran resa. Kramar

http://www.rosornasarv.blogg.se

 
Ingen bild

Anna B.

6 mars 2012 05:49

Låter som du skulle ha en baby travel Amsterdam med liggdel till:-)
Smidig, bra pris, superenkel att fälla ihop och blir dessutom liten ihopvikt!
Jag har en sån, å tidigare hade jag en exakt lika fast dubbelvagn, å jag har varit supernöjd med båda:-) Babyproffsen är väldigt hjälpsamma och ger en mycket bra service på de vagnarna direkt då man kommer in i butiken!
Lycka till oavsett vilken du väljer!

Lisa

6 mars 2012 05:58

Tack för tipset! Ska provköra en sån så får vi se vad vi tycker

 
Ingen bild

Jennifer

6 mars 2012 06:34

Vill bara säga att tänk att ni är där...där ni är idag, på väg hemåt! Helt fantastisk!

Sen det där med barnvagn..hi hi vi har 3 barn och inte fan har jag kommit ur djungeln ännu ;)

 
Ingen bild

emma

6 mars 2012 06:41

Hej, vi har en emmaljunga nitro city och jag bara älskar den. Fyra hjul, sväng/låsbara fram. Smidig som tusan, lätt, liten ihopfälld. Perfekt!

 
Caroline

Caroline

6 mars 2012 07:57

köp en med 4 hjul, Jag hör allt fler å fler som har en vagn med 3 hjul å den välter jätte lätt. Vilket jag tkr är dåligt, jag tkr en vagn ska vara säker, det ska ju ligga en bebis där! :/
Sen är väl kanske inte alla 3 hjuliga vagnar så, men jag tror 4 hjul är mkt bättre. :)

http://mammastheodore.blogg.se

 
Carro - Mammaliv & Foto

Carro - Mammaliv & Foto

6 mars 2012 08:28

Jag gillar också Baby Travel Amsterdam. Har haft två i min ägo 2011 ans modell bor fortfarande hemma hos oss och den har aldrig gjort oss besvikna. Lätt att fälla ihop och lätt att styra :)

http://emmasandracaroline.blogg.se

 
Ingen bild

Miccis

6 mars 2012 09:04

Hej! :) Måste först säga att du har en supersöt dotter! :) När det kommer till barnvagnar så föredrar jag helst Emmaljunga :) lätta att köra, fungerar utmärkt på asfalt som terräng och finns massa olika modeller att välj mellan! :) själv kör jag Emmaljunga scooter s och den är toppen.. :) nitro city med liggkorg är ett tips :) ta hand om er! :)

 
Ingen bild

Josefine

6 mars 2012 09:08

Köp aldrig Babytravel! Jag har haft en och den gjorde jag mig av med snabbare än kvickt. ´Just nu har jag en Bugaboo Cameleon. Snygg, LÄTT och hög. Funkar inte så bra i mjukt underlag då den har svängbara hjul som går att göra fasta men köp till vinterhjjul så klarar den genast av allt. Kram

 
Ingen bild

Yvonne Kvant

6 mars 2012 09:59

Ja vist är det en djungel. Jag hade försökt att hitta en bra liggvagn på blocket eller något för folk har inte liggdelen så länge längre och sen köpt en ny sittvagn för den har man mycket längre.Men det är bara ett tipps.

 
Ingen bild

sofia

6 mars 2012 11:17

hej ja har en till salu babytravel liverpool, sen med liggdel till den. vill ha 1500kr plus frakten

Lisa

6 mars 2012 16:46

Är den med tre eller fyra hjul ?

 
Ingen bild

Sofie

6 mars 2012 11:21

Urban jungle rekomenderas starkt! :) lycka till.

 
Ingen bild

Sofie

6 mars 2012 11:29

Urban jungle rekomenderas stakt!! :) en lite högre vagn med tre hjul, framhjulet ät låsbart! Väldigt lätt vagn ävan smidig att fälla ihop,blir väldigt platt. Kanske lite dyrare men väl värt pengarna! Lycka till.

 
Jessica - mamma till Alex

Jessica - mamma till Alex

6 mars 2012 11:48

Hej! Tack för en fin blogg och för alla fina bilder du delar med dig av. Jag har själv en liten Alex som kom i vecka 33, han var dock välväxt och mådde bra.

När jag såg ditt inlägg om barnvagnar kände jag mig nästan lite tvungen att kommentera. Vi hade väldigt mycket beslutsångest när det gällde just vagn. Genom att surfa runt på nätet hade vi nästan helt bestämt oss för en teutonia fun, jag ville absolut inte ha en trehjuling. När vi kom till barnvagnsaffären berättade vi vad vi ville ha, en lättstyrd vagn, den ska inte väga så mkt då jag har reumatisk värk och den ska klara av att köra i terrängen där vi bor. Det blev en teutonia spirit s3 (trehjuling!), och vi är helnöjda! Vi har satt på sittdelen nu, och jag är väldigt glad över att den går att ha både framåt och bakåtvänd (vilket man inte kan på Urban jungel).

Lycka till i barnvagnsletandet, det är verkligen en hel djungel. Hoppas ni får en bra dag med mysigt besök!

http://smastadsmamman.blogg.se

 
Linda N

Linda N

6 mars 2012 11:54

Jag har haft en Teutonia Fun till min son. Den är smal utan att vara trång i ligg- och sittdel, dessutom blir den hyfsat liten hopfälld. Och min är till salu om du är sugen ;)
En vagn som jag har varit lite sugen på, men inte testat, är Babytravel Liverpool. Den är som Babytravel Amsterdam men har fyra hjul istället och blir därför lite stadigare. Nackdelen med Babytravels vagnar är dock att de är ganska breda över bakdäcken.
Märks det att jag älskar att prata barnvagnar ;)
Lycka till i ditt val, ser fram emot resultatet!

http://nurselinda.blogg.se

 
lisett

lisett

6 mars 2012 12:33

Jag har precis köpt en babytravel Amsterdam och jag är hel nöjd!
Enkel att fälla, tar lite plats och har ett svängbart hjul fram som också är låsbart. En väldigt stadig vagn må jag säga! :)

http://levaaa.vimedbarn.se

 
Emelie

Emelie

6 mars 2012 12:45

Bli inte arg på dig själv för att du glömmer saker. Det är helt normalt när man har varit med om en omtumlande upplevelse. Du duger precis som du är, med glömska och allt!

http://emmisibirier.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Camilla

6 mars 2012 16:58

Jag rekomenderar Mutsy 4-rider. Det är den bästa vagnen jag har haft (har haft 15 st. 2 barn)är lite barnvagnstokigt :-)

http://www.blocket.se/vasternorrland/Barnvagn_Mutsy_4_rider_38375715.htm?ca=2&w=3

Den har fyra hjul så den är stabilare än en trehjuling. Den har stora hjul så du kommer dig fram överallt, vilket jag inte gjorde med Bugaboon jag hade. Sen är den vändbar vilket jag tycker är ett måste. Jag vill inte ha min lilla bebis vänd från mig.

Det var mina åsikter, hoppas du hittar rätt i barnvagnsjungeln. Lycka till! :-)

 
Ingen bild

Jenny

6 mars 2012 19:44

Heej!
Jag har följt er otroliga resa ett tag nu. Och jag är imponerad av er! Vilka kämpar! Även lilla Denis! Är själv i vecka 33 och längtar som bara den efter vår lilla kille :)
Kom igen och kämpa lite till. Ni är snart i hamn! :)

Vi har valt en Emmaljunga nitro city. 4 hjul där dom 2 fram är svängbara. Dom kan du även låsa fast om du går/springer på terräng. Kollar du på blocket eller liknande tror jag du kan hitta en till ett bra pris. Nyorientering ca 7500 tror jag det var.. Även om dom kanske ligger lite dyrare är en Emmaljunga alltid en Emmaljunga ;) Där tummas aldrig på kvalitén och du vet vad man får när du köper den! Många av våra vänner har den, därav att vi haft chansen att provköra, testa och tillslut beställa. Vi är supernöjda med vårt val!
Lycka till! Kram!

 
Louise

Louise

6 mars 2012 19:55

Teutonia Be you!! Jag är själv 1,75 o lillan ligger högt i den. Den har vändbart styre så är det svår terräng kan man köra med de stora hjulen först (vagnen har 4hjul) de i fram är såklart låsbara o de har funkat kanon är i vinter (bor i gävle). Sittdelen är vändbar. Den är lätt att fälla ihop när man lärt sig hur man gör! och den får till o med plats i våran hyndai atos så då får den garanterat plats i er bil ;-) ( nu vet jag ju inte vad ni har för bil men säkert inte nåen lika icke familjevänlig bil som vi har hehe).
Den har fjädring på alla 4hjulen vilket många vagnar med svängbara hjul saknar.
Det är så värt att lägga lite extra på en bra vagn... Liggdelen är kanonlätt att knäppa loss också, praktiskt!
Finns nån video på den på youtube
http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F%3Fgl%3DSE%26hl%3Dsv&hl=sv&gl=SE#/watch?v=Q3qLp_-NzeQ


http://lollo83.blogg.se

 
Ingen bild

sofia

7 mars 2012 08:22

Lisa de är med 4hjul sväng bara. super bra att köra. är jätte nöjd med den. mejla mig istället sofiia_16@hotmail.com

 
Ingen bild

Maddie

7 mars 2012 10:46

Hej! Barnvagnar med liggdel kan variera allt från 11kg upp till 19kg. De tyngsta är kombivagnar när det är sittdel med lift i. En lite ryggsvag tjej som mig, tyckte vi det var viktigt att vagnen hade låg vikt eftersom vi åker en hel del bil & oftast under barnets första år är det ofta mamman som är mammaledig & är själv & handlar.
Många barnvagnsmärken finns det som visuellt liknar varandra men det vi valde på var vikten på vagnen & att den inte hade synliga fjädrar som kläder & små fingrar kan fastna i.
Lycka till!

 
Ingen bild

Matilda

7 mars 2012 19:53

Urban Jungle är grym !!
Eller Bugaboo - hade vi när Alvin var nyfödd och den är verkligen underbar, så oroligt lätt.. Men när det gäller långa promenader och löpning så rekommenderar jag mer Urban Jungle, den brukade jag springa med när Alvin var liten =)

 
Petra

Petra

8 mars 2012 09:59

Ja de där med vagn är svårt. Men precis , köp inte dom här nya låga, man måste ju bryta ryggen.

kram

http://zupermamman.blogg.se

 
Ingen bild

Kiina

8 mars 2012 10:14

Hej!
Svängbara hjul är ett måste, skulle inte klarat mig utan.
Vi kör med Emmaljunga Nitro City, hur bra som helst kunde inte vara mer nöjd :)
Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards