★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 12 november 2012

Sjukdomar och elände

Av Lisa - 12 november 2012 13:23

Alltid ska det vara nånting... Har varit hos sjukgymnasten nu, hon hade väl en del funderingar om Denises rörelser.. Att hon lutar och är starkare på ena sidan skulle kunna betyda något.. Man kollar efter tonus-skillnader. Alltså om musklerna har samma spänst på båda sidorna eller hur man ska säga. Men det är tydligen väldigt svårt att se på en sån här liten bebbe och hon sprattlar ju mest hela tiden. Men har man skillnader i tonus så KAN det vara ett tecken på hjärnskada.. Så nu ska man gå omkring och grubbla på det också.. Det som man verkligen inte vill oroa sig över..

Hon behöver även träna på att sitta upp. Så fort man sätter henne så slänger hon sig bakåt och hon vill gärna alltid ha huvet jättemycket bakåt och gärna lite uppochned.. Om det nu är för att hon tycker att det är kul och att hon kommit på att man kan förflytta sig så, eller om det beror på nåt annat... det är också svårt att säga.

Hur som helst så rekommenderade hon att vi skulle köpa en bumbo-stol.. Risken är dock att hon välter den efterso, hon är så mycket starkare och mer rörlig än vad en "normal" bebis i den storleken är så egentligen hade jag velat prova en först.. Onödigt att köpa en så dyr pryl om hon inte kan använda den... Jaja.. vi får se. Kanske kan få tag på en begagnad..

Och så var det den här förkylningen då! Tog på henne saturationsmätaren nu när hon sov för hon lät så ansträngd och sat. låg på 92%...  Väntar på att dom ska ringa upp från barnmottagningen nu så får vi se vad dom säger.. Det är ju inte en farligt låg saturation, men det kan ju tyda på att nånting inte är riktigt bra..


Fasen, jag har inte tid med allt det här! jag ska ju plugga!!! Jag ska ju skriva upp om två veckor ju!!! 

   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

12 november 2012 14:00

I leksaksaffär eller på babyprofsen får man säkert prova en bumboo innan man köper! De är ju som sagt ganska dyra så det borde man ju få :-)

Lisa

12 november 2012 14:14

ja, om inte annat så har man ju oftast några dagars öppet köp. men det är bara det att i den här lilla stan så finns dom inte att köpa,

 
MelissasPrinsar

MelissasPrinsar

12 november 2012 14:33

hoppas de går bra för er och att de inte är något allvarligt

http://www.melissasprinsar.com

 
Ingen bild

Karin

12 november 2012 14:50

Jaha, vad irriterande! Kanske finns nån sida på nätet som har öppet köp?

 
Ingen bild

Filips mamma Therese

12 november 2012 14:54

Tänk på att det dom säger ena gången kan vara helt annorlunda nästa! Vår sjukgymnast tyckte vid ett tillfälle att Filip var lite spänd i baksida lår. Nästa gång vi träffade henne tyckte hon precis tvärtom, att han var mycket mjuk och rörlig. Så det är inte säkert att det behöver betyda nåt! Det är ju som sagt svårt att se på sånna här små pluttar.
Har ni ingen köp-och-sälj-sida på Facebook där du bor? Jag fyndade en stol åt Filip på en sån! Annars Blocket kanske?

Lisa

12 november 2012 15:28

ja det är sant! Vi får se vad hon säger nästa gång..
Jo vi har en köp och säljsida. Fanns en som skulle sälja sin men hon ville ha 400kr så ja tyckte det var lite dyrt, eftersom jag inte vet om Denise kan sitta i den ens.. Hon är ju "en stor bebis i en liten kropp" så hon skulle nog kunna välta den, så man vill ju prova först.. I butik har man ju öppet köp iaf

 
Ingen bild

Monica

12 november 2012 14:58

Nähmen, så mycket på en o samma gång!! Skickar massa kramat till er

Lisa

12 november 2012 15:33

Tack

 
Ingen bild

Linn

12 november 2012 16:13

Hon borde verkligen inte kunna välta den, den är väldigt stabil, min tjej kunde hänga ut över ena sidan och försöka ta en leksak men den stod kvar! Synd att sjukgymnasten inte hade någon du kunde prova! (det hade min). Men de brukar dyka upp för 100-200 på blocket osv så håll utkik nån vecka innan du köper en, tycker även de lilla bordet man kan köpa till var väldigt bra!

Hoppas det löser sig!

 
Kominken

Kominken

12 november 2012 16:49

Hmm! Fast om D skulle ha en hjärnskada borde inte läkare upptäckt den redan (UL på hjärnan görs ju flera gånger på prematurer)? Vår sjukgymnast trodde M hade haft en hjärnblödning pga att han var/är starkare i ena sidan, men det har han inte. Och med träning har det blivit mycket bättre!

Men jag förstår din oro!

http://kominken.wordpress.com

 
Malin

Malin

12 november 2012 16:50

Min Thelma är 7 månader hon sitter i bumbostolen och det finns ingen risk att hon tippar den, den är så bred nertill så tippa gör den inte dock så skulle hon kunna skjuta iväg med fötterna snart men tippa nä det tvivlar jag på. Jag betalade 399 kr för våran på www.jollyroom.se

http://onewayforward.blogg.se

 
Ingen bild

Milla

12 november 2012 16:53

Borde du inte få låna en av "sjukgymnasten" om hon rekomenderade den?

 
Ingen bild

Ninni

12 november 2012 17:44

det brukar finnas begagnade på ex blocket eller fejan

 
Ingen bild

Cecilia

12 november 2012 18:59

Jag köpte vår bumbo på blocket för 200 kr, mycket mer ska du inte behöva ge. Finns ett bord att köpa till som kan locka till att vilja sitta där längre. Synd att jag bor i Karlskrona annars hade du fått låna hem vår för vår står bara och skräpar. Min minna som är född i april (alltså ganska lika gammal som Denise korrigerat) kastar sig också gärna bakåt när hon ska sitta, kan sitta men är inte alls intresserad av det, mina andra två var precis likadana. Försök att ta en dag i taget även om jag förstår att det är supersvårt!!

 
Ingen bild

Maria

12 november 2012 21:39

Tradera eller Blocket. Jag köpte min, inkl bordet, på blocket och betalade 250 kr inkl frakt. Så du behöver inte köpa en från där ni bor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se