★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 24 februari 2012

Iakttar

Av Lisa - 24 februari 2012 16:51

Tog barnledigt en stund och sitter nu hemma i soffan och käkar lite godis! NU IGEN! Det får va nog med sånt efter helgen! SKÄRPNING! Och dax att låsa upp gymkortet igen och försöka få någon slags struktur på vardagen, även om det är så här konstigt allting.

Denise mår bra iaf, förutom att hon samlat på sig en massa vätska.. Funderar på hur mycket av hennes viktuppgång som egentligen bara är vätska?! Men det lär väl visa sig redan imorgon skulle jag tro. Hon fick lite vätskedrivande idag och hon har redan pinkat så hela hon och jag blev blöta! hihi.


Är bara så rädd och orolig för alla baciller på avdelningen. Och man tittar noga och iakttar personalens hygienrutiner hela tiden.. mm.. Jag kan ju säga att doktorn bär både ring, armband och klocka. Och han går mellan alla patienter. Tänk vad mycket baciller som samlas där!!! Inte ens vi som jobbar med gamla på äldreboenden får ha smycken på oss av hygieniska skäl. Tänk då på ett sukhus där man jobar med sjuka och smittade barn, både små och stora och även små infektionskänsliga bebisar.. Då borde det ju vara extra viktigt!

Tänkte försöka ta upp det med någon av sköterskorna ikväll.. Man måste ju får säga vad man ser och vad man tycker. Det är ju inte så att man vill hacka på någon,  Det handlar ändå om min dotters hälsa! Hon har varit med om tillräckligt mycket jobbigheter. Man behöver inte riskera nåt i onödan, och smycken på jobbet är onödigt!

Känner mig trött och slut i hela kroppen! Det är ganska påfrestande att ligga i en sjukhussäng hela dagarna när man inte ens är sjuk. Det blir ju att man känner sig sjuk till slut! Ligger i exakt samma ställning och en likadan säng som jag låg i på förlossningen när jag var som sjukast.. Enda skillnaden är att nu ligger min bebis ovanpå magen istället för inuti!

Idag fick jag paket!! Tack så JÄTTEMYCKET Ted&Katharina! Ett superfint halsband med texten: Denise, Min fighter!  Åå va glad jag blev! Det kommer att användas flitigt så fort jag kommit från sjukhuset!


Nu ska jag vara lite kriminell (jag erkänner på en gång) och ladda ner ett par filmer som vi kan glutta på ikväll uppe på Barnavdelningen!! Film och godis! Det är ju Fredag!

 

 
 
Ingen bild

Josefine-mamma till prematurkille

24 februari 2012 17:38

Säg till direkt!
Gjorde vi när vi låg inne, känns mycket bättre o läkarn hade inte ringen på sej nästa gång han kom:) vi hade även en sköterska som satt o fila naglarna inne i deras "bås" på salen. Hon lät heller aldrig spriten torka innan hon börja hålla på, hur mycke luktar inte det liksom?!! Vi sa som sagt till o jag tyckte det kändes skönt, kunde man släppa det o bara koncentrera sej på prinsen:)

 
Ingen bild

Lina

24 februari 2012 17:55

Vad konstigt att läkaren går runt med sånna accesoarer på sig... Jag har oxå jobbat inom äldrevården och vet ju hur viktigt det är där. Och som du säger, på ett sjukhus borde det väl vara strängare egentligen.. Jag tycker du gör rätt som pratar med nån om det!
Hoppas ni mår bra!

 
Ingen bild

Caroline

24 februari 2012 18:24

Dom får väl inte ens ha smycken å sånt på sig när dom jobbar. så säg till, Det tkr jag du gör helt rätt i!

 
Ingen bild

Erika

24 februari 2012 19:14

Fy vad dåligt! Du gör alldeles rätt i att säga till, han kan ju dra runt bakterier från en bebis till nästa. Usch och fy för han!

 
Lisa - mamma till Knut & gravid med nr 2

Lisa - mamma till Knut & gravid med nr 2

24 februari 2012 19:30

Jag är sjuksköterska, jobbar på sjukhuset här i Kalix. Och det är ju en självklar sak att ingen i sjukhuspersonalen ska ha varken ringar, armband eller klockor på sig! Men läkarna är ju lite speciella och tycker att dom inte alltid behöver följa alla regler :P tex ska dom ju inte ha dom vita läkarrockarna på sig, pga att dom för smitta med bland patienterna och det är LÅNGA ärmar = kan inte tvätta armarna ordentligt efter man varit med patienterna. Men det är svårt att få bort dom där rockarna, läkarna på mitt sjukhus ska promt ha kvar dom :P jag tror att det har lite med status att göra, dom visar att dom är läkare genom att ha på sig rocken! Men jag tycker absolut att du ska säga till att man inte får ha smycken på sig, det är ju helt klart en smittkälla!

Men jag rekomenderar dig att gå och prata med enhetschefen på avdelningen, inte sjuksköterskorna. Sjuksköterska har ofta inget att säga till om när det kommer till läkarna, om det inte är ngn sjuksköterska med stakr personlighet och verkligen vågar prata emot läkarna. Du kan ju alltid nämna det till sjuksköterskna, men vänd dig oxå mot enhetschefen. Finns det inga affischer på avdelningen och sjukhuset om att det är förbjudet att ha på sig ringar och klockor? Det har vi på både Kalix och Sunderby sjukhus här uppe.

Lycka till! :)

http://mammatillknut.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Maria

24 februari 2012 19:59

Du måste säga till om klockor o smycken. De e förbjudet på sjukhus. Din lilla som kämpat så ska ju inte behöva bli sjuk för att doktorn slarvar. Bättre o säga till annars kommer du ångra dig.
Du får väl försöka låta lite käck " oj du har visst glömt ta av dig klockan". Du kommer göra alla små bebisar en jättetjänst.
Kämpa vidare. Vad härligt att de går såbra för din lilla tjej.

 
Ingen bild

Kerstin

24 februari 2012 21:10

Härligt att din lilla fighter mår bra, trots vätskan. Du ska defenitivt säga till om hygien!! Det är ditt barn, du behöver inte acceptera att läkarn har smycken och går mellan alla barn. Då vi låg i Sundsvall var varje sköterska och doktor tvingad att ta på rent plastförkläde och sprita händerna ordentligt mellan varje barn. Så stå på dig och säg hur du vill ha det. Kan du inte gå lite med Denise eller är ni låst till sängen pga utrustning? Du är värd godis flera kvällar som ni/du kämpat. Trevlig helg!/Kerstin

 
Ingen bild

Marina

24 februari 2012 21:16

Ringar kan väl inte vara ok! Trodde inte man fick ha det alls inom vården. Klart du ska ta upp det.

Trevlig kväll!

 
Ida

Ida

24 februari 2012 21:41

vilken liten knubbis eran tös har blivit=) det med smycken och så jag vet när jag låg inne med min dotter och precis gått en usk utbildning som jag fick avsluta då hon föddes för tidigt jag var stenhård med att säga direkt till de som hade just ringar och smycken kring händerna, Just också för att det är ju en form av lag inom sjukvård och som du säger äldrevård..

http://latabloggida.blogspot.com

 
Ingen bild

Anci

24 februari 2012 22:17

Självklart ska du säga till! Via sköterskan känns som en smidig väg att gå.
I Umeå var det särskilt en läkare som brukade glömma att sprita sig mellan barnen när han rondade och han fick ofta skarpa tillsägelser från sköterskorna =). Sedan fanns det ju också sköterskor (dock ytterst få) som inte var särskilt bra på den biten heller... =(

 
Ingen bild

Ronja

24 februari 2012 22:31

Det borde finnas regler på alla sjukhus om att man inte får ha smycken... Tycker du ska ta upp det. Du har all rätt att ifrågasätta en sån sak när det gäller din dotters hälsa!

 
E'm'h

E'm'h

24 februari 2012 23:48

Säg till!! När man jobbar på sjukhus får dom inte ens ha långarmade tröjor!! Och absolut inte smycken eller långa naglar!!! Sprita sig ska dom ju göra typ hela tiden! Säg till! Det handlar ju som sagt om din dotters hälsa! Det är doktorn som gör fel, inte du :)

http://Underbarahemmet.blogg.se

 
Ingen bild

Stina

25 februari 2012 13:03

Jag håller helt med "Lisa - mamma till Knut & gravid med nr 2".

Varken långa ärmar, armband/klocka eller ringar är tillåtet inom vården.

Jag hade inte väntat en sekund, utan konfronterat läkaren direkt, utan att skämmas! Om han inte bättrar sig - gå vidare till enhetschefen. Det gäller DITT och andras barn, samt andra på sjukhuset.

Säg till på skarpen, var inte blygen!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards