★ 399 gram ★

Alla inlägg den 8 februari 2012

Av Lisa - 8 februari 2012 21:51

Chillar lite efter att ha blivit tvättad och ompysslad!


Infektionsproverna visade inget och Denise har skött sig ganska snyggt resten av dagen. Ganska snyggt!  Men man fortsätter såklart att hålla ett öga på henne!

Hennes stomipåse har lossnat tre gånger idag. TRE GÅNGER! Stackars lilla flicka, hoppas att den sitter kvar nu när jag ansträngt mig och verkligen gjort allt jag kan för att det ska sitta ORDENTLIGT!

Efter ompyssling och vägning så fick hon ligga kvar i grimma, och jag tog upp henne i famnen och matade henne! Vid förra matningen så kräktes hon och höll andan, så det kanske inte är riktigt optimalt att ligga platt på rygg när man får i sig ett mål mat! Men i mammas famn gick det bättre! 

Jag satt med henne i famnen i en timme ungefär.. Ända tills hon plötsligt började puls-dippa.. Hon blev mörk i färgen och pulsen gick ner på 70.. Då ropade jag efter personal och vi satte på hennes cpap igen. Hon protesterade inte kan jag lova. Hon var helt slut, så det var nog skönt att få tillbaka den! ca 4 timmars urträning har det blivit idag iaf! Imorgon kör vi igen!!

När jag satt med henne i famnen så kom jag på att det är första gången jag sitter så med henne sen hon blev frisk från sin senaste infektion... Måste bli lite bättre på det, överkomma mina fobier och tvångstankar! Hon mår ju bra av att man tar upp henne, det är ju inte meningen att hon ska ligga i en säng hela tiden!!

Av Lisa - 8 februari 2012 14:20

Mitt hjärta, min hjärna, mitt psyke! Jag blir nog tokig snart! Att en sån bra och mysig förmiddag kan förvandlas till tårar och STOR oro på bara några sekunder!

Denise hade legat i grimma i ca två timmar, så kom stomisköterskan för att titta hur det går med stomin.. Vi hann bara öppna lite på blöjan så blev Denise helt stel. Hon böjde sig som en båge och började krampa.. Det såg ut ungefär som om hon försökte kräkas. Hon slutade andas, pulsen gick ner till 80, saturationen till 50 och  Denise blev alldeles blå. Jag ropade dit en till sköterska och hon la henne på sidan och efter en stund kom hon tillbaka. Vi tog på henne CPAPen igen, det kanske blev för mycket för henne att vara utan så länge?? Men efter ca en timma så gjorde hon en dipp igen.. Så nu är det provtagning som gäller.

Dom tog prover imorse som såg fina ut, men det kan ändras fort. Så samma prover tas igen nu.. Jag minns när Denise blev sjuk förr förra gången. Då fick hon ett litet kramp-anfall dagen innan. Precis sådär, fast utan att gå ner i puls sådär mycket. . Gissa om jag är orolig nu?

Jag tar en promenad och försöker koppla bort en stund, det är inte säkert att det är något! Men man måste ju kolla! 

Av Lisa - 8 februari 2012 12:25

Då har tok-mamman, tok-filmat igen då! Kan ju inte lägga upp alla klipp, för då skulle ni tro att jag var galen, men ett par stycken kommer här!

Själv så har jag ju varit och träffat doktorn. Det blev lite nya prover tagna för han tyckte inte jag såg särskilt pigg ut.. Känner mig inte alls pigg  just idag heller.. Men det behöver ju inte va nåt allvarligt. Men vi kollar upp sköldkörteln och blodvärdet iaf.

Denise däremot, hon mår fint! Idag ska hon få börja äta varannan timme igen, som en stor bebis! Hoppas att det funkar bra! Hon somnade nyss med grimman på, så hon får ligga med den så länge hon orkar och sen får hon tillbaka cpapen igen. Nu är det urträning på högsta nivå!!! GILLA!

Av Lisa - 8 februari 2012 08:28

God Morgon.. Eller inte. Har legat och vridit mig iflera timmar med en hemsk huvudvärk. Tänk om det är blodtrycket nu igen?? Som tur är så har jag tid hos doktorn 9.45 idag och då ska jag även kolla blodtrycket. Känns bra att veta iaf. Antingen är det blodtrycket, eller så kommer det från min onda nacke.. Men jag har ju haft så ont i magen i några dagar också.. Ända sen i Fredags. Har nästan trott flera gånger att jag ska få ett gallstens anfall eller nåt. Usch, det var ju precis så det kändes, fast 100 gånger värre när jag åkte in med elkampsi-kramperna (eller vad det nu hette) när jag fick Hellp syndrom! Huvva, det vill man inte tänka på. Man undrar ju hur mycket stryk kroppen har tagit och om det har gett några bestående skador, eller om jag kan bli sjuk av det i framtiden..

Ska passa på att ställa tusen frågor hos doktorn idag! Det dyker ju upp fler och fler funderingar ju längre tiden går. Saker som helt enkelt inte har fått plats i min skalle förut. Nu får dom plats, för just nu mår Denise ganska bra, och då har jag tid att tänka lite på mig själv och min hälsa. Min hälsa är ju ändå rätt så viktig om jag ska kunna ta hand om Denise i framtiden...



11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards