★ 399 gram ★

Alla inlägg den 15 februari 2012

Av Lisa - 15 februari 2012 22:30

1434 gram och ett stort lass med bajs! Så avslutades kvällen här hos oss! Mamma är nöjd, bebis är nöjd och vi har haft moster på besök!  Natti Natti!

 

Av Lisa - 15 februari 2012 16:48

Tankar.. Ja, nu börjar det nog närma sig. Det börjar brännas. Snart dags för hemfärd. HEM?! Det låter konstigt, det känns konstigt.. 

Jag har inte tänkt förut på hur det kommer att kännas att möta alla människor. Alla mina vänner och släktingar, folk som läst om oss i tidningen.. Folk över huvud taget! De enda människorna jag träffat på tre månader är läkare, sköterskor, mamma, Fredrik och Syrran och hennes familj.. Det är nästan så att jag känner mig nervös! Hur ska jag bete mig? Vad kommer folk att säga? Hur kommer jag att reagera? Kommer folk att se annorlunda på mig efter det här? Mycket har hänt, och mycket har förändrats, men jag tror ändå att jag är samma gamla Lisa, men kanske med en annan syn på vad som är viktigt.. och möjligtvis en aningens mer gråtmild än folk är vana att se mig! Jag har alltid varit en sån som ALDRIG gråter. Inte till filmer, inte när jag blir ledsen.. Nä, typ aldrig. Jag biter ihop..   Nu är det INTE så längre! Jag kan gråta åt vad som helst. Ibland behöver jag bara tänka på något sorgligt, eller något glatt så kommer tårarna. Känns lite annorlunda, men det är inte farligt (som jag alltid har trott)

 De tårar man sväljer är mycket bittrare än dom man fäller.

Tårar är själens språk och känslornas röst.

Tårar är själens sommarregn.

Finns hur många kloka ord sm helst som handlar om tårar. Förr har jag bara tyckt dom varit löjliga, men nu förstår jag!


Av Lisa - 15 februari 2012 12:54

Kul att somna två vakna fyra, somna om efter en timme och vakna halv sju! Näe, fy! Jag behöver min sömn! Måste ju passa på att sova medans jag har "barnvakt" på nätterna.. Sen blir det nog inte mycket ordentlig sömn på ett tag, så det vore ju skönt om man kunde få sova uuuuuut nu! 

Stack iväg på provtagningen vid halv åtta, sen upp och mata bebis, sen iväg på spec MVC på efterkontroll.. Sen tog jag med mig Denise i vagnen och matade både henne och mig själv ute i dagrummet! Så nu har hon "ätit ute" för första gången!

Dom tycker att hon ökar för dåligt i vikt.. Och det kan jag ju såklart hålla med om.. Det kan vara så att hon kanske behöver lite fetter och så intravenöst för att öka. Men det hoppas jag såklart att hon slipper. Flytten verkar vara på gång i vilket fall. Dom menar på att hon kan lika gärna vara i Övik och öka i vikt. Det finns säkert en dietist där också.. Sååå, vi får se när det blir.. Antingen om ett par dagar, eller kanske nästa vecka. Sååå jobbigt att inte veta! 

Jag har ju en massa praktiskta grejjer att fixa innan vi åker. Besök till olika mottagningar och meddela att jag inte är kvar längre, så dom får skicka över mina papper till Övik.. osv..  Jag har lite lätt för att stressa upp mig när jag inte har full kontroll på allt, märks det?? (det märks på hela det här inlägget)


Over and out.. En väldigt trött och vimsig Lisa...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards