★ 399 gram ★

Alla inlägg under mars 2013

Av Lisa - 6 mars 2013 12:25

Go´Middag!! Alltså, jag MÅSTE börja begränsa Denises sovning under dagarna tror jag.. Inatt vaknade hon klockan två och låg vaken i säkert en timme.. 04.45 var hon vaken igen och då fick hon sin frukost.. Men jag tyckte vi kunde prova att sova lite mer eftersom vi skulle iväg vid tio och vi lyckades ligga till halv åtta iaf.

Nu har vi varit på behandlingsbadet för allra första gången. Jättemysigt tyckte Denise, och det tyckte jag också. Det var en massa sånger, teckenspråk och olika övningar som vi höll på med i en liten grupp med bebisar. Det där kommer vi att fortsätta gå på. Synd att jag inte hade någon med mig som kunde fota eller filma, för Denise blev som ett litet vattendjur efter en stund och plaskade hejvilt omkring sig..

       


Först när jag kom in i omklädningsrummet.. Då fick jag den där klumpen i magen igen.. När jag såg rullstolar och duschvagn och olika hjälpmedel.. Då kommer liksom den där påminnelsen om vad som kan komma.. Tanken som jag inte riktigt har vant mig vid. Denise fick iaf ligga på duschvagnen och duscha, men hon tyckte att det var VÄLDIGT läskigt..

Nu sover hon gott i sin säng och jag ska försöka fräscha till mig och måla på mig ett ansikte!


Av Lisa - 5 mars 2013 18:49

Men god kväll på er! Här sitter jag med fötterna i högläge och en stor kopp the och bara pustar ut efter kvällens sista bestyr.. Eller tjah.. Har väl en del kvar att göra innan jag kan lägga mig, men Nisen har fått lägga sig nybadad i sin sköna säng och jag tror att hon somnat redan.

Så kul när man märker att hon börjar vara så medveten och att hon vet precis vad som ska hända. När jag säger : Ska vi borsta tänderna? Så tittar hon mot badrummet och så fort tandborsten kommer fram så gaaaaapar hon stort. Ho får ju bada lite oftare nu också när hon har lärt sig att sitta. Det blev ju så jobbigt för mig att hålla henne i baljan när hon låg ner eftersom jag var tvungen att ha den på golvet.. Kändes ju mest bara bökigt, men nu är det kul!

Kunde inte låta bli att filma lite idag!


Idag har det varit en lååååång dag! Har fått bilen servad och nu går sprutt-skrutten som han ska igen.. Sååå skönt! Nu är det bara besiktningen kvar då.. Sen har Nisen varit hos mormor medans jag sprang på stan för att köpa badkläder. Vi börjar ju på baby-bad på sjukgymnastiken imorgon och då kan det ju vara bra att ha nånting att ta på sig.. Sen drog jag på gymmet.. Preciiiis när jag kom ner så fick jag ett SMS.. En paketavi. Min telefon hade kommit! Tror ni passet var avklarat fort?? Haha. Tränade max en halvtimme sen var jag bara tvungen att hämta den. Man blir som ett barn på julafton när man får öppna en låda med en ny pryl. haha.

Jag är NÖJD!!! Och har suttit och pillat mest hela dan. haha. (nörd? jag vet)


Kommer bli en tidig kväll för mig tror jag... Är sååååå trött och känner mig faktiskt riktigt sliten! Skulle verkligen behöva en sovmorgon. Även om jag lägger mig tidigt så somnar jag aldrig före tolv, och är uppe strax efter fem.. Och jag vaknar alltid minst tre gånger varje natt, så lite sömnbrist har man nog..

Av Lisa - 4 mars 2013 20:44

Ja, då var man igång igen då! Längesen jag bakade nånting faktiskt och nu dök det upp ett så smaskigt recept så jag var bara tvungen att prova! Detta blev resultatet:

 

Receptet hittar du HÄR .. Dock fick jag lov att ändra lite för äggen jag använde var så små så jag fick använda lite mindre av både mjölet och caseinet. (1dl mandelmjöl och 1,5 skopa casein räckte till min smet) Och gillar man slisk så kan man nog ösa på en matsked extra stevia. Nästa gång jag gör dom här så ska jag se till att ha sockerfri choklad hemma så det blir chokladbitar i.. Det hade varit grädden på moset!

Med gott samvete efter ett rygg/biceps-pass och ett halvt Zumba-pass så vräkte jag i mig (kanske lite för mycket) av den här kakan..  (fast jag åt middag bara nån timme innan också.. shit vad jag äter hela tiden)

MAAAAT!!! Jag är nog matmissbrukare tror jag! haha

Av Lisa - 4 mars 2013 14:25

Känner mig liiiite lättad just nu! Har varit med bilen på verkstad, och dom släckte motorlampan iaf.. Och FÖRHOPPNINGSVIS så räcker det med att byta stift och lite service på min lilla racerskrutt så ska det nog lösa sig, men de KAN bli dyrare än så också, men det vill jag inte tänka på.. Det är nog dyrt bara med dom här smågrejjerna och besiktningen och allt.. suck! Man är ju inte direkt nån höginkomstbrutta som mammaledig skulle jag vilja påstå..Men det känns skönt att kunna starta bilen utan att se den där ilskna lampan iaf, haha. Då glömmer man liksom bort att den finns!   

Fick nyss ett samtal från socialtjänsten också! Dom har tagit beslut och GODKÄNT min ansökan om avlastning! Ärligt talat så hade jag inte så stora förhoppningar innan jag gick dit på det där mötet.. Har hört så många andra som behövt hjälp men inte fått det men jag tyckte att det var värt ett försök. Och det var det tydligen! Dom hade även börjat leta efter en matchande familj och hade ett förslag redan nu.. Så nu blir nästa steg att familjeenheten får ordna en liten träff så att vi får se om det skulle funka. Det känns jättebra och jag är glad att Denise är en tjej som inte är rädd för folk också. Hon skulle nog funka med nästan vem som helst.. Det är väl jag som är den som är kräsen bara hehe. Men på beskrivningen lät det hur bra som helst så jag hoppas att vi klickar!

Nu är det vilostund för mamma och dotter! Sen är det dax för träning för mammzen och ett besök hos Morfar för lillFisen!

 

Av Lisa - 4 mars 2013 09:19

 

Någon som har kul här hemma!! Men man får vakta henne, för hon börjar bli så vild så hon slår sig mot dörrkarmen!

Av Lisa - 4 mars 2013 07:34

05.15: Dadda, Tatta, Ding, Ding, mammamammamamma! God Morgon sa vi då och steg upp och bjöd lilla damen på lite havregrynsgröt med päronpure´! Nu känns det som att halva dagen har gått. Morgoncardion är gjord, frukosten och kaffet ligger i magen och Fisen tar en liten lur i vagninsatsen här på golvet bredvid mig.. Jag har hunnit dammtorka och homestylat lite smått.. Herre gud vad håller man på med? Varför lägger jag mig inte igen? För att jag är MUPP!!!  Fick ju ett par nya luckor till mina expidithyllor igår. Svarta luckor på dom vita hyllorna, det gjorde ganska mycket! Håller på att försöka få in lite mer svart här hemma för jag börjar va kraftigt trött på allt vitt! Alltså, jo jag gillar vitt, men det får gärna vara mycket svarta detaljer. Black&White, det är min stil det!

Åh VET ni vad jag ska göra!!? Nu är det bokat och klart och det känns kul att ha nåt att se fram emot och dessutom en extra anledning att köra STENHÅRT med kost och träning så man känner sig i fin form när det är dax!

  Kommer bli sååååå kul! Biljetten är bokad och barnvakt är kirrad!! Nu har ju jag inte dansat särskilt mycket Zumba det senaste året eftersom jag är mer inne på styrketräningsspåret, men har man en gång dansat så är det ganska lätt att komma in i rytmerna igen, och jag har ju ett par månade på mig att träna upp höfterna och movsen igen!! 



Av Lisa - 3 mars 2013 18:04

   

Så glad, så sprallig och med en vilja av stål! Älskade lilla plutt vad vore livet utan dig?

Vi tog oss en liten promenad sen fick Nisen äta, borsta tänderna och BADA! Hon börjar gilla att sitta i badbaljan nu och hon har kommit på att om man böjer sig framåt så kan man slicka på vattnet. haha. Hon ser bra rolig ut. Som en liten hund som försöker dricka.

Nu ska jag snart dra igång en film. Har fortfarande inte sett Snabba Cash 2 fast jag har haft den jättelänge, så nu är det dax.. Och sen ikväll blir det ju Johan Falk på 4:an så det blir MYCKET Kinnaman ikväll hehe.


Imorgon MÅSTE jag försöka hitta badkläder! På Onsdag börjar vi ju på badet på sjukgymnastiken och jag kan ju inte komma naken! Ska bli intressant att se vad det blir för slags övningar och rörelser vi ska jobba med i poolen. Allt för att mjuka upp borde ju vara lämpligt för Denise som är lite stel i kroppen.

Av Lisa - 3 mars 2013 14:05

Håller på att grejja lite här hemma.. Städa och plocka och dona. Man blir ju aldrig nöjd och man blir aldrig klar. Jag vill ständigt förändra. Det behöver inte vara stora förändringar, bara smågrejjer som byts ut och byter plats sånt som kanske inte ens någon annan än jag märker. 

Så här ser det iaf ut just nu i kök och vardagsrum.

             

Saknar en taklampa i köket faktiskt och gardinerna hade ju kunnat vara lite mer intressanta.. 

Nisens rum ser alltid lite stökigt ut eftersom jag alltid hänger tvätten där inne. Rummet används ju inte i nuläget så där har jag all möjlighet att fixa och dona i lugn takt.. Men det blir inte så mycket gjort där inne faktiskt.. Snart börjar det väl kanske bli dax att plocka bort skötbordet iaf.. Det börjar bli farligt att lägga henne där för hon är som en orm! Frågan är då bara om man ska använda den som en hylla eller om man ska sälja den.. Vi får se vad jag hittar på!

 

Ja, så här ser det ut iaf.. Lite slarv och lite stök.. Mitt eget sovrum har jag inte ens lust att visa! Har inget på väggarna där och jag avskyr tapeten. Ska fråga hyresvärden om jag kan få tapetsera rummet själv, så illa är det! 

Men jag gillar ju att hålla på med sånt, så det blir kul om jag nu får göra det!


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards