★ 399 gram ★

Alla inlägg under december 2012

Av Lisa - 5 december 2012 07:03

 

På två dagar har Denise lärt sig hur man ska göra med munnen när man dricker ur en mugg. Visst blir det fortfarande lite spill, men man ser att hon har fått in tekniken och det är PERFEKT eftersom hon inte är något big fan of nappflarran!! DUKTIG STOR TJEJ!!!!

Gröt, macka och Infatrini i kopp till stortjejen och saffranspannkaka med vaniljkräm till gammtanten   

Idag ska vi gå på babyrytmiken.. Känns alltid lite nervöst att gå dit för man vet aldrig om det är många sjuka barn där.. Känns ju lite skumt att gå därifrån om det skulle komma in någon med ett snorigt barn haha. Men jag vill inte att stumpan ska behöva bli sjuk igen, men samtidigt så behöver hon ju få träffa andra barn, hon är ju trots allt ett år!

Ha en bra dag illihopa! Vi har -22 grader idag, så jag är väldigt glad att jag har bil och motorvärmarplats!!!

Av Lisa - 4 december 2012 19:54

 

Jag som skulle städa!! Det blev liksom en massiv garderobsrensning i Denises skåp och lådor och sen blev jag sugen på att baka.. Om man nu kan kalla detta att baka. Det var ju så enkelt och jag behövde aldrig dra igång ugnen ens!


Detta använde jag (receptet finns på Olga Rönnbergs blogg,, lite annorlunda men nästan samma)


1/2 dl cocosolja

1/2dl jordnötssmör

1dl vaniljcasein

30g lättkvarg

2msk stevia

Några rutor sockerfri mörk choklad.


Smält cocosoljan och jordnötssmöret i micron, tillsätt alla andra ingredienser (utom chokladen) och blanda ihop till en deg. Platta ut degen på lite folie och stoppa in i frysen i några minuter. Smält chokladen och bred över fudgen och skär i små rutor. KLART! Det här är väl kanske inget man ska äta varje dag, för det är ganska fett, men helt klart ett gott alternativ till godiset!! SMASK!!!!

Av Lisa - 4 december 2012 16:41

Men Gud så kass uppdatering jag har bjudit er på idag! Alltså, jag far och flänger runt hela tiden nu så ja är typ aldrig hemma. Blir väl så när man nyss tagit körkortet antar jag. Vi bor i bilen! Haha!
Har iaf varit hos moster idag, även varit på BVC på ettårskontroll. Tränat bröst/axlar och nu är vi och grattar lillebror på födelsedagen.. Sen blir det en helkväll hemma med enbart städning!! Behöver verkligen dammsuga och skura!

Av Lisa - 3 december 2012 17:04

         

Vad hände med den där LILLA lilla plutten??? Denise fick en ny matstol idag och förvandlades genast till en stortjej som gillar både mackor och majskrokar!    Så många gånger som jag provat dessa majskrokar och hon har bara spottat och fräst! Nu doppade jag dom i extrasaltat bregott och samma med mackan. Smör på båda sidorna.. Nu är det bara att vänja sig vid KLADD, för nu jäklar ska hon få äta själv.. Vilket jättekliv! Tänk förra veckan, då matvägrade hon och hade sond i näsan!

Köpte pyjamas till henne igår i strl 74.. Såg ju såklart att den var ALLDELES för stor men tänkte att hon växer i den... hrm.. Kolla på sista bilden!! Den passade perfekt! det händer mycket nu. Äta, sova, växa!!!! Ingen är gladare än jag!


Själv har jag nyss haft läkarsamtal.. Inte så glädjande då mina prover inte såg så bra ut. Hon ville skicka mig på en lungröntgen till veckan eftersom jag haft det här problemet med bröstryggen.. Jag tror ju inte att det är nåt med lungorna för då brukar jag bli mycket sjukare och väldigt trött.. Men det är väl bäst att man gör som hon säger..

Nä, nog om det. Jag känner mig  pigg och aningens dampig idag faktiskt, så jag ska ner på gymmet nu och köra lite ben och sen ett zumbapass!


Av Lisa - 3 december 2012 06:46

 

Pigg och glad liten bebis som kanske inte var riktigt lika sugen på frukost som mamma var.. man kan väl inte alltid vara på topp antar jag.

SVINKALLT idag. Både inne och ute. Ja, jag säger det igen: Jag skaffade VERKLIGEN körkort i rätt tid! FY för att släpa omkring på lillplutten ute i denna kyla!

Blev lite förvånad när jag ställde mig på vågen imorse.. Brukar alltid väga mig på på söndagar, men jag tyckte att jag hade ätit så onyttigt i helgen så jag skulle säkert ha samlat på mig en massa vätska och gått upp nåt kg, så jag sket i det.. Men när jag vägde mig imorse så visade vågen -1,3kg..     Helt okej!


Ni vet väl om att ni kan följa våra videoklipp direkt i Videofy.me-appen?

  Här kommer iaf en video från igår     Denise satt jättelänge och härmade hundarna som skällde i ett videoklipp.. Men som vanligt så slutade hon när kameran åkte fram.. (ovanligt fenomen?)


 

Av Lisa - 2 december 2012 21:30

Ligger redan i sängen och ska sova! Drabbades av ett plötsligt sug efter: skogaholmslimpa, kanelgifflar och lösgodis. Varför ?? För att det finns i köket!!!!! Nä, usch och fy! Har slarvat med maten idag och då blir jag sugen på allt jag vanligtvis inte brukar äta..
Pluttisen sover gott sen flera timmar tillbaka.. Hon äter-sover-äter-sover och förhoppningsvis så växer hon i samma takt! Ska bli kul att visa logopeden imorgon vilka framsteg hon gjort, och även sjukgymnasten.

Natti natti

Av Lisa - 2 december 2012 12:50

Goddagens första advent! Hade ju glömt bort det ju så inte hade jag nåt adventsljus på bordet imorse.. Men men, två värmeljus duger lika bra!  

Håller på att tvätta och städa ihop här hemma som vanligt på Söndagar. Man får passa på medans lillan sover. Hon var vaken till elva igår och jag kan tala om att hon inte alls var världens gladaste bebis innan hon somnade. Hon blev sådär övertrött så hon blev speedad, varvat med arg och ledsen, och till slut "dog" hon i bilen. Hann bara sätta henne i stolen och starta bilen så sov hon.

Vi var i S-vall igår och käkade go´middag och raggade runt lite i snöovädret. Där hade det nog kommit en halvmeter snö! Huvvaligen! Vi hamnade i blickfånget inne på restaurangen då Denise bestämde sig för att det var ett lämpligt tillfälle att sitta och göra det klassiska "prematur-knorrandet" VÄLDIGT högt och ljudligt under en lång stund. haha. Folk trodde nog jag hade ett litet monster eller nån reptil där i vagnen och dom glodde ogenerat..  Mammas lilla monsterbebis   


Idag tog jag BILEN till gymmet! Tänkte alltid förut att när man ändå ska dit för att motionera och träna så kan man ju lika gärna värma upp/varva ner med att gå dit och hem.. haha. hrm.. Jag tycker inte så längre.. Man får ändra sig va? Blev ett armpass idag och avslutade med lite intervaller på löpbandet. Har vilat i TRE DAGAR!!!! Pga min onda rygg,  och jag har ätit godis och kolhydrater i helgen, (måttliga mängder=framsteg) så energin var det inget fel på! Blev nästan lite dampig haha. Men nu är det back to reality igen och det känns skönt.. Helt okej att fuska ibland, men jag trivs så bra med mitt sätt att äta, så jag längtar tillbaka efter en fuskdag!

Blir väl lite julskyltning senare, och kika lite på stan. Myspys! Imorgon väntar en halvdag på sjukan.. Skönt att vi lyckades klämma in tre olika besök på en och samma dag så man slipper åka fram och tillbaka hela tiden!


Dagens lunch:  

Vanligtvis frukost.. men idag blev det lite omvänt! Smask!


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards