★ 399 gram ★

Alla inlägg under december 2012

Av Lisa - 18 december 2012 20:16

Ja de e bra man e optimist, men ja hade ju inte fattat att jag var bedövad och inte bara smärtlindrad, så ja tyckte smärtlindringen verkade funka kanon.. Kan ju erkänna att jag ändrade åsikt för några timmar sedan :( Ont, ont, ont! Men nu har jag fått lite extra piller här och har även en spruta redo om det krisar, så jag hoppas på lite sömn nu!
Är lite nojig över mina lungor bara så jag ska få in en sån där flaska som man blåser i.. Hä bli nog bra!
Har haft besök av mamma och plutten iaf.. Kunde ju inte böja mig ner och krama henne, men jag fick ju prata lite iaf :)

Av Lisa - 18 december 2012 15:53

Hetaste magen i stan! Mörbultad, sönderstucken och uppblåst! Men nu är det gjort och dom hittade även orsaken till att jag har så ont, så det känns riktigt bra! Nu blir det till att knarka ocyxontin och vila idag så är jag nog fit 4 fight imorn. Det känns så iaf. Var kraftigt förvirrad när jag vaknade och fattade inte vart jag var nånstans haha. Men jag har varit uppe och gått lite och det funkar, så det här ska nog gå snabbt

Av Lisa - 17 december 2012 20:39

Redo för morgondagen.. Eller inte!! Kan man bli redo för nåt sånt här? Jag tror inte det. Det är bara att hänga med och bita ihop. Det går liksom inte att komma undan från det här!

Av Lisa - 17 december 2012 12:44

Oooh, känns lite struligt det här. Doktorn tycker att jag får för mycket fragmin och dom har aldrig opererat någon med så hög dos.. Så hon vill inte göra en vanlig titthålsop. Eftersom man då inte ser vad man gör, så det blir ett större snitt så man kan hålla koll och åtgärda snabbt om det blir en blödning.. Börjar bli måttligt nervös nu kan jag lova.

Fick iaf gå hem på permis och komma tillbaka imorgon bitti! Så nu har jag med mig pre OP-dusch grejjerna hem. Skönt att slippa ligga där och dega faktiskt.

Just nu ser planen ut så här: Pre OP dusch ikväll, fasta från kl 24, pre OP dusch imorgon bitti, BB kl 7 för provtagning och pre medicinering.. OP planerad ca kl 09.00

Provet jag tog idag såg ju bra ut iaf.. Eller bra och bra.. Det beror på hur man ser det. Inför en operation är det väl kanske bra, men inte annars. 

Usch.. allting känns lite sådär jobbigt just nu. Hon som ska operera mig sa att när hon hade pratat med min reumatolog i Umeå så hade hon sagt så här: Lisa är en flicka som inte riktigt vill inse hur sjuk hon är!  Då blev jag nästan lite förbannad! Klart jag vet att jag är sjuk! Om inte annat så KÄNNER jag väl det. Men när man känner sig frisk och är så gott som fri från symtom i flera år så njuter man ju av det och då vill man inte gå omkring och tänka på alla konstiga fel man har på blodet hit och dit och allt som skulle kunna hända och allt som har hänt. Man får ta en dag i taget helt enkelt.. Jag tycker själv att jag lever ett helt normalt liv, men det kanske är för att jag är så van vid det här nu.. Det kanske är sant att jag inte vill inse att jag är sjuk men det kanske är mitt sätt att orka.  Just nu känner jag mig sjukast i världen bara för det här och jag får för mig att dom av en olyckshändelse kommer att hitta VÄRSTA felet inuti min mage och jag vaknar upp med tarmarna utanpå kroppen och med en njure och en halv lever eller nåt sånt..

Av Lisa - 16 december 2012 21:04

Söndag igen då.. Men den här Söndagen är liiiite värre än andra söndagar. Man skulle ha bromsat tiden lite.. Har haft en mysig helg iaf med Bowling och god middag igår och idag bara godis,film och slappa. Ja, ni läste rätt GODIS! Har väl inte gjort annat än att käka godis idag tror jag.. Godis och kakor. Men, men. Back to normal igen sen är huvudsaken.. Nu blir det kanske inte riktigt normalt förrän i mitten på veckan igen eller nåt sånt.. Läggs in imorgon bitti.. Op på tisdag, sen får vi väl se när jag kommer hem.. 

Ni kan nog förvänta er lite magert med inlägg här.. Men håll ut! Snart är jag tillbaka med min maraton-bloggning igen!

Puss så länge!

Av Lisa - 14 december 2012 21:05

Gud vad jag älskar min lilla skruttfia! Finns ingen i hela världen som kan göra mig så arg, irriterad och frustrerad om hon. Samtidigt finns det INGEN som kan göra mig så glad och lycklig och det finns ingen som jag älskar på samma sätt som henne.. Konstigt det där egentligen. Dom man älskar mest är även dom man kan bli mest arg på..

Nu sover hon sött i sin säng och ibland är hon bara så söt när man ska lägga henne. Man riktigt ser hur mysigt hon tycker att det är och hon gosar ner sig och drar upp täcket till kinderna och ler lite sådär busigt.. En bra kväll det här. Besök, GODIS och bara ta det lugnt. Jag har varit så stressad den senaste tiden så jag behöver verkligen ta det lite lugnt. Vet inte riktigt varför jag stressar och blir så här som jag varit ett tag, men ibland får man försöka stanna upp..  

Ikväll är det dax att sätta ut Waranet och börja med sprutorna inför operationen.. På Måndag läggs jag in och operationen planeras någon gång under Tisdagen, så nu är det bara att hoppas att det inte blir nå knas med proverna så att det inte går att operera... Är inte så värst nervös ÄN.. Men det kommer nog.

 

Av Lisa - 14 december 2012 17:25

Och nuuuuu slog Lisa ner arslet i soffan för första gången idag! Såååå skönt! Fick lov att åka upp till sjukan idag och hämta en massa papper som försvunnit nånstans på vägen mellan sjukhuset och hit.. Med posten alltså! Kändes väl sådär eftersom det var det jag och kuratorn hade knåpat ihop till ansökan om vårdbidrag. Tre stycken fulla A4 där det står exakt allting som vi gör på dagarna, alla sjukhusbesök, alla bestyr, alla omkostnader och allt extra arbete det innebär att ha ett barn med dom problemen som Denise har.. Alltså ganska privata grejjer. Jaja.. Nån annan har nog fått det brevet, men jag antar att det inte är något som går att missbruka, men det känns ändå inge kul. Däremot så var det väldigt bra att kuratorn lyckades få till så att jag får ett parkeringstillstånd på sjukhuset så jag inte behöver betala parkeringsavgift varje gång vi är där. Fick även tips om några bra fonder där man kan söka bidrag när man vill göra nåt speciellt med sitt barn. 

Lägenheten är städad och fin! Det är konstigt att det kan bli så stökigt och grisigt när man inte är hemma. Men nu har vi mysigt igen. Har även hunnit med ett besök hos farmor och farfar, ett träningspass och lite nödvändiga inköp. Nu har Denise sovit i två timmar i bilstolen. Hon har nog vänt lite på dygnet eftersom hon var vaken så länge igår och sov länge imorse.. Men det gör faktiskt ingenting. Hon får gärna somna sent ikväll också och vakna lite senare så jag får sova ut!

Ha en trevlig helg allihopa!! Det ska vi ha! Det känns riktigt skönt att vara hemma!

 


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards