★ 399 gram ★

Alla inlägg under december 2009

Av Lisa - 17 december 2009 08:47

Av den här promenaden blev man ju grå hårig som ni kanske kan se!  Fy vad kallt det är alltså! Idag blir det nog ingen ute vistelse på jobbet. Hoppas jag iaf. Ja ja. Snart framme nu. See you later

Av Lisa - 16 december 2009 21:44

När kommer alla dom där omtalade belöningarna som man ska få när man gör saker på rätt sätt, är ärlig och lever 'normalt'?

Ä ja vet inte.. Tycker mest att det bara dyker upp fler och fler problem hela tiden. Så fort man löst den ena så dyker genast det andra upp..

 Och när blir man accepterad som en vanlig människa igen? Men jag kanske inte är vanlig? Nä, när jag tänker efter så är jag fan allt annat än vanlig. Har lixom aldrig riktigt förstått mig på andra människor.. Hur dom tänker, hur dom lever och hur dom beter sig. Det är mer som att iaktta olika sorters djur och fundera över vad det är i deras hjärna som gör att dom reagerar instinktivt på olika saker.

Det bottnar ju såklart i mig. Min oförmåga att läsa av andra människor. Kroppsspräk, blickar och tonfall kan i min värld betyda något helt annat än vad personen i fråga egentligen ville få fram..

Jag inser ju självklart att en del av alla dessa symtom är skador jag åsamkat mig själv och min hjärna under alla dessa år av missbruk. Giftiga kemikalier och att ständigt vara omgiven av människor som ljuger, blåser, säger vad dom inte menar, och menar vad dom inte säger.. Kan man bli annat än skadad?

Men jag ska inte glömma att  jag faktiskt har  Asperger syndrom (lägre graden) och ADHD (högre graden).. och har alltid haft. Och när jag läser i mina papper om  just Asperger så känner jag igen mig så fruktansvärt mycket när det kommer till dom här punkterna. Så mycket så att jag nästan tror att denna 'sjukdom' är ett annat namn för LISA!

Men det är bra att omgiva sig av olika sorters människor!  Skitbra att jag börjat jobba och därigenom blir så illa tvungen att möta olika människor..

"Man kanske lär sig" tänker jag ibland. Men ärligt talat. Har jag inte på snart 26år lärt mig att förstå det mänskliga kroppsspråket och signalerna så kommer jag nog aldrig göra det heller.


Det var vad jag hade på hjärtat idag..  Nu ska jag krypa ner hos min gubbe och se om han kan förstå via mitt kroppsspråk vad jag är ute efter   


  



Av Lisa - 16 december 2009 17:23

Fasen alltså.. Om ni kunde känna hur ont jag har i magen alltså! Det är fruktansvärt. Trodde det var magkatarr först, men nu är jag ganska övertygad om att det är gallan som spökar. Typiskt!!


Det gick bra på jobbet idag iaf. Trevligt att vara ute med kidsen när snön har kommit. Det blir inte lika lerigt och blött och äckligt.


Idag är jag inte lika fixerad vid att klippa av mig håret! haha. Vid närmare eftertanke så kom jag på att ja känner mig ganska naken när håret är för kort.. Men å andra sidan så är det ju hur snyggt som helst med en välklippt superkort frippa!  Ja ni hör ju hur jag dividerar med mig själv.. JÄMT!!  Beslutsångest och förhandlingar hit och dit!


På fredag ska jag gå och kolla vad vi ska göra åt min tatuering. Jag vill iaf  bestämma exakt hur den ska se ut så fort som möjligt.. Sen är det ingen fara om jag får vänta några månader.  Huvudsaken att den är snygg och färdigläkt i Juni då vi gifter oss.  Man måste ju se perfekt ut på bilderna   


Nu ska vi se Dead Silence, så nu är det bara å greppa en kudde och hålla tungan rätt i munnen.. Det ska tydligen va rätt snuskig så!


  

Av Lisa - 16 december 2009 08:39

på med mössan och ut i yr vädret. Nu ska vi jobba!

Av Lisa - 15 december 2009 21:13

Letar frisyrer!! Måste verkligen göra nåt med mitt håååååår! Alltså, jag har nästan alltid haft långt hår.. Alldeles för långt och tjockt för det mesta. Men helt plötsligt nån gång 2007 i ett svagt ögonblick, eller nån slags kris eller nåt så fick jag bara för mig att 'ja jag går och klipper av mig allt hår'.. Sagt och gjort. Tog en drop in tid några minuter senare och sen var jag korthårig!!

Men nu håller jag på att spara ut det igen, och har kommit till den där jobbiga längden mitt emellan långt och kort.

Det är för långt för att  'puffa till det', och för kort för att sätta upp det.  Nån som känner igen sig??

Ibland vill jag bara kapa av alltihop igen! Men jag har lovat min kära man att han nån gång ska få se mig i långt hår.. Och på bröllopet vill jag nog helst kunna göra en uppsättning iaf... 

Men nånting måste göras ändå... Måste nog gå till Malin och se om hon har nån ide´....


Det kommer sluta med att jag gör något DRASTISKT annars... Men f*n.... Jag trivs ju så bra i kort hår också ju!!! gaaaaaah....   Beslutsångesten är ett faktum!


Vad tycker du då?? Ska jag ha långt hår, eller kort hår??

Av Lisa - 15 december 2009 18:58

  


En argbiggas bekännelser!

Är på så fruktansvärt dåligt humör alltså!! Har stått och diskat, lagat mat, diskat, städat, plockat efter hundar, plockat efter folk, diskat lite mer, torka upp en massa smuts, diska osv osv HELA DAGEN!! Och mitt under en diskning så blev jag plötsligt medveten om att JAG får göra allting.. Va fan? Så blev jag bara sååå förbannad!! Så nu har jag gett alla varsin avhyvling här! Och dom som ska dricka kaffe nu, dom får skicka kannan runt bordet eller diska sina egna koppar!!! haha

För att lugna ett sånt här humör behövs enbart ett glas vin, ca 10 värmeljus och en spikmatta. Så nu känner jag mig snäll igen   


Imorgon blir det jobb igen, för nu är jag frisk!! Slingorna blev bra, och valparna växer så det knakar!

Det var dagens rapport.. Over and out

  

Av Lisa - 15 december 2009 15:27

Mera slingor får det bli.. Utväxten börjar synas på tok för mycket!

Av Lisa - 15 december 2009 11:38

★Zumba is da shit★

Helt blöt i svett sitter jag här nu efter ett 40 minuters Zumba-pass... Kanske inte så bra egentligen med tanke på att jag är förkyld, men jag har ingen feber iaf, så det borde inte vara nån större fara..


Hör och häpna men min bror messade klockan sex i morse  och undrade om vi var vaken. Några minuter senare var han här. Kors i taket! Så nu ligger Per&Fredrik i sovrummet och kollar på film (som vanligt) medans jag har hoppat och dansat här i vardagsrummet. Nu återstår bara en kraft ansträngning här idag.. Måste ju städa trapphuset, för det ser verkligen för djävligt ut!!


Det snöar ute!! Det gillar vi. Det är ju trots allt Jul snart, och vad vore julen utan snö.

I morse när jag var ut med hundarna så stod grannen på sin balkong, så jag gick dit och pratade med henne. Då kastade hon ner en påse med 4 jättefina tröjor som hon hade stickat åt Mini!! Vad glad jag blev. Stickade tröjor till hundar  kostar mellan 5-700kr om man ska köpa dom, men nu har hon så hon klarar sig ett tag!!


Nä, nu blir det trappstädning, dusch och en sväng på stan!

See ya!

  


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards