★ 399 gram ★

Alla inlägg den 30 mars 2010

Av Lisa - 30 mars 2010 20:44

Ja det blev mycket frågor om min uppväxt som Jehovas Vittne, så jag ska berätta..

Min mamma blev ett Jehovas Vittne när jag var liten bebis bara, så jag kommer inte ihåg något annat. Vi gick på möten, knackade dörr, firade inte jul osv.. Ja allt som hör till. Men när jag kom i tonåren så började jag precis som alla andra tonåringar att intressera mig för att vara ute och festa, skaffa pojkvän och var inte alls särskilt intresserad av nånting som hade med religion över huvud taget att göra, så jag bestämde mig för att gå ur..  Och det är ingen som klandrar mig för det, alla får göra sina egna val.

Nu för tiden lever jag som alla andra 'Svenssons'.. Firar Jul,Påsk,Födelsedagar osv.. Men det firar jag då med min Bror och Pappa och hans familj som inte är Jehovas Vittnen.

Åminnelsen är deras enda högtid som dom firar. Till minne av att Jesus offrade sitt liv för oss människor, och jag brukar gå dit nästan varje gång för att jag vet att Mamma blir glad, församlingen blir glad och det känns även som en liten tradition för mig också. Har ju alltid gått dit och det behöver inte betyda att jag har några krav på mig att jag måste fortsätta komma dit.. Man får komma på Åminnelsen och alla andra möten också om man är intresserad. Bara sitta och lyssna.. Det kan faktiskt vara ganska intressanta föredrag ibland måste jag erkänna :) Dessutom känner man sig alltid välkommen och alla är så trevliga!

Av Lisa - 30 mars 2010 12:30

Här ligger man och vräker ut sig! Är hos moster och har druckit lite kaffe och busat med barnen. Nu sover Alex&Tyra middag och det gör nästan jag också. Är sååå trött, har värk i kroppen och ont i halsen.. INTE BRA!!

Ikväll ska vi på ett möte. Jehovas Vittnen har ju sin enda högtid på året som kallas Åminnelsen. Jag brukar gå dit då och det ska jag göra även detta år..

Inte för att jag är religiös, men för att visa min respekt kanske. Har ju ändå vuxit upp som ett Jehovas Vittne, så varför inte?


Ha en bra dag!!


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards