★ 399 gram ★

Alla inlägg under februari 2011

Av Lisa - 9 februari 2011 09:08

YESS! Jag har hittat BÄSTA musik Appen till min lur! Det tar några sekunder att ladda ner låtar, dom flesta nya låtarna finns, och det är bra kvalité !

Så nu har jag legat i sängen hela morgonen och fyllt upp telefonen med ny och fräsch musik! Som vanligt så tittar jag på listorna över "mest spelade" och "senast spelade" på NRJ, och RixFm, annars har jag ingen aning om vad låtarna heter som jag letar efter!

Av Lisa - 8 februari 2011 20:25

Ännu ett pass avklarat! Body Pump denna gången och jag känner mig stark som hulken! Faktum är att jag nog ÄR hulken om jag tänker efter! hahaha

   Ganska lik i alla fall!!

Av Lisa - 8 februari 2011 14:22

Äsch då! Jäkla Halebop! Dom lurade mig! Dom ringde och utlovade att jag kunde teckna ett abonnemang hos dom (även fast jag har bet. anmärkningar), och man var även tvungen att köpa en telefon. Så jag tänkte att SJÄLVKLART måste jag ju prova! Så jag beställde en Iphone 4 och tecknade abonnemang, men nu fick jag brev att jag tyvärr inte kunde öppna nåt abonnemang.. Nähä! Det vet jag väl att jag inte får!! Varför säger dom då att: Hos Halebop så går det bra ändå om du redan är kund! Skit stövlar!!  Sådärja, nu har jag skällt lite! hihi

  

Vi skulle ju gå till Farmor&Farfar och fika, jag och Olivia. Men vi hann inte ens innanför dörren, för farmor körde ut oss! Stackars farfar hade fått magsjuka! Ucsh och fy, hoppas att han blir pigg snabbt! Så vi gick ner till mamma istället och kika på dom nyfödda valparna! Japp Kennel Haga har nu 4 renrasiga dvärgpudel pojkar. 3 aprikosa och 1 svart!  Bilder kommer nog på hemsidan inom kort!

Av Lisa - 8 februari 2011 08:23

Ätstörningar! Jag tror inte vi fattar hur vanligt det är! Både hos trådsmala anorektiker, men även hos överviktiga! Förhållandet till mat är skadat och antingen svälter man sig själv, hetsäter eller kräks. Jag vet inte hur vanligt det är hos killar, men det är säkert vanligare än man tror, även hos dom! 

När jag var yngre så hade jag ätstörningar! Allt började med att jag blev sjuk.. Magen krånglade och jag kräktes upp det mesta jag åt (ofrivilligt) Jag var hemma från skolan i flera veckor, och när jag kom tillbaka så hade jag tappat MASSOR med vikt. Jag tyckte om det, och jag gillade att folk påpekade att jag hade blivit smal, och där började tanken gro.. Om man spyr så blir man smal! Så jag började helt enkelt stoppa fingrarna i halsen och spy upp maten. Men jag hade kontroll (tyckte jag) och jag spydde bara när jag hade ätit för mycket. Jag spydde bara upp den där extra portionen jag tog, eller den där bullen och dom där godisarna. Resten behöll jag i magen.. Men självklart så går det ju inte att ha sån kontroll och till slut så spydde jag upp ALLT jag åt.. Jag hetsåt, spydde, åt lite mat, spydde.. Ja, ALLT åkte upp! Men till slut så upptäcktes ju detta av mina föräldrar och då fick jag panik! Då var jag ju tvungen att svälta istället. Jag åt inte när mamma eller pappa var med, inte mycket iaf. Ibland tog jag promenader med hunden för att kunna kräkas ute istället..Hittade en massa metoder för att lyckas utan att nån märkte det, och jag blev lite av en expert! Ingen hörde, ingen såg, ingen fattade! Så fort jag var ensam så hetsåt jag! Jag åt ALLT jag kunde hitta bara för att få spy sen!  Jag fattar inte hur jag orkade hålla på! 

Jag började gå på BUP och prata. Jag vet inte om jag tycker att det hjälpte mig. , men det är ju alltid bra att prata om sina problem, för som 14-åring så kan man ju vara ganska inåtvänd.. I alla fall JAG var det! Mina ätstörningar fortsatte. Men inte på samma nivå! Jag började gå upp i vikt igen,men  jag kräktes ändå ganska ofta. Nu när jag ser tillbaka så kan jag säga att jag kräktes när jag kände att jag behövde straffa mig själv.. Det handlade inte längre om att vara smal, det hade helt enkelt blivit ett slags missbruk!

Missbruk kan lätt bytas ut! Och jag hittade ju amfetaminet. Min älskade favoritdrog! Man var aldrig hungrig, blev smal på nolltid och orkade vad som helst! mm.. jovisst. Det där låter säkert jättebra, men den beskrivningen håller ju bara första veckan. Sen kommer allt annat! Ja, alla andra följder..  Paranoia, kriminalitet, LVU, behandling, häkte, fängelse, hemlös, skam, psyk problem, skador mm mm.. Listan kan göras lång!! Huvva!

Nu när jag kommit ifrån de hemska åren av mitt liv, så kan jag liksom se tillbaka och se en röd tråd i alltihopa.

Jag är nog fortfarande lite besatt av det här med mat.. Vill gärna ha full kontroll på vad jag äter, och är llite smått besatt av mat, godis, bakning osv, men inte på samma sjukliga sätt. Kommer nog alltid ha ett 'konstigt' förhållande till mat, men nu kan jag NJUTA av att äta! Och det bästa jag nånsin gjort är det som jag gör nu! Jag kör stenhårt och äter nyttigt och bra hela veckorna, då kan jag ÄTA IHJÄL MIG, kalla det hetsäta om du vill, men en dag i veckan så äter jag VAD SOM HELST! Och då mår jag inte ens dåligt över det!

Av Lisa - 8 februari 2011 07:49

Näääe, varför klive jag upp klockan sju för? Jo, jag vaknar ju då, så varför inte? Nu är det såklart kaffe, tända ljus och Vakna med The Voice som gäller..

Tänkte plocka och städa lie här hemma under förmiddagen, sen ska jag och Olivia gå och hälsa på Farmor&Farfar hade vi tänkt.. Då gäller det att sätta sig på händerna och bita sig hårt i tungan för att låta bli alla frmors goda kakor!!

  

Av Lisa - 7 februari 2011 19:49

Såå härligt att äntligen kunna träna normalt igen! Var inte alls särskilt taggad innan jaggick till gymmet, eftersom mitt minne av det nya Combat passet var att det är så jävla jobbigt så det GÅR INTE!!  Men nu gick det!! Jag var nog ganska risig sist jag va på det passet, för jag minns att jag nästan kände mig svimfärdig! Men idag var det roligt, jobbigt, svettigt! Precis som det ska va!!

Har faktiskt börjat äta lite kolhydrater nu. Känner att min kropp behöver det.. Jag blir så trött, orkeslös och grinig annars. Men det btyder inte att jag äter pasta och potatis och bröd, nej nej. Har börjat äta ärtor och majs i mina grönsaksblandningar, och jag äter en apelsin om dagen. Det får räcka. Fast nu ikväll så åt jag en skiva hårt, MAJSBRÖD till mitt ägg och mina grönsaker. Fatta hur gott det är!! (finns på dom glutenfria hyllorna i butikerna). Kanon för oss som är lite känsliga mot mjöl!

  

Nu blir det TV, te och kanske en sväng ner till min kära mor!

  

Av Lisa - 7 februari 2011 15:21

MAT MAT MAT! Jag är hungrig som en varg, och då tar ju all mat alldeles för lång tid att göra! Men det är bara att vänta och se glad ut.

Har precis kommit hem efter att först ha jobbat i fem timmar och sen gick jag upp till Andreea en sväng och drack lite kaffe..

Nu ska jag VRÄKA i mig middagen! Och sen ladda inför kvällens killer pass.. Undrar om jag kommer orka? Body Combat ikväll, och det var några veckor sen sist, så det kommer garanterat att kännas!!!  Flås Flås! Nu kör vi!

  

Av Lisa - 6 februari 2011 14:49

Hej Folks! Säg inte att ni har suttit inne medans solen har varit framme!!!? Jag och Fredde tog en härlig rask promenad och man känner verkligen hur energin flödar när solen skiner! Man blir liksom mycket gladare! Väl hemma så tänkte jag att jag lika gärna kunde köra ett litet axel pass. Jag har ju mina hantlar under sängen, så jag körde ett litet pass!  Och nu, efter en timmes Kinect spelande så är jag ganska svettig kan jag erkänna! Har spelat Kinect Sports på LIVE för första gången, och det blir liksom att man tar det lite på blodigt allvar när man vet att man spelar mot en riktigt människa! Boxning och 'Track&Field' fick det bli! SKITKUL!!!

Jag gruvar redan över att vakna imorgon... Då är Fredrik borta och jag ska vara ensam ännu en vecka. Suck Suck suck.. Man vänjer sig aldrig!

  


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards