★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 16 januari 2012

Ny vecka - Nya tag

Av Lisa - 16 januari 2012 11:09

Måndag, och ny vecka.. Idag har Denise varit utanför mammas mage i nio veckor.. Nio långa veckor. Veckor av hopp, förtvivlan, oro, lycka, sorg, tårar, ilska, skratt, uppgivenhet och ångest! Lite av allt faktiskt.


Idag känner jag en hel del hopp! Denise mår bra. Hon hade varit orolig inatt, men det känns ändå som att när hon har så pass mycket krafter så att hon faktiskt orkar skrika och visa när hon tycker att nåt är fel, då är det bra!!

CRP har sjunkit ännu mer och infektionen verkar vara över. Kirurgen var förbi en sväng och hon blev glatt överraksad när hon fick veta att det redan börjat komma bajs i stomin. Det brukar tydligen ta lite längre tid, men Denise är snabb! Så nu provar vi med lite mera mat.. Det kan ju faktiskt vara det som gör henne orolig också, att hon helt enkelt är hungrig. Man vet ju inte, så vi får prova oss fram. Som tur är så är hon ganska lätt tröstad när hon blir sådär ledsen iaf. Bara man finns där, håller henne, ser till att nappen är i munnen, kanske sjunga lite.. Eller bara avleda henne lite.

Just nu ligger hon med 22% syrgas, vilket är i stort sett ingenting, och doktorn bestämde att "extrapuffarna" skulle bort idag, så nu har hon ett jämnt flöde i CPAPen istället.. Så svårt att förklara, men ni prematurmammor som läser, förstår säkert vad jag menar!

Idag kommer Mormor igen, jag tänkte ta ett träningspass ikväll, och jag har varit och bokat en tid hos frissan imorgon.. Jag har ju gjort en massa slingor själv så mitt hår ser typ ut som en brinnande eld snart, så jag kan behöva lite frisör-slingor.. Hade tänkt bli ganska ljushårig igen! Ungefär som på presentationsbilden :)

Känns skönt att bry sig lite om sitt utseende även fast allt är skit.. Man shoppar ju inte en massa kläder och sånt, så då kan man väl lägga lite pengar på håret och träning istället!


Ha en bra dag!!!

 

 
 
Ingen bild

Sandra

16 januari 2012 12:21

Hej! Först och främt tänkte jag säga att du har en jättefin blogg med mycket intressant läsning. Sedan hoppas jag på att allt kommer att gå bra för erat barn! Detta är nog en blogg jag kommer att börja följa via bloglovin.

Du får väldigt gärna göra desamma! Tryck bara på länken - http://www.bloglovin.com/blog/2717859/fru-och-mamma

Sedan kan jag tipsa dig om en grupp på Facebook, som heter Mammisar. Detta är en grupp där mammor i olika åldrar samlas för att dela erfarenheter, ställa frågor, ge tips och råd, stötta varandra osv. Du får väldigt gärna bli medlem där.

Kram Sandra

 
Camilla

Camilla

16 januari 2012 13:20

Måste börja att gratulera till er fina dotter! Jag tyckte att vår son kom tidigt som föddes i v 34+1, men det är ju verkligen ingenting mot för er. Ni verkar vara fantastiska föräldrar och ni kämpar på så bra! Kommer följa denna fina blogg. Styrkekramar till er! Kram C

http://tuffevictor.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

16 januari 2012 15:52

Vilken fin blogg, råkade komma in här när jag skulle googla på dokumentären om barn födda v 23 som jag missade. Jag ryser när jag läser, men ler ändå åt alla fina bilder på er dotter!! Känner igen mycket av det jag läser och bilder med resp. och med cpap. Jag vet vad ni går igenom, för 14 månader föddes vår son också han i vecka 23 och har gått igenom lite samma som ni!! Lycka till!! Kram

http://pysselanna.blogg.se

 
Ingen bild

ZandraMichelsson

16 januari 2012 16:08

Skönt att de verkar gå bra för Denise efter op...Och DU gör det så bra Lisa...Skönt att mormor kommer upp en sväng,Tänker på er!!!!
Kramar från mej,Dex o Smilla

Lisa

16 januari 2012 16:09

Tack! Kramiz

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards