★ 399 gram ★

Alla inlägg den 19 januari 2012

Av Lisa - 19 januari 2012 22:28

Jag vet en massa saker.. Jag vet, i huvudet, men det är inte samma sak som att känna det.. 

Jag kan liksom inte riktigt komma ifrån dom här jobbiga känslorna av att man är misslyckad på nåt vis.. Jag VET att det inte är så, och jag tycker absolut inte så om någon annan prematur mamma.. Men nånstans där inne så känner jag ett stort misslyckande. Känner mig sämre än andra kvinnor.  Jag skäms lite  för att jag inte ens kunde bära ett barn, föda ett barn normalt.. Det ska man ju kunna som kvinna. Miljoner kvinnor har gjort det. Varför kunde inte jag det?


Jag vet med hjärnan och mitt sunda förnuft att det inte är så!! Det här kan hända vem som helst.. Men jag antar att det här är en fas man måste gå igenom. Eller vad säger ni andra prematurmammor? Har ni haft liknande känslor?

Av Lisa - 19 januari 2012 20:14


Tog dom här bilderna igår! Hon såg ju bara så rolig ut! Hon försöker verkligen fokusera blicken, men ögonen går i kors hela tiden, min lilla Muppis!


Jag har varit uppe och pysslat lite med Denise nu ett tag.. Vi har gjort den första överföringen i stomin. Så nu väntar vi bara på att det ska komma bajs i blöjan nån dag framöver! Jag valde att se och lära idag men jag ska npg prova själv imorgon. Jag måste ju lära mig. Man för in en sond några centimeter in i tarmen och så sprutar man sakta in 2ml av det man dragit upp ur påsen.. Lite pillrigt, men ja fixar det säkert.

Sen har vi tvättat och bytt CPAP i vanlig ordning, och även vägt henne.. Nu för tiden ska hon vägas varje dag så jag kanske inte kommer att komma ihåg vikten exakt varje gång (som nu till exempel ) Men hon hade inte gått ner i vikt iaf, så mycket minns jag! Hon var så duktig idag Denise. Hon höll sig lugn och skrek bara litegrann när vi höll på och grejja med henne. Inte alls samma arga, ilskna lilla bebis som ni såg på videoklippet häromdagen! Nä,nä, nu är hon en mätt och nöjd och glad bebis (för det mesta iaf)

Tyvärr hann inte nya bodyn torka, och den fina lilla bodyn som söta Amalia skickade, ja den är såklart också blöt, så det fick bli en "gammal" tröja idag!

 

Ikväll har hon legat och dragit på smilbanden! Man blir alldeles varm i hela kroppen! Ett litet leende! (som säkert bara beror på magknip eller illamående, men ändå ett leende)

Av Lisa - 19 januari 2012 16:22

Ja nu har Zabine varit i farten igen så nu är bloggen ny pimpad! Superfint blev det! Tack bruttan!


Jag blev så glad när jag kom hit! Denise låg där och bara mådde så bra! Nu får hon 6 ml mat i timmen och det går hur bra som helst, så doktorn var nästan lite sugen på att höja ännu mer!

Idag ska vi börja med "överföringar".. Alltså man tar ett par ml av det som kommit ut i stomipåsen och sprutar in det med en liten slang i den andra delen av tarmen och sen får det komma ut den naturliga vägen. 2 ggr om dagen ska det göras och första gången blir ikväll.

Känns skönt att ha varit hemma utan att nåt dåligt hänt! Har haft en helt okej dag. Städat, plockat och grejjat. Shoppat lite och bara tagit det lugnt. Fast det kändes lite jobbigt vissa stunder när jag var på stan.. Fick liksom lite ångestkänslor så fort jag tittade på barnkläder eller skulle in i nån barnbutik.. Men det är väl kanske inte så konstigt. Jag vänjer mig väl..


Nu: En kycklingsallad och lite Beverly Hills (tror förresten ALLA har anorexia i nya bevvan)

Av Lisa - 19 januari 2012 12:21

Lite prematur shopping på babyproffsen :) Blev även lite vuxenshopping och jag inser att jag inte alls hängt med i modet på ett bra tag!

 
Av Lisa - 19 januari 2012 08:57

God Morgon! Eller, jag ha varit vaken i tre timmar redan. Vaknade inatt och började leta efter Denise i sängen. Jag puttade på Fredrik och lyfte på hans täcke och kände överallt i sängen om hon låg nånstans, haha. Nu har jag städat lite här hemma och väntar på att DHL ska komma med paketet så jag kan gå ner på stan sen och uträtta lite ärenden innan jag åker upp till Umeå igen. 

 

11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards