★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 12 januari 2012

Verklighet och fantasi!

Av Lisa - 12 januari 2012 08:58

God Morgon! Sitter här i det gemensamma köket på anhörigboendet en trappa ner från Barn 4.. Har precis ätit frukost och sörplar på lite kaffe och passar på att svara på lite kommentarer. Japp, på morgonen gör jag sånt! Jag har upptäckt så här långt att större delen av mina läsare, eller iaf ni som kommenterar eller länkar hit.. Ni är antingen mammor, gravida eller har en egen historia på Neo.


Nu gnager det där dåliga samvetet långt inne nånstans.. Bara för att jag bestämt mg för att jag ska gå och träna om ett par timmar.. Känns som om jag MÅSTE gå upp till Denise innan, för annars kommer jag inte komma in dit förrän runt ett, och hur skulle det se ut? Det är så jag tänker.. Hur skulle det se ut?  För vem?? Personalen?

Vem är det jag vill bevisa nåt för? Känner mig soM men skurk för att jag tänker göra något för mig själv!! 

Allt blir så fel, och egentligen vet jag att det är väl ingen som tycker att jag är en dålig mamma för att jag tar några timmar för mig själv?? ååååååå! Ibland har jag inget sunt fönuft och kan inte skilja på verklighet och fantasi!

Mormor är ju här pÅ sjukhuset, och det finns sköterskor runt Denise hela tiden, så även om mamma är bäst så blir hon så väl omhändertagen som man bara kan, även om jag unnar mig lite egen tid!

Märker ni hur jag försöker övertala mig själv? Nä, nu får jag ge mig!! Hur som helst så tänker jag gå upp en stund nu.. SEN GÅR JAG TILL GYMMET MED GOTT SAMVETE!!!

   

 
 
MAMMA SOM KÄMPAR FÖR LIVET

MAMMA SOM KÄMPAR FÖR LIVET

12 januari 2012 09:20

EXAKT så kände jag när vi låg på NEO med våra söner. Man ville vara där HELA TIDEN, för annars fick man dåligt samvete. Nu va ju inte alls våra söner så sjuka som din lilla krigarprinsessa. Men kan tänka mig att känslan är nästan densamma.

Hoppas skyddsängeln kommer idag <3
KRAM

http://overleva.blogg.se

 
Maria

Maria

12 januari 2012 09:26

Gå på gymmet med GOTT samvete! Ingen kommer att klandra dej för alla vet att du är världens bästa mamma för Denise! Med mina 4 barn är det rätt svårt att hitta tid och ÄN svårare att GE sej den tiden. Allt och alla är ju så mycket viktigare än en själv... MEN Denise ska ju ha en mamma LÄNGE TILL som mår bra och orkar med vardagens alla påfrestningar och då är träning bästa medecinen! ;) Du behöver egen tid för att ge de dina kvalitets tid! Ring upp på avd och kolla läget på väg dit om det känns bättre för DIN EGEN skull. Vet att mina kollegor unnar dej det! ;)

http://www.maisos.blogg.se

 
milagros

milagros

12 januari 2012 09:32

Beundrar dig att du orkar träna och träning gör dig starkare fysiskt och psykiskt och därmed en tryggare mamma i dessa svåra stunder. Många tankar till er!

http://milagoss.blogg.se

 
Skruttans mamma

Skruttans mamma

12 januari 2012 09:43

Du gör helt rätt som tar dig tid för dig själv! Om det är träna du behöver göra för att orka detta, så är det träna du ska göra. Du kämpar ju du också, och behöver hitta andningshål. Och som du själv säger, Denise är ju inte ensam bara för att du inte sitter där. Så träna du med gott samvete. Jag är säker på att det i slutändan gynnar både dig och Denise. Kram!

http://litenskrutt.blogg.se

 
mickis

mickis

12 januari 2012 09:51

Du ska INTE ha dåligt samvete för att du gör något för DIG. Hur ska du annars orka? & till vilken glädje/nytta är du om du blir helt orkeslös.. Nej du behöver ladda batterierna & det gör du säker på ett prima sätt på gymmet :-)

Hoppas ni får en bra dag!
Kram

http://mermickis.blogspot.com

 
Stine från Norge

Stine från Norge

12 januari 2012 09:56

Om det är till någon tröst så tror jag alla mammor känner så ibland. Man får dålig samvete om man tänker på sej själv före barnen. Jag är ensam med mina 3 och student och det dåliga samvete gnager jämt. Gå du å träna med gott samvete, då får du ju mer energi och mår bättre själv, och det gagnar ju alla.
Om Mamma mår bra,mår alla bra =)
Kram =)

http://https://www.facebook.com/pages/Fotograf-Stine-Mari

 
Frida

Frida

12 januari 2012 10:04

För att kunna stötta Denise på bästa sätt måste du må bra! För att må bra behöver du få ur dig dina "jobbiga" känslor. Att träna är ett sätt att blogga ett annat! Önskar att jag hade haft en blogg för 10 år sedan när jag satt på Neo! Jag var inte lika klok då som jag är nu :), så jag satt inne på sjukhuset nästan dygnet runt, hade en timmes resa hemifrån så vi kunde inte pendla dagligen utan bodde på sjukhuset. De dagar man ändå åkte hem (jul och nyår) satt man rent nervös i bilen om det var mycket bilar eller snöstorm för man inte kom dit så fort som man tyckte att man behövde.. Känner igen mig i mycket av det du skriver, men mina föddes nästan 10v efter Denise så de var ju mycket större, men ändå små! Tänker mycket på er! Kram

http://fridala.blogspot.com

 
Ingen bild

linda

12 januari 2012 10:18

Hej. Har följt din blogg ett tag nu, men aldrig lagt en kommentar. Vet liksom inte vad jag ska skriva. Är själv ung och mamma till två små flickor, 2 år respektive 3månader. Det ändå ja kan skriva är att jag lider med er och önskar er alla tre ett bra och gott liv. Som ja fattar är eran lilla flicka så stark , att det här kommer lyckas. Är så imponerad av hur du som mamma hanterar det här så bra. All lycka till er, och massa kramar :)

 
Ingen bild

Annelie

12 januari 2012 10:36

Åh, så känner nog alla, iallafall gjorde jag det. Så fort jag inte var på avdelningen så kände jag mig som en usel mamma, funderade på om personalen tyckte jag var lika usel när jag inte var där. Räckte med en promenad så kom det dåliga samvetet krypande.Ångrar i efterhand att jag faktiskt inte tog mig mer egentid för att jag skulle må lite bättre. Tycker du gör helt rätt som går och tränar!!!!!!

 
Sandra Lindholm -tvillingar födda i v24

Sandra Lindholm -tvillingar födda i v24

12 januari 2012 11:17

Åh vad jag känner igen det där!!
Dock så märktes det på vissa i personalen att så fort man skulle göra något att de inte tyckte det var "okej"
Jag är morgontrött & ville helst vara där på kvällarna & sova på morgonen men de gillade inte det. Ibland knackade dem på dörren för att vi skulle sondmata kl 6 på morgonen när man varit med hela dagen & kommit därifrån vid 12-1 på natten. Tyckte inte alls det fanns mycket förståelse alls för att hantera föräldrarna som är dem som också ska klara av att hålla ihop i denna svåra tid.

Kram på er! Tänker på er varje dag!

http://Www.Sunkiissed.blogg.se

 
Sofie

Sofie

12 januari 2012 11:20

Du är verkligen ingen dålig mamma för att du går och tränar en stund. Jag tror att Denise vill att du ska må bra och göra sånt du mår bra av. Kram

http://Mammasofie.blogg.se

 
Fanny

Fanny

12 januari 2012 11:23

Du gör det så otroligt bra gumman att du fortfarande tänker och tar hand om dig själv under dessa svåra omständigheter! JA ÄR STOLT ÖVER DIG! Ingen.. ingen som ja känner hade klarat detta så bra som du! Självklart vet jag att det är en pina och att det känns förjävligt.. meeen Du är så stark gumman! Och du gör det FÖÖÖRJÄÄÄÄÄVLA BRA! Inte många mammor är värda att kallas detta.. Men du är en SUPERMAMMA! faaan va stolt ja är... o faaan va jag upprepar det! PUSS!

http://fizabelle.blogg.se

 
Zabine

Zabine

12 januari 2012 11:49

Lycka till idag stumpan! Det här klarar du hejja hejja hejja!!!! :) Puss på dig! Pussa lillgumman från oss

http://wildasmami.blogg.se

 
Nettan

Nettan

12 januari 2012 12:11

Nu har jag sluppit de erfarenheter ni nu går igenom på Neo..
MEN - Det dåliga samvetet finns alltid där - oavsett vad man gör eller inte gör...., det är iaf min erfarenhet efter att ha fått barn och har ansvar över en annan människa..
Lisa - jag tycker du gör rätt - du får inte glömma bort dig själv mitt upp i alltihop - det är ju viktigt att du ska må bra/samla kraft - sånt gör att du kan vara den bästa mamman för lilla Denise!
KRAMAR till er!!

http://nettans.blogg.se

 
emma

emma

12 januari 2012 12:12

Hon är nog riktigt envis då :)
Tror inte att 'icke-föräldrar' inte har känslor men det är något med att läsa en blogg som din när man är förälder. Det är många och starka känslor som rörs upp och trots att just jag inte kan veta hur det känns så upplever jag de känslorna du beskriver. Låter det knasigt? Hoppas du inte tog illa upp av mitt blogginlägg! Önskar er all lycka och jag kommer hänga kvar på din blogg :) många kramar!

http://emmammatilltva.blogspot.com

 
Ingen bild

Emilie

12 januari 2012 12:51

Du är en jätte bra mamma, och för att man ska orka med själv måste man ibland ta en paus, lite tid för sig själv så man kan ladda med nya krafter. Det är absolut inget fel eller konstigt med det! :)
Kram!

 
Ingen bild

Jenny D

12 januari 2012 13:06

För både din egen skull och för lilla Denise skull så tycker jag det är jättebra att du tar egentid, egentid där du får svettas och jobba med kroppen, ett sätt att få ut lite frustration. Det är jättebra, du är en jättebra mamma som tänker på att ladda batterierna, rensa skallen och komma tillbaka till krigarprinsessan med ny styrka. Du behöver det, ni behöver det. Tvivla inte på dig själv, Lisa!! Se hur du kämpat dig igenom alla svårigheter i livet till den du är idag.

 
Lotta

Lotta

12 januari 2012 13:23

Det är viktigt med egentid som förälder så att man inte tappar bort sig själv och man får ladda batterierna. Än viktigare när man befinner sig i den speciella situation som du är i, tror jag.

Gå till gymmet med gott samvete. Är rätt säker på att du behöver den ventilen för att orka föräldraskapet just nu :)

http://knyte.wordpress.com

 
Sofie - Mamma till två små

Sofie - Mamma till två små

12 januari 2012 13:54

Sv: när man läser dina kommentarer här ibland så ser man att det är många som känner igen sig i det du skriver och som själva är i liknade situationer så tror det är bra att du skriver om sånt som många kanske inte vågar säga högt.

Som nu att du känner dåligt samvete för att du går och tränar.
Så känner nog många mammor oavsett situation men sånt ingen vågar säga högt.

Både för dig och för din lilla så är det bra att du får komma iväg lite och ladda batterierna, lätt att man kör helt slut på sig själv annars både kroppsligt och själsligt.

Att du tränar ger dig ork, energi, styrka och lite jäklar anamma! :)

http://lillgarden.blogg.se

 
Emmie

Emmie

12 januari 2012 19:12

Du ska INTE ha dåligt samvete, och INGEN dömer dig. Jag lovar att det kommer att komma en dag då det kommer att bli betydeligt svårare att hitta tid att komma iväg och träna... ;) Denise är i goda händer och när det väl kommer till kritan så är det inte mycket du kan göra annat än bara finnas till, och det är jag övertygad om att du gör allra bäst när du är glad och stark. :)


http://emmieliving.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards