★ 399 gram ★

Alla inlägg under april 2009

Av Lisa - 7 april 2009 13:53

Äntligen hemma igen! Nu har ja stått i duschen och skrubbat av mig alla äckliga sjukhus baciller så nu känner ja mig ren igen!

Helt slut och trött är jag, men ja känner mig ändå på bättringsvägen och det är ju positivt.


Nu ska vi se Monsters vs Aliens :)


Kommer med en recension sen!


Peace out

Av Lisa - 7 april 2009 10:49

Nu har doktorn nyss gått rond här och jag ska få åka hem idag efter lunch nån gång.

Dom hade inte hunnit få provsvaren än, så ja vet inte hur det såg ut riktigt, men ja känner mig mkt piggare. Skönt skönt..


Så nu ska ja bara ligga här och vila tills jag blir utskriven!


Cu later

Av Lisa - 7 april 2009 00:03

Ligger här och läser lite om Anemi.. Dom upptäckte ju att ja har väldigt dåligt blodvärde. Och när ja läser om det så fattar ja inte att dom inte tänkt på det tidigare. Jag har ju alla symtom!!  Blek jämt, trött och slut, andfådd, yr, hjärtklappning osv- Dessutom är det väldigt vanligt att man får det när man har SLE..


Så när ja kmr hem ska ja gå och köpa blutsaft.. b-vitamin äter ja redan. Det ska tydligen också vara viktigt. Ja äter nog snart alla tillskott och vitaminer som går att äta tro ja. Ja ska fasen må bra alltså. Är så less på att inte orka eller vilja göra nånting. Känner mig som en gammel mormor eller nåt.

Har ju så mkt som ja egentligen skulle vilja göra, men mina planer går alltid i stöpet på halva vägen för att jag helt enkelt inte orkar fullfölja nånting...


Nu längtar jag jättemkt tills ja ska hämta min lilla Kines :) Ja tror den kommer att få heta Wilma.. Men som sagt så måste ja träffa henne och se hur hon är som först innan ja vet om det passar. Ja ska ta hand om henne som om hon vore min lilla dotter!!!  Det är faktiskt första gången jag själv köper en hundvalp och är med redan från början.

Selma tog ja ju då hon var vuxen.. Fast hon blev verkligen en enmanshund ändå. Hon ville absolut inte vara med nån annan än mig. Ingen hund kommer bli som henne. Lilla damp selma hihi.. R.I.P


Har fått en sömntablett nu iaf..och värktabletter. Alvedon/Tradolan/Propavan.. så ja borde nog bli trött snart. Är jävligt känslig när det gäller sömntabletter och det är bra. För ibland är det såå jäkla jobbigt när man inte kan somna och då är de bra å veta att man har nåt som hjälper..                                 



Nu blir det bild marathon här för ja ha så lite att göra.


 

                                                                           

Av Lisa - 6 april 2009 21:33

Jäklar va ja har sovit... Som en liten gris! Känner mig lite febrig igen nu, så ja måste nog be om nån värkis snart. Man får väl en alvedon eller nåt.. men de få duga.

Fan va less ja känner mig. Skulle helst bara vilja rymma härifrån, men det har ja gjort så många gånger förr så ja tänkte göra annorlunda den här gången..

Men nu är det Natti Natti


XoXo

Av Lisa - 6 april 2009 18:18

Ska nog ta och sova en stund nu, men då får man väl ligga vaken hela natten sen och det är ju inte allt för kul på ett sånt här ställe heller. Fast om man säger till så får man väl en sömntablett så det blir säkert bra ändå..

Ska bli skönt att få komma hem igen imorgon.. Ska ju få hem en ny familje medlem ju :) Ska bli såååå mysigt!


Nä nu ska ja titta under ögonlocken en stund

Av Lisa - 6 april 2009 17:12

Fick lov att åka in igårkväll till slut. Hade typ 40 grader och dunder trög andning.

Så natten har jag tillbringat med EKG, ultraljudsapparater, syrgas och nålar på diverse olika ställen. (värsta sprutan fick ja i skinkan... aj..)

Känner mig lite piggare idag faktiskt.. Inte nån feber känns det som.

Men dom kom fram till att ja hade jävligt dåligt blodvärde iaf och mitt PK (det som talar om hur tjockt blodet är) var åt skogen för lågt. Så propprisk fanns.. det var väl mest därför jag fick stanna kvar här.  Så meningen var att ja skulle in på spiral röntgen eller va de nu heter. Men det blev inte så. Eftersom ja mår lite bättre och syresättningen i blodet inte blivit sämre så tyckte läkaren det var onödigt att utsätta mig för den kraftiga strålningen.

Men nu kan ja inte åka till Umeå imorn som det var tänkt :(  Jag får vänta med cellgifterna till efter påsk eftersom man inte får ha nån infektion.

Dom tror ja har nån luftvägsinfektion eller nåt, men vi får se. Ska ta lite mer prover imorgon.


Fredrik kom hit med datorn och lite tidningar iaf, och mammzen och Andrea har också kikat förbi en sväng.

Tror att det är ganska bra att ja är här, för hade ja varit hemma så hade ja nog inte kunnat ligga och vila och ta det lugnt på samma sätt som ja gör här. Det är ju folk som ringer och folk som knackar på dörren hela tiden så man blir lite stressad även fast man försöker ta det lugnt.


Har inte rökt på 2 dagar heller. Skulle faktiskt skämmas inför personalen här om ja gick ut och rökte när ja är här pga bröstsmärtor och andnöd.  Så jag tuggar nikotin tuggumin som ett psykfall :)   Men det funkar det åxå!

Synd bara att det inte funkar lika bra på hemmaplan.


Nu ska ja se om ja har nån bra film här på datorn som man kan ligga och glo på..  Min diet har jag lagt på hyllan tills ja kommer hem, för här serveras mest bara potatis och bröd, sånt som ja inte ens äter. Dessutom så är det synd om mig, så ja måste få äta en massa godis ;)


Catch u later

Av Lisa - 5 april 2009 22:19

Ligger nu hemma på soffan, och har gjort de hela dan. Har 40 graders feber och svårt att andas... Va less ja blir alltså!!! Hoppas det är nåt som går över snabbt.. annars blir jag nog gaaaaaaaaaaaaaalen!!


Ä ja orka fan inte skriva mer

'

Peace out...


Av Lisa - 5 april 2009 15:20

På Onsdag blir det hundköp! :) Men ja vet inte om ja ska ta en helvit eller en som har några svarta fläckar och "banditögon".... Men ja tror ja vill ha den med fläckar faktiskt.. Ååå va ja längtar..

Men namnet då. Har fått en massa fina förslag på FB men jag vet fasen inte va ja ska välja.

Mina alt. just nu är:

Wilma

Saga

Freja

Mini... Fast skulle egentligen vilja ha nåt riktigt ovanligt, coolt namn.

Måste nog se valpen i ögonen för att komma på det rätta namnet!

Fan va skönt att äntligen göra slag i saken! Har spenderat mååånga timmar framför datorn och läst om just den här rasen, tittat på annonser osv. Men ja har lixom tyckt det är för mkt pengar att lägga ut.

Men nu får ja köpa en tik för 5000 och det tycker ja att ja har råd med.. lätt!! :)


Ja nu är det bara 2 dagar kvar till cellgiftsbehandlingen.. Så nu ska ja bara vara hemma och ta det lugnt och ladda batterierna. För sen tänker jag ta mig fan bli frisk ett bra tag! För jag tänker ha en rolig sommar!! Förra sommaren satt jag inlåst, förr förra sommaren var ja mkt sjuk, sommaren före det satt jag inlåst... Men nu ska ja fan hålla mig ute, ha kul, vara frisk och bara njuta!!!


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards