★ 399 gram ★

Alla inlägg under juli 2012

Av Lisa - 26 juli 2012 21:29

Trollskoj, picknick, vin och gott sällskap!

Av Lisa - 26 juli 2012 14:13

Såja, då fick man sova några timmar iaf! Nisen och Pappzen sov så sött när jag kom hem från jobbet. Men dom vaknade ganska snabbt, så jag gav Nisen lite gröt och sen la jag mig och sov ett par timmar innan telefonen började ringa.. Man ska stänga av den när man sover, men nyfiken som man är så gör man ju aldrig det...


Nu har vi precis varit på Barnmottagningen och lämnat tillbaka sat.mätaren Vi fick med oss en massa engångsprober som vi kan använda till vår gamla mätare tills vi fått en ny utskriven och så fick vi en tid hos doktorn nästa vecka.


Ikväll blir det Trollskoj och lyssna på lite musik och trängas med folk i parken. Har köpt ett par hörselkåpor till Denise nu, så hon borde klara sig!



Av Lisa - 25 juli 2012 23:40

Här är allt som vanligt, fast jag måste erkänna att jag känner mig snurrig och bortkommen.. Lite som en nybörjare! Precis innan jag skulle gå till jobbet så gick saturationsmätaten sönder!! Gissa om jag fick panik, när Fredde ska ha Nisen själv och allt. Jag ringde 1177 och frågade vad jag skulle göra och inom loppet av en halvtimme så hade vi en ny mätare! En eloge till 1177 och akuten som fixade det så snabbt även fast vi är nykomlingar i stan! Så nu kan ja jobba i lugn och ro :)

Av Lisa - 25 juli 2012 19:02

Jahapp.. Då var det snart dax då.. Börjar jobba om två timmar och tror ni inte att Denise är supergnällig bara därför? Fredrik kanske får en hård första natt med Nisen.. hehe.

Haft en bra dag idag, med lite shopping och  en lunch med goda vänner..

 

Det här köpte jag, för jag var tvungen att köpa nåt när det var REA hihi! Shorts och en rosa kjol! Köpte även lite underkläder, men dom får ni faktiskt inte se    

Sen blev det lite tråkigare shopping också.. Fyra lådor med mat från apoteket till Nisen och ett par kassar med mat åt oss från Konsum. Är det nånting jag HATAR att handla så är det mat. Det är så jä**a tråkigt! Inga vuxenpoäng till mig på den fronten..

Känner mig generös på muppiga bilder idag, så här kommer en skön bild på Nisen !

 

Så här glad är hon just nu! Kanske dax för lite magmassage och den magiska "bajspinnen"...  

Av Lisa - 25 juli 2012 10:31

Hade ju tänkt sova länge idag, men det sket sig.. Får väl vila mitt på dan en stund istället inför nattjobbet!

Det blev syrgas för gumman inatt ändå.. Efter ca en halvtimme bara så började det pipa och larma där inne, och just nu ligger hon också och sover med en skvätt syrgas.. Jaja.. Det är som vanligt med andra ord. Ena dagen superbra och nästa dag, mindre bra.. Man får ta det lite lugnt och inte stressa fram nånting som faktiskt måste mogna fram.. Påminner mig själv om det så jag inte glömmer!!

Nu har vi iaf fått 4 tuber levererade! Det var till och med samma kille som levererade dom när vi bodde i Övik, så han blev lite förvånad att det var jag som öppnade dörren tror jag..  Men nu klarar vi oss nog ett bra tag för nu har vi 6 oöppnade tuber och en nyöppnad.. Skulle tippa på att det räcker i en månad om hon inte blir förkyld eller nåt!

Imorse blev det kaskadspya vid köksbordet när Denise åt sin gröt.. Samma sak igår på eftermiddan efter hon fått lite välling.. Är så rädd att det ska bli problem med maten!! Men hon satte lite i halsen imorse, så det kan ha varit därför hon kräktes. Hon är inte riktigt något kräkbarn. Hon spyr nästan aldrig, så det känns lite konstigt att hon börjar med det nu.. Men vi får se vad som händer..


Så här snygg är jag ibland, bara så ni vet!

   

Men Nisen, hon är alltid fin!

 

Nu ska jag packa väskan och vänta på att Nisen ska vakna, sen ska vi bege oss ner på stan och kolla vad det är för galej idag. Så kul med Nipyran. Det händer nånting varje dag. Sen ska vi träffa ett par gamla klasskompisar och ta en fika och prata gamla minnen!

Av Lisa - 24 juli 2012 22:01

Hela dagen har gått.. Denise har sovit mycket, långa stunder och som det verkat ganska djupt men har ändå inte gjort en enda saturationsdipp, och jag har inte behövt koppla på syrgasen EN ENDA GÅNG! Så nu tar jag steget och lägger henne för natten utan att klistra på grimman först. Hoppas Hoppas Hoppas att hon klarar hela natten. Jag kommer att jubla av glädje imorgon bitti isåfall!

Det blev ju såklart strul med syrgasleveransen. Precis som jag hade förutspått.. Men efter ett X antal samtal mellan Apotek/Läkare/Aga och mig så kom vi fram till en lösning, så imorgon på förmiddan får vi hem 4 nya tuber men sen hoppas jag såklart att vi inte behöver fler leveranser. Man kan ju alltid hoppas!

Är lite smått nervös inför imorgon natt.. Jag ska ju jobba. Ja, att jobba är ju inget nytt även om det var ett år sen sist.. men jag har aldrig lämnat Denise över natten.. Nu är det ju Fredrik som ska ta hand om henne, men han har aldrig varit helt ensam med henne en natt.. Fast egentligen så behöver jag nog inte oroa mig. Hon sover ju hela nätterna och Fredrik vaknar alltid supertidigt på morgonen.. Men är det inte så med alla mammor? Att man är rädd och nervös när man ska lämna sin värdefullaste ägodel helt och hållet i händerna på någon annan? Men som sagt: DET GÅR BRA! Och skulle det vara nåt så finns jag ju ca 500 meter bort.. Om ens det.. 400 meter kanske det är till jobbet    Ska mäta sträckan imorgon!

Har haft en bra dag idag och varit ute mest hela dagen! Nu har vi sagt hejdå till syster och barnen för den här gången och jag sitter nu här hemma i soffan och smuttar på ett litet glas rött och väntar på att Fredrik ska komma. Vi ska se på film och försöka vara vaken länge så jag kan sova lite längre imorgon!

 

Kram från oss!

Av Lisa - 24 juli 2012 16:19

Denise sover och sover! Hon har aldrig sovit så gott i vagnen som sen vi bytte till sittdelen. Hinner bara gå
Några meter så sover hon.. Hon gillar nog inte att ligga platt på rygg och inte ha koll på omvärlden

Av Lisa - 24 juli 2012 11:30

Idag är det balkongväder !


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards