★ 399 gram ★

Alla inlägg under maj 2012

Av Lisa - 16 maj 2012 13:51

Nu ska vi snart träffa dietisten.. Doktorn vi skulle träffa blev upptagen, så vi får se om han har tid senare.. Annars får vi ta det en annan dag.. Det är nog inte meningen att vi ska bli utskrivna.. Hmmmm

Av Lisa - 16 maj 2012 10:56

Ja, den här natten hade jag gärna skippat! Saturationsmätaren har bråkat (som vanligt) och det tog slut på batteri i den 2 gånger (?) till slut fickjag lov att sätta på henne Snuza Halo larmet på blöjan istället, bara så att jag visste att hon andades. Men jag känner mig inte trygg med att inte ha koll på saturationen så jag kunde inte slappna av.. Upp och leta batterier. Tömde x-box dosan och en massa andra grejjer och lyuckades skrapa ihop 4 batterier.. När jag väl slog på mätaren så låg Denise väldigt lågt i saturation.. Jag höjde syrgasen, men inget hände. Till slut hade jag höjt till 0,5. Så mycket har hon aldrig haft i sitt liv. Men ingenting hände. Klockan var då fem, och jag bestämde mig för att vi måste upp till sjukhuset. Skyndade mig att packa ner Denise i vagnen och halvsprang upp till sjukan där jag såklart möttes av låsta dörrar.. Fick gena genom akuten och kom upp på avdelningen där vi snabbt kunde konstatera att syrgastuben va tom! Fick en ny tub och testade en annan saturationsmätare.. Hon ligger fortfarande inte så bra som hon ska göra och kräver ganska mycket mer syrgas än hon brukar.

Vi får se vad doktorn säger. Ska upp igen klockan ett...  suck...  Jag är trött!

Av Lisa - 15 maj 2012 15:27

Idag har jag mitt fina halsband på mig :)

 
Av Lisa - 15 maj 2012 07:20

Gick precis in i köket.. Drog igång vattenkranen och vattnet rann en bra stund. Jag diskade thermosen och började göra iordning kaffet.. Då slog det mig: Det här hade jag ALDRIG gjort för en månad sen!

Denise låg på golvet i vardagsrummet i babygymmet och kikade på alla fina saker. Inget larm hade hon på sig heller. Förut trodde jag att hon skulle dö om jag lämnade henne ur sikte i två sekunder. SÄRSKILT om hon inte hade mätaren på sig.. Men.. Nä, hon lever fortfarande, och hon har haft samma syrgasflöde hela natten, så varför skulle hon heltplötsligt behöva dubbelt så mycket bara för att jag går in i köket utan att ta på henne mätaren????  måste försöka ha lite balans på tankarna!

Här är vi sådär härligt morgonpigga idag! Jag har börjat få kläm på det här med sömnen tror jag. Matningarna på natten går snabbt och hon somnar oftast direkt efter. Jag ser till att ha maten färdig i kylen och mara micra den när det är dax. Jag vet att det inte är optimalt för näringsämnena, men man måste ju försöka vara lite praktisk.

Nu har vi lite morgongympa här! Denise i sitt gym, och jag i mitt lilla hemmagym. Eller, hemmagym var väl att ta i. Men jag har dom redskap jag behöver för att kunna träna det jag vill  


Ha en bra dag! Det ska vi ha!


PS Idag börjar en ny kategori här i bloggen.. Kom inte på nåt fyndigt så den fick helt enkelt heta: Livet som mamma!

   

Av Lisa - 14 maj 2012 14:06

       

Av Lisa - 14 maj 2012 13:14

..så känns det! Hur ska jag kunna hålla reda på allt? Jag har blivit glömsk! Hur ska jag komma ihåg allt som ska ordnas och alla möten och allt som måste göras?? Min dotter kräver ganska mycket kan jag lova..


När vi kom till sjukhuset så fick jag reda på att dom hade tänkt skriva ut oss! Jippie! Fast jag var inte riktigt beredd.. Men nu har det roddats i en massa olika saker. Doktorn har undersökt henne, prover har tagits, recept har skrvits.. flera gånger. Vi måste ju ha egna prylar nu om vi ska vara hemma på heltid. Inhalations-grejjer, syrgas.. osv osv osv.. Det är så mycket man ska tänka på! Och det här med maten! Hennes mat är ju lite speciell, men det är tänk att hon ska få byta till nåt man kan köpa på affären.. ojojoj.. Nu blev det mycket här för min lilla hjärna. Men allt ordnar sig! Vi fick en tid hos dietisten på Onsdag, och så ska vi fortsätta utskrivningen från Barnavdelningen, för det blev inte riktigt klart..

Har även hört mig för om det här med tillfällig föräldrapenning, och jag har rätt till det även om vi är hemma. Har dels frågat andra prematurmammor, men även ringt F-kassan för att kolla vad dom sa. Hon läste upp reglerna och där fanns speciella regler för barn som är för tidigt födda, lungsjuka med syrgas, barn som måste sondmatas, eller är handikappade på annat vis, så hon tyckte verkligen att vi stämde in på det, så nu måste jag bara fixa ett nytt intyg..  Det känns ju verkligen inte som att man är hemma och är mammaledig när det är så här, så självklart ska jag ha TFP!!!


För övrigt så höll jag på att frysa ihjäl och blåsa bort på vägen till och från sjukhuset! Fick inte fast regnskyddet på vagnen ordentligt heller så det blåste och for åt alla håll och kanter. Herre gud, jag fick ju nästan psykbryt, haha!


Nu måste jag nog försöka vila lite. Skit i att det behövs en städning här hemma, skit i tvätten, skit i allt jag tror att jag borde göra! SOV; SOV SOV!!!  NUUUU!

Av Lisa - 14 maj 2012 08:22

Vi hänger på sjukhuset! Snart vägning, och provtagning för både mor och dotter. (ingen vägning för mig dock)

 

11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards