★ 399 gram ★

Alla inlägg under maj 2012

Av Lisa - 23 maj 2012 08:36

Vaknade av larmet inatt! 99% i saturation på 0.08 ml syrgas. Så det var bara att sänka.. Just nu är hon syrgasfri en stund. Dom har ju sagt att om hon ligger över 90% på 0.02 så kan man stänga av. Så nu testar vi.. 93% just nu!! Tänk vilken känsla när man får plocka bort den på heltid!!! Fast det lär nog bli jobbigt från början och jag kommer nog hålla STENKOLL på saturationen och poxa hundra gånger om dagen!


Jag trodde det skulle bli sol idag! Jaja, den kanske kommer. Blir väl en prommis sen.. Enda problemet är att dom ska komma och leverera syrgas idag, men jag vet inte när, och går jag ut så kommer dom GARANTERAT precis då!


Nä, dax att sätta fart. Vad menar jag med det??? haha. Jag måste sminka mig!! Igår gick jag osminkad hela dagen och såg ut som ett ras! Tog på mig solbrillorna så fort jag gick ut, men idag ska jag försöka se ut så jag slipper skämmas iaf.. hehe

Av Lisa - 22 maj 2012 15:41

 

Varför sitta hemma och ha tråkigt när man kan ta en till promenad??? Såja.. 4km till avverkade i det fina vädret!

Av Lisa - 22 maj 2012 12:05

5.5 km prommis avklarad.. Eller tjah.. Nu ska vi inte överdriva här 5.37km för att vara exakt.. hihi. Och idag somnade Denise innan vi ens kom utanför dörren. Skönt för henne, skönt för mig. Var även in på apoteket och kollade om hennes mat hade kommit. Jag var beredd på att punga ut med en rejäl slant, men det visar sig att man bara behöver betala 120kr per uttag.. Och då är det EN MASSA mat som garanterat egentligen är mycket mycket dyrare än en vanlig välling. Jag klagar inte. Kanske är billigare att ha specialmat än att köpa Baby Semp på Ica? Förmodligen!

Just nu lyssnar jag på: "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" av Magdalena Graaf. Jävligt bra bok måste jag säga. Sen vet man ju att allt det här verkligen har hänt och det ger mig hårresningar! Men, där har ni ett litet boktips från mig. Sen tänkte jag forsätta med Läckbergs böcker. Har ju bara hunnit med "Isprinsessan" och "Predikanten", sen fastnade jag ju i "Hammarbyserien" av Carin Gerhardsen. Tänk att jag skulle bli en sån boknörd!  Men hade det inte varit ljudböcker så hade jag ALDRIG ALDRIG ALDRIIIIIG läst dom! Har ni sett hur tjocka Camilla Läckbergs böcker är?? Bläää! Jag får huvudvärk bara jag ser dom! Tur att det finns ljudböcker för sånna som jag!!

BVC sköterskan ringde imorse och sa att hon blivit förkyld, så då tyckte vi att hon får komma en annan dag.. Så vi tar hembesöket nästa vecka istället! Nä, nu ska jag dricka kaffe, vila en stund kanske.. Bara vara.. hmm.. Det som är så svårt!! Längtar tills på Torsdag! Då sticker vi till Sollefteå!

lill skruttan! Dom där kläderna är urvuxna för läääängesen!        

Av Lisa - 22 maj 2012 07:48

 

Frys tiden! Älskar när Denise är sådär morgontrött och halvvaken. Mys på hög nivå!!


Inatt tog jag av henne saturationsmätaren.. Jag VET att hon aldrig behöver mer än 0.12, och det är bara när hon sover riktigt djupt, så jag tyckte att jag kunde våga ha den avstängd och bara poxa nån gång då och då när jag vaknade.. Istället så tog jag på henne blöjlarmet. Ett litet apné-larm som man ska sätta på blöjkanten. Men den passar inte riktigt så på henne för när hon spänner sig så tappar den kontakten med huden och hamnar fritt i luften och då larmar den ju såklart efter ett tag. Så jag stoppade helt enkelt ner den i blöjan istället..  Den larmade faktiskt en gång tidigt i morse.. Jag vet inte om det var "falskt-alarm" men det ha jag svårt att tro eftersom den låg där nere i blöjan och OMÖJLIGT kunde tappa kontakten med henne..  Man kanske borde be att få ett riktigt apne´larm utskrivet sen när vi inte har syrgas och saturationsmätare längre.. Om det nu är så att hon gör små andningsuppehåll ibland så vill man ju gärna vara på den säkra sidan..  Man kan aldrig RIKTIGT slappna av.. Vill ha FULL kontroll!

Av Lisa - 21 maj 2012 18:11

 

Tänk att en sån liten varelse kan bringa fram så stora känslor.  Att en så liten människa kan förändra så mycket, få så många människor engagerade och frambringa så många tårar och skratt.


Världens bästa unge! Som ALDRIG vill sova! haha.  Den här damen har varit vaken hela dagen idag. Ända till NU. Herre gud, hur orkar hon? Ska inte bebisar sova ibland? Jaja, det är bara att hoppas att hon sover inatt nu då. För imorgon får vi hembesök av BVC. Bättre sent än aldrig kan man väl säga.. Dom brukar väl dyka upp sådär strax efter att man blivit mamma och kommit hem från BB..  Här blev det lite annat minsann, och det kändes väldigt skumt när hon började fråga i telefonen om det funkar bra med maten och på nätterna och så..  Det känns ju som att vi varit hemma JÄTTELÄNGE och fått rutin på det där för läääängesen. Men så är det ju faktiskt inte riktigt om jag tänker efter.. Men trots allt, en annorlunda sits. Jag är ju inte "nybliven mamma" på så sätt som man "borde" vara när man blir inskriven på BVC.. jaja. Kul med hembesök iaf. Skönt att slippa gå iväg för en gångs skull!

Av Lisa - 21 maj 2012 12:32

Prommis på 6.5 km avklarad.. Men tror ni den här damen somnade??   

Av Lisa - 21 maj 2012 08:05

God Morgon! min bebis gav mig sovmorgon idag   Ja, fast de e klart. Får väl inte glömma att Fredrik hjälpte till att få igenom det också. Han matade henne innan han stack till jobbet och blandade i ordning tre nya flaskor mat. Så nu har vi bara kunnat ligga och slappa ända till nu! Såååå skönt!

Vi har ett litet problem.. Ett lyxproblem skulle jag nästan vilja kalla det.. Denise äter ju med Dr Browns "kolik flaska".. Visst, den är jättebra. Särskilt när hon var sådär superliten och inte riktigt hann med att svälja och koordinera allt utan att sätta i halsen.

För typ en månad sen så blev jag lite less på att det tog nästan en timme för henne att få i sig ett mål mat, så jag gjorde hålet i nappen lite större, och vips så äter hon på 10-15 minuter. Men nu tycker jag att hålet har växt och det verkar inte alls trevligt att äta ur den. Så igår köpte jag nya nappar. Storlek två kanske passar bättre om man känner att man behöver ett större hål.. Denise håller inte med!!! Herre gud vad arg hon blir när hon äter! Det rinner ju för sakta, hon får kämpa för mycket! haha. Som sagt: lyxproblem! Men jag får nog sticka hål i den här också om hon ska bli nöjd igen.

Nu ska vi göra "morgontoalett". Sen ska vi upp på Ica på vintergatan och hämta ett paket med kläder som jag köpt av en bloggläsare    


Solen skiner!!!


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards