★ 399 gram ★

Alla inlägg under januari 2014

Av Lisa - 7 januari 2014 07:48

04.45 PIIIIIIP!  Lilla lilla gumman! Ja, det har sina nackdelar att hon sover bättre på nätterna.. Då vill hon minsann inte sova länge alls på morgonen. Hon fick ligga hos mig en liten stund men efter en kvart var det bara att stiga upp och slå igång lite Pingu och värma en flaska näringsdryck. Vi fick iaf mysa länge imorse och slapp stressa, om man ska se det från den ljusa sidan!

Nu har jag nyss lämnat henne på dagis och gett dom lite instruktioner i astmamedicinering och energipulver.. Nu sitter jag här och käkar min gröt i godan ro och ska väl snart bege mig mot skolan för att dra igång termin nr 2 i USK utbildningen. Dags för Psykologi 1. Kan nog bli ganska intressant, eller så har jag helt fel.. Det återstår att se!

  

(Denise har nästan lika krokiga fötter som mig)


Av Lisa - 6 januari 2014 21:15


Så här kan det låta hos mig på kvällarna!

Filmade henne igår när hon satt och låtsaspratade i Rikards telefon huuuur länge som helst. Sötfisen min! Ikväll somnade hon ganska ovaggad kan jag lova!

Ändå somnade hon en stund i bilen både på väg TILL Övik och på väg HEM..  Hon har busat med Pappzen, varit i stora lekparken och lekt medans jag shoppade upp ett presentkort på Stadium.  Det blev en ryggsäck, varma tjocka sreumpor, en mysig halsduk med kardborre och en par mysiga mjukisbyxor till Nisen och det räckte även till en hoodie till mig också, så jag är nöjd. Ätit som en häst har ungen gjort idag också, så nu hoppas jag att natten blir fri från skrik och grin så skulle jag nästan kunna säga att det varit ett bra dygn!

Imorgon börjar allvaret igen.. Dagis och skola står på schemat och jag är sååå nervös att hon ska bli smittad av nånting igen.. Hon är säkert inte så stark än.. Men vad ska man göra? Jag kan ju inte låsa in henne för alltid. Hon måste ju få socialisera lite.

     

Av Lisa - 5 januari 2014 21:13

Men ojojoj vad trött jag är! Känns som att jag tjatat om det nu i flera dagar, men det blir verkligen en kamp att ta sig igenom dagarna när man inte får sova på nätterna.. Runt tolv inatt somnade fisen. Vaknade srax efter tre och skrek i ca en timme. Provade att lägga henne hos mig men det blev snarare bara värre.. Halv sju var det färdigt med allt sovande och bara att bita i det sura äpplet och kliva upp.. Men fick iaf sova middag så jag ska väl egentligen inte klaga såååå mkt.

Idag har vi hälsat på farmor och farfar en sväng. Förutom det så har vi bara varit hemma och busat och jag har gjort det som jag upptäckt att jag ALLTID gör just det här datumet varje år: Städa bort julen! Så nu är allt återställt till sitt gamla tråkiga grå utseende igen. Behöver verkligen sätta lite färg på mitt vardagsrum. Det är bara svart/vitt/grått och tråkigt. 

Imorgon åker vi till Övik en sväng och hälsar på Pappzen som är mitt uppe i flytten. Hon får vara kvar hos mig tills han kommit i ordning ordentligt och så åker vi bara och hälsar på över dagen istället.. Barn och flyttkaos är ingen bra kombo så det ska vi nog försöka undvika så gott det går.

Idag har Denise varit på hyfsat humör iaf. Inte riktigt lika irriterad som hon varit senaste dagarna.. Får väl se hur natten blir. Just nu ligger hon och tittar på en godnattsaga.. Det brukar höras när den är slut...

   

Av Lisa - 5 januari 2014 00:34

God Afton! Ja här har monstret i huset somnat för ca en timme sedan... Vad är det med mitt baaaarn? Idag har hon lekt med kusinerna och hon borde varit helt slut när vi kom hem. Men icke!! Jag börjar nästan fundera på om hon har myrkrypningar i kroppen eller nåt, för hon kan inte vara stilla en sekund och det spritter i hela kroppen på henne när hon ska lägga sig och sova.. Ska nog ta ett snack med hennes doktor om hennes medicinering och se om det finns något annat alternativ än tegretol, eller något annat som kan hjälpa. Just nu känns det som att hon är vaken JÄMT och att hon aldrig är riktigt nöjd och aldrig mår riktigt bra.. Något stämmer inte med min lilla plutt, det känner jag. Och jag tänker ta reda på vad som är fel.. så är det bara!!

Jaja, nu ska jag ta igen lite förlorad sömn och hoppas på att man får sovmorgon imorn.. Det borde rimligtvis inte bli uppstigning klockan sex, för då DÖR jag!!

 

Idag har Denise iaf gått med en egen konsumvagn för första gången. Gissa om hon var stolt? Bilderna hittar ni i större format på min instagram!

Av Lisa - 1 januari 2014 21:36

Min dotter har förvandlats till någon slags demon som är vaken halva nätterna och skriker rakt ut i ren ilska. Vredesutbrott både dag och natt börjar bli vardag snart. Herregud vilken stark vilja hon har! Behöver jag säga att jag är helt slut?

Det här var kvällens sätt att få henne att inte skrika så att hon nästan svimmar. Film uppifrån hehe! När hon blir sådär hysterisk så hjälper INGET! Om jag tar upp henne, kramar henne, vaggar henne, eller vad man nu kan tänkas göra.. Det hjälper inte ett dugg! Det är som att hon har bestämt sig för att hon ska vara arg. Punkt slut. Försöker att inte skylla på att det KAN vara en biverkan på Tegretolen. (sällsynt biverkning: aggressivitet mm)

Det är ju en del i utvecklingen att testa gränser och försöka få som man vill.. Men när hon vaknar mitt i natten och skriker så tror jag att det är nåt annat.. Kanske nattskräck eller nåt sånt.

Nyårsafton spenderades med familjen hemma hos min pappa. Vi kom hem vääääldigt sent och jag är nu väääldigt trött efter nattens bravader och dagens trotsiga lilla gullrumpa. 

Vi tog en sväng med pulkan på kvällskvisten och tjuvlekte lite inne på dagisområdet. Busigt va?

   



11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards