★ 399 gram ★

Alla inlägg den 9 april 2015

Av Lisa - 9 april 2015 11:45

God Morgon! Tog en sovmorgon ända till klockan tio idag. Skönt!!!

Nu bor ju jag i lägenhet, men vem drömmer inte om att bo i hus?  Att köpa hus är väl varenda familjs önskan egentligen. Slippa tvättstugor och grannar saom klagar.. En dyr hyra att slänga in varje månad osv.  Jag HATAR att bo i lägenhet efter att ha testat ett annat alternativ. Det blir ju mkt billigare att bo i hus. Men under förutsättningen att man spelar sina kort rätt. Jag har sett att många husägare installerar luftvärmepump så det borde ju rimligtvis vara något man spara pengar på. Kikade lite på olika tester på hur mkt energi man kan spara om man bor här uppe i norrland och det visade på upp till 14900 kw/år .


Sommaren som var.. ja, den var nog en av dom varmaste somrar jag kan komma ihåg! Som dom flesta som följer mig säkert har koll på så bodde ju jag i Långsele då..  I villan jag bodde i  så hade vi AC Installerad.  Jag funderar fortfarande på hur varmt det skulle varit där inne om inte den fanns. Busenkelt att ställa in med fjärrkontrollen hur man vill ha det där hemma. Ibland slog jag bara på den på full sprutt och stod där och svalkade mig i vinddraget.. Men det blev snabbt alldeles för kallt haha. Finns ju såklart många olika sätt att svalka sig på... Mitt favoritsätt var att duscha mig med iskallt vatten med vattenslangen ute när jag tvättade bilen. (min bil var väldigt vältvättad. Haha).  Trots allt så hoppas jag på en lika varm sommar i år om jag ska vara ärlig. 

En annan grej som vi hade i huset var markiser på alla fönster på övervåningen. Drog man inte för dom så blev det för det första inte riktigt mörkt. Men framför allt så blev det aldrig riktigt svalt. Bara varmt och unket. Ungarna sov gott på nätterna iaf med kombinationen av AC och markiser.  Det är nog mitt bästa tips inför sommaren! Vi köpte vår aircondition på www.polarpumpen.se



Nä, nu är det dax för mig att gå ner och käka frulle. Vi är i Ramsele nu, men Snart bär det av hem till Sollefteå för att hämta lillfisen på dagis.

  

Av Lisa - 9 april 2015 00:17

Jag har alltid varit en sån som vill vara bäst på allt. Allt jag gör vill jag göra bra. Är jag inte nöjd med min prestation så slår jag på mig själv och tycker att jag ör totalt värdelös. Hemmet ska vara fläckfritt, jag ska vara duktig på att laga mat, baka, inreda, och jag ska äta precis rätt och min kropp ska vara vältrimmad. Någon som känner igen sig? Nu när jag lyckats ta mig ur det vedervärdiga drogträsket så kommer allt det här tillbaka. Alla dessa krav. Det finns ingen som ställer höga krav på mig förutom jag själv. Jag har alltid haft det här problemet och jag tror att det är det som får mig att falla ner i avgrunden gång på gång. Jag blir besviken på att jag inte klarar av att vara den jag vill vara och då straffar jag mig själv och drar ner mig själv till botten istället.
Jag är besviken på mig själv för att jag inte orkar så mycket som jag vill. Jag är sjuk och jag har värk nästan varje dag. Jag vill vara som alla andra och orka jobba heltid och samtidigt orka träna och hålla mig forn och vara den bästa mamman till min fina dotter. Ärligt talat så förstår jag inte hur någon människa orkar jobba heltid. Hur hinner man med allt annat och hur orkar man? Jag kan inte hitta balansen och jag har svårt att förstå vad som är viktigast och var jag ska lägga min fokus.
Jag har till och med lite ångest över att jag sitter vaken nu och skriver istället för att sova. . Även fast jag inte har någon tid att passa imorgon.. Jag ställer klockan på nio varje morgon bara för att det känns fel att sova längre.. Jag vet inte hur jag ska hitta balansen i livet och jah vet inte hur min kropp och hjärna ska orka med vardagen varje dag. Varannan dag går bra ungefär. En dag går allt på räls. Nästa dag är jag totalt slutkörd och ligger hela dagen.
Jag måste lära mig att acceptera att jag faktiskt inte är som alla andra. Jag måste fatta att allt inte måste vara perfekt och jag måste lära mig att lägga fokus på rätt saker. Det får ligga lite skit i hörnen. Det får dallra lite fläsk på magen. Man får sova hela dagen om man är trött och framför allt : det är inte fel att be om hjälp om allt håller på att rasa. ..


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards