★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 27 mars 2014

Ergenyl

Av Lisa - 27 mars 2014 16:56

Normala familjen. De e vi!! Idag har fisen varit på dagis mellan sju och tre. Det är länge för henne, men hon hade sovit efter lunch, så det gick bra! Jag har äntligen fått min muntliga redovisning överstökad och det gick hur bra som helst. Så fort ja började prata så försvann all nervositet. Fattar inte varför man alltid är nervös för att prata inför människor. Så löjligt egentligen!

Jo.. fick ju för mig att jag skulle baka. Måste börja komma in i det här med proteinpulver-bakning igen. Höll på mycket med det för typ ett år sen, men nu var det jättelängesen jag gjorde något annat än den vanliga micro-protein-bomben som jag äter nästan varje kväll..

 

Men dom här.. Dom blev AS ÄCKLIGA!!! Haha.. Nä, smaken är jättegod. Men konstistensen är som studsbollar! Nä. Casein bakar jag aldrig med igen, men man måste ju prova. Gjorde några godare protte-muffins med choklad efteråt och dom blev lyckade iaf!  Tänkte försöka skala av lite fett från kroppen innan det blir sommar, så snart är det slut på dom här hemska, göttiga svullarhelgerna som alltid är tänkt att dom ska bli EN dag.. Men slutar alltid med TRE.. haha. Fredag, Lördag, Söndag. Tror jag ska satsa på att köra hårt efter påsk.. För påsken är ju ändå körd! Ingen Påsk utan godis!

 

Imorgon är det Habben igen! Det här blir vårt tredje sjukhusbesök denna vecka. En gång på barnmottagningen och två ggr på Habben..  Ska bli intressant att se vad vi ska snacka om, för vi ska tydligen samlas hela gänget. Logoped, dietist, sjukgymnast, arbetsterapeut, specialpedagog, kurator.. Men inte läkaren.. hmm.. Som sagt. Vi får se.

Denise mår iaf mkt bättre nu sedan jag sänkt dosen på Tegretolen. Nu har hon 3ml morgon och 4ml kväll. Alltså  140mg/dygn men det är fortfarande planerat att hon ska byta medicin. Någon som har erfarenhet av ERGENYL ?

Förslag från en neurolog i  Ö-vik eftersdom vår neurolog är borta denna vecka.. Men jag känner att eftersom Denise inte verkar må riktigt lika konstigt nu, så kan vi vänta tills vår doktor kommer tillbaka nästa vecka så hon får ta beslutet.. För hon känner ändå till Denise bättre och det vore dumt att sätta in något som kanske inte alls skulle passa för henne..

Det är mycket stök och bök och pusslande med dessa mediciner. Man blir helt färdig!!

Imorgon är jag iaf LEDIG!  Ingen skola och inget jobb.. Men jag har iofs ett par skoluppgifter kvar att göra innan jag helt kan slappna av. Men det är ingen brådska. Ska ägna förmiddagen åt att svettas på gymmet och sedan passa på att storhandla medans Denise är på dagis. Och såkart köpa paket eftersom Denise ska på födelsedagskalas på Söndag.


Nä, nu ska ja se senaste avsnittet av The Following


 
 
Jess

Jess

28 mars 2014 13:15

Egrenyl hade min ena dotter när dom började medicinera henne när hon fått sina npf diagnoser men det hjälpte inte vilket jag tror beror på att dom inte är till för dom diagnoserna. Hoppas att ni finner rätt medicin utan att behöva byta runt så mycket. Tyvärr kan det ta tid innan man hittar rätt medicin och dos. Ha en bra helg

http://attvaraannorlunda.bloggplatsen.se

Lisa

28 mars 2014 17:19

Ja jag vill helst slippa byta och greja i onödan

 
carolin

carolin

28 mars 2014 22:16

Ergenyl har funkat på mig(har epilepsi juvenil sen jag kom i puberteten), har vart anfallsfri många år men de har ju biverkningar som all annan medicin... tappade hår o ingen mättnadskänsla (ledde till övervikt).

http://carrosmat.wordpress.com

Lisa

28 mars 2014 22:18

Ok. Denise kan behöva lite övervikt. .men håret vore ju inge vidare att tappa

 
carolin

carolin

28 mars 2014 22:27

För mig så va håret inget större problem, i tonåren va de jobbigt men nu har jag fått tillbaka det... det svåra ar varit övervikten som blev resultatet av medicinen. Men jag är otroligt tacksam att jag sluppit alla anfall som så många andra med epilepsi kämpat med...

http://carrosmat.wordpress.com

Lisa

29 mars 2014 06:49

Åh. .ja de finns en baksida med alla mediciner tyvärr

 
Jonna

Jonna

30 mars 2014 09:05

Hej.
Vill inte skrämmas men jag fick det mot epilepsi nu är jag visserligen vuxen men jag hade hallucinationer från helvetet när jag åt ergenyl. Men alla är vi ju så otroligt olika.

Lycka till och stor kram från Karlstad.

http://www.adactajonna.bloggplatsen.se

Lisa

30 mars 2014 09:07

Min bror åt också ergenyl och fick mkt biverkningar. .har även läst om hon som typ blev dement av det. . Det är därför jag är lite rädd för den medicinen. . Men hon har inte bytt än..så ja kan nog styra till något annat.

 
Ingen bild

lanii

14 april 2014 16:15

Hej! Min mamma fick ergenyl då hon efter kraftig stroke fick epilepsi. Vi byte ut dem till sist då hon började spy okontrollerat av allt. I flera dagar. Visade sig att ergenylen och en annan av hennes medicine orsakade spannet ihop. Super konstigt. Men jag hoppas verkligen att din lilla fis blir frisk från allt hon har. Stark e hon o tur har hon som har sån otroligt stark mamma. Beundrar dig verkligen. Från en prematurmamma till en annan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards