★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2013

Home sweet home

Av Lisa - 5 augusti 2013 21:48

Hemma i den lugna vrån igen då! Det är nu man sätter ner arslet i soffan och börjar fundera på vad som egentligen hände.. Jag har liksom förmågan att bara stänga av allt och bli hur lugn som helst när sånt här händer. Jag blir inte skräckslagen, jag får inte panik, jag blir inte stressad. Jag bara gör det som förväntas av mig och jag vet på nåt vis exakt vad jag ska göra och jag bara tar det lugnt..

Mina tankar när jag åkte in på Lördagväll var ju såklart att det här är nånting som är väldigt väldigt fel.. Och nånstans i bakhuvet så visste jag ju att det är samma tecken som man får vid en hjärnblödning.. Ändå ville jag intala mig att hon nog bara blivit trött i nacken av att åka på cykeln. Det kändes liksom lättast att tänka så..

När jag frågade doktorn om hon trodde att vi skulle bli inlagda och hon sa ja.. Då började jag vakna upp lite, för då kom jag på att Sollefteå inte har någon barnavdelning och jag hörde prat om Umeå.. Inte Sundsvall? Nä.. Umeå... Ja, då måste dom se allvarligt på det här. Då började jag bli mer orolig.

Det bästa av allt var när vi kom tillbaka när dom gjort MR och vi skulle gå med Denise till uppvaket och jag hör doktorn säga att dom inte sett några förändringar på hjärnan.. Kändes som  att benen skulle vika sig typ.. Och då var klockan typ fem på morgonen och varken jag eller mamma hade sovit en blund.. Jag somnade till slut sittandes på en pinnstol bredvid sängen där Denise låg på UVA (ja, det var inte IVA..utan UVA.. vad nu det står för)  Dom fick lov att ge henne nånting för att få upp hjärtrytmen när hon skulle vakna för sköterskan tyckte att hon andnades alldeles för långsamt och pulsen var alldeles för låg. Men när hon väl vaknat så såg jag ganska snabbt att hon var sitt gamla jag igen.

Blåstuckna armar och händer, plåster överallt men det glada humöret har hon ändå i behåll!

Tror vi blev lika glada att komma hem båda två! Jag började direkt att städa och plocka, för det såg ut som ett slagfält här hemma. Denise hälsade på alla sina nallar och kramade dom och pratade långa meningar med dom. Sen stack vi iväg på gymmet.. Och nu har vi precis varit ute på en promenad.. Det var mindre bra för mig för nu är foten VÄLDIGT ond.. Men det var det värt! Behövde verkligen frisk luft!

Kommer sova väldigt gott inatt i min egen säng!

   

Som sagt, så finns en massa bilder på Instagram.. Har varit en riktig instagram-nörd dom här dagarna. (Lisadex heter jag där)


 
ANNONS
 
Ingen bild

Gunilla

5 augusti 2013 22:11

Skönt att allt var bra!! Sov gott!!!

 
Mamma till Eddie & Wilton

Mamma till Eddie & Wilton

5 augusti 2013 22:26

Jag känner inte er men lider med er då min bästa tjej kompis fick en bebis i Februari i vecka 24 och vet bara vad dom gått igenom hittills .. Har följt dig på instagram slaviskt dessa dagar och blev så lättad när allt var ok med din lilla flicka

http://eddiesmammaemma.blogg.se

Lisa

6 augusti 2013 00:01

Tack! Ja det är verkligen en tuff resa vi får göra med våra prematurer


 
Ingen bild

Johanna

5 augusti 2013 22:44

Skönt att ni är hemma och att allt verkar bra. Hemskt vad de kan skrämma en, de små.
UVA står för uppvak (jag vet inte exakt om det är en förkortning eller om varje bokstav betyder något, men det är där man återhämtar sig och vaknar upp efter att ha varit sövd i alla fall)

 
Ingen bild

Linn

6 augusti 2013 07:19

Uppvakningsavddlningen:-)

 
Ingen bild

Cillan

6 augusti 2013 08:29

Skönt att ni är hemma igen. Fick ni någon förklaring på vad som hänt?
UVA står för uppvakningsavdelning. Dit kommer man efter sövning för att vakna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se