★ 399 gram ★

Alla inlägg under juli 2013

Av Lisa - 12 juli 2013 21:32

Ja idag har vi fått känna lite att det är sommar iaf. Synd bara att jag mådde piss och sov ända till tolv idag. Man får passa på när Nisen har pappa på besök liksom. 

Han kom hit igår och tog med henne på badhuset.. Själv var jag en svettig åskådare.

   

Idag köpte jag en liten pool till Denise som vi tog med till mammas stuga så hon fick plaska lite.. Blev lite bökigt att försöka få till nån lämplig badtemperatur och jag fick springa både tre och fyra gånger med stora kastruller med kokande vatten. haha. Men till slut så fick hon plaska och hon hade kul trots att hon var superduper trött!

     

Nu har jag just varit och tränat.. Ett välbehövligt pass skulle man kunna säga.. Men det blir nog lite slisk-svullande ikväll ändå. Känner mig så fruktansvärt otaggad när det gäller kosten så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Är så sötsugen hela tiden och jag känner mig aldrig nöjd vad jag än äter.. Men men.. Bara att ta sig i kragen när motivationen kommer tillbaka.. Det blir väl typ när flesket börjat välla över byxkanten och jag får gå ner i källaren och plocka fram alla gamla tjockisbyxor igen. haha.

Idag ringde dom från vårdcentralen.. Tyvärr så missade jag samtalet men hade fått ett meddelande i röstbrevlådan där dom sa att jag måste höra av mig direkt på måndagmorgon... Läkaren sa "Jag hör av mig om proverna visar något alarmerande" så nu sitter jag här typ och tror att jag är döende eller nåt.. Vet inte exakt vilka prover dom tog, men det var iaf infektionsprover och något slags inflammationsprov.. suck!   Om jag plötsligt försvinner så vet ni att jag dött av en allvarlig böld i min högra stortå haha!

Av Lisa - 10 juli 2013 20:15

jaaahapp. Var tog denna dagen vägen då? Måste likson sätta mig ner och fundera på vad jag gjort idag egentligen...

Tidig morgon som vanligt i det här huset och när jag trodde att klockan var typ halv tolv så visade det sig att den var nio, och jag stod redo för att åka ner på stan. haha, Lyckat! Har köpt nya gardiner till vardagsrummet , ett linne, hårserum och lite annat smått och gott. Sen har jag även spenderat 300 spänn på ett 15 minuters läkarbesök också. Fy fan! 450 spänn på två dagar till sjukhuset! 

Foten har kännts lite bättre idag, men nu framåt kvällen börjar den svälla och värka lite mer.. Har iofs inte tagit en enda värktablett idag så det är väl dax nu då kanske.

Idag kom det ett nytt ord ur munnen på fisen! Jag satte henne i matstolen och då tittde hon på mig och sa KAKA! Jag brukar ofta sätta henne där och fråga om hon vill ha en kaka och så gör jag tecknet för kaka. (egentligen är det mariekex eller smörgåsrån hon får, men vi kallar det kaka) Så nu sa hon kaka och vickade lite på pekfingret som om hon försökte göra tecknet. Min DUKTIGA lilla tjej!!  Hon har även börjat säga nej och skaka på huvudet när det är nåt hon inte vill. Och om jag säger: Inte göra så! Så svarar hon: Näää! och skakar på huvudet. 

Känns så bra att veta att hon är med och förstår, för jag har ju varit så orolig för om hon har fått hjärnskador efter allt hon varit med om.. Än är hon inte färdigutvecklad, men det går ju verkligen åt rätt håll!

       

Fick paket från proteinbutiken idag :) Med mitt absoluta favoritprotein! Jag köper det inte så ofta för jag tycker det är för dyrt, men så fort det är REA så är jag där och nyper åt mig ett par påsar!

Igår fick jag nåt slags akut sockerbegär och drog iväg och köpte kakor och bullar och jag åt så det stod ut genom öronen på mig.. Och sen en massa mackor.. suck.. Men idag har jag skött mig.. Kanske ätit lite för lite, men jag har rännt omkring så mycket ju. Imorgon ska jag nog försöka träna igen.. OM nu inte foten blivit ännu värre, men det tror jag inte!  Håll tummarna!

Klicka på bilden för att komma till min instagram  

Av Lisa - 9 juli 2013 16:48

    

Ska strax åka och hämta min lilla skitkorv hos stödfamiljen. Blev ju helt perfekt att hon var hos dom idag när jag är totalt handikappad. Har iaf varit till läkaren idag och hon misstänkte att det är "Gikt".. En slags reumatism.. Ja, har man en reumatisk sjukdom så kan man ju lika gärna ta  å skaffa sig en till.. suck. Men jag måste även hålla koll på rodnaden. Om den sprider sig så kan man misstänka att det är rosfeber eller nåt sånt. Jaja, bara att vänta och se vad som händer. Har iaf inte lika extremt ont just nu som jag hade inatt och imorse så det får man va glad för! Det kanske håller på att vända?! Hoppas det, för nu är jag less på att inte ens kunna ta en jävla promenad!

Känner mig EXTREMT godissugen idag också! Så jag tror jag ska dra och köpa lite godis innan jag plockar upp Denise. Som plåster på såren hehe. Nyttig kan jag fortsätta vara imorgon!


Av Lisa - 8 juli 2013 22:33

Och då hände detta!

   

Helt oplanerat så råkade jag visst bli långhårig. Känns konstigt men jag tror jag kommer trivas!!


Av Lisa - 7 juli 2013 18:26

Så här ser en bra Söndag ut!

         


Har skött kosten exemplariskt idag, men jag behöver nog öva upp mig på att få till mina pannkakor igen.. haha. Inte det vackraste ett öga har skådat. Ett ryggpass på gymmet och sen åkte jag på Risön med en kompis och hennes son. Efter vi varit där ett tag så kom Denise dit också, så hon fick bada lite hon med. Tror vi var lika glada båda två att se varann och vi har haft en riktigt mysig dag! Nu ligger hon och sussar sött i sin säng och jag inväntar lillasyster som ska komma hit och kika på film..

När Fredrik kom med Denise idag så tyckte jag hon såg annorlunda ut.. Tänk att man kan tycka att barnen förändras på ett par dagar.. Och som alltid så börjar jag leta fel. Hon sa inget, hon lät inget, hon tog inte kontakt sådär som hon brukar göra.. Först kändes det jättemärkligt och det började genast snurra en massa orostankar i mitt huvud. Oro för hennes utveckling och allt som vi pratat om på Habiliteringen. Men när hon varit med mig en stund så kändes allt som vanligt igen. Hon blir ju lite allvarlig och tillknäppt när det händer mycket runt omkring och hon kan se väldigt butter och sur ut och ger inte många ljud ifrån sig.. Man glömmer så lätt. Visst är jag såklart alltid lite orolig över hur allt kommer att bli och hur det kommer se ut framöver eftersom hon växer och utvecklas så sakta, men det är inget jag går och grubblar på hela dagarna... Men ibland kommer allt över mig och nu vill jag bara fokusera på att göra allt rätt. Känns som jag gjort så mycket fel och tagit så många snedsteg och jag oroar mig hela tiden över om jag har kunnat påverka och snabba på henne litegrann.. Barnens utveckling har ju såklart till en viss del att göra med hur situationen ser ut hemma och hur barnen blir stimulerade. Jag hoppas iaf att jag kan ge henne det som behövs.. Jag tänker iaf göra allt jag kan! 

  

Av Lisa - 6 juli 2013 22:52

Ja det var just snyggt att vara barnledig just idag. Barnens dag här i Solle idag, men jag tror ändå Denise är lite för liten än för att uppskatta sånt, men det hade ändå känts mer naturligt att gå med barnvagn än utan.. hehe.

Har iaf strosat lite på stan i vääääldigt långsam takt med min väldigt onda fot. Sen har jag spenderat dagen och kvällen hos lillebror. Grillat, fruktsallad och bara ta det lugnt. Det blev min lördagskväll.

Nu tänker jag snart slänga mig i bingen och försöka vara redo för ännu ett pass på gymmet imorgon bitti. Tredje dagen nu, så jag börjar känna att jag är på väg tillbaka.. Bara några extra kilon som har klibbat sig fast på min mage nu som jag måste bli av med innan jag känner mig som mig själv igen, men det ska jag nog kirra på nåt vis!

 

Av Lisa - 5 juli 2013 12:28

hallå där mitt i semestern! Jobbsemestrar och bloggsemestrar och allt vad det nu är   

Skäms nästan att säga det men jag har bara varit uppe i ett par timmar. Fick mig en rejäl och välbehövd sovmorgon idag.. Hade planerat att träna imorse, men jag känner att kroppen talar sitt tydliga språk och säger NEJ.. Kanske senare. Vi får se. Jag är dödstrött och jag har en inflammation i ena foten som gör att jag knappt kan gå.. Men jag kan ju träna överkroppen tänker jag. Fast det bästa är nog att vila och inte alls stödja på foten i onödan, för det blir bara att jag går snett och får ännu ondare.

Fisen sover middag just nu och sen åker hon till Övik med pappzen över helgen. Jag vet vad jag kommer att syssla med i helgen då hon är borta. Jag kommer att SOVA!! Det har hänt mycket den senaste tiden och jag är trött ända in i själen känner jag. Sömn är nog den enda medicinen och den tänker jag ge mig själv MASSOR av! Sen kan jag ta tag i mat, träning och allt det där andra som ligger och väntar på mig.

 

Stortjejen käkar själv

Av Lisa - 2 juli 2013 05:34

Jahapp, då sitter man redo då. Det här är första gången sen lillan föddes som jag kliver upp på morgonen och ska iväg och jobba. Annars har jag bara gått ut och jobbat nätter och kvällar, men även det var längesen nu.

Har sovit som en kratta inatt för jag var rädd att försova mig.. Kvart i fem gav jag upp och nu sitter jag här redo för avfärd haha. Förutom att Denise fortfarande sover då.  Ska nog väcka henne snart.. Hon ska vara med min brorsas tjej idag medans jag är borta.

Ha en bra dag alla! Det ska jag ha!

 


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards