★ 399 gram ★

Alla inlägg under juli 2013

Av Lisa - 21 juli 2013 19:47

ÅÅÅh!!!! Hopp om livet! Idag har jag gått ner på stan.. Första gången på 18 dagar!!! Blev visserligen ordinerad 3 dagars vila med foten i högläge men JAG PALLAR INTE!!! Nu, efter bara 2 dagar med antibiotika så känner jag hur det blir mindre och mindre ont och jag vill bara springa jorden runt!!!! Det var tydligen en infektion. Mest troligt stafylokocker.. Dumt att gå med det så länge, så nu får jag hoppas att leden inte tagit för stor skada.  Jag ska iaf träffa en annan läkare i Umeå till veckan som ska få titta lite närmre på min fot.. 

Idag har vi varit på badhuset! Denise har busat med Pappa och jag har simmat och lekt med Nellie i stora bassängen.

             

Imorgon är det Måndag igen.. Och det betyder barnfri dag för min del.. Men precis som dom senaste 2 veckorna så kommer jag spendera en tid av den dagen på sjukhuset.. Tur för Denise att hon slipper vara med mig där.. Lite synd för mig att mina avlastningsdagar ska gå till spillo.. För det känns lite så. Men jag hoppas att det är snabbt överstökat så att jag sen kan spendera några timmar på gymmet och även ringa alla måndagssamtal som man typ jämt måste göra på måndagar.. hehe.

     


Av Lisa - 20 juli 2013 12:24

Av Lisa - 20 juli 2013 09:24

               

Kalla dagar, men man kan ha det bra ändå! Vi har varit i stugan och plockat blåbär och övernattat där. Blev en sen kväll för fisen som var vaken ända till kvart över elva.. Igår åkte vi iväg på grillparty och Denise blev lite trätt framåt kvällen och sov nån timme.. Sen var jag tvungen att väcka henne så hon inte skulle va vaken hela natten.. Imorse sov hon till kvart över åtta!!! Det har ALDRIG hänt förr! Skönt för mig, och skönt för henne!

Idag ska hon få busa med pappa och jag ska förhoppningsvis få sitta ganska stilla med foten i högläge. Det blir inte bättre.. Har fått en jourtid på Reumatologen i Umeå nästa vecka eftersom dom inte kan hjälpa mig här på vårdcentralen.. Suck! Kul att köra 20 mil med en dunkande fot.. Men får jag hjälp så är det värt mödan!


Av Lisa - 18 juli 2013 09:01

....Skulle just sätta mig ner och skriva: Fantastiskt!! Denise sover middag nu precis då hon behöver, eftersom vi ska på BVC kl 11.00 Men precis då så hör jag henne snacka där inne i sovrummet. Attans! Jag var helt säker på att hon somnat för hon lyfte inte ens på huvet när jag var in och hämtade min telefon.. Tyyypiskt!!

Igår var vi ju på djurparken! Denise kallade alla djuren för vovve och hon tyckte nog att det var ganska spännande. Inte förrän klockan var typ halv fyra så lyckades jag få henne att slockna i vagnen.. Eller JAG lyckades väl inte.. HON själv bara slocknade till slut. Jag har inga sövar-skills jag. Lyckas aldrig få henne att somna annat än hemma i sängen!

          Nu har vi iaf precis varit på gymmet. Var även där igårkväll så nu är nog kroppen igång. Åt så mycket slisk och skit igår så jag känner mig äcklad av mig själv nästan. Men men.. Undrar egentligen när jag ska lyckas komma in i mina matrutiner igen? Kommer jag nånsn lyckas igen?? Dom här 4 kilona känns väldigt tunga att bära på.. Ja inte fyskiskt då.. Men bara vetskapen gör att jag känner mig osund, tjock och fluffig, och då vill jag typ tröstäta... JA jag har problem med maten, har alltid haft det.. Har väl haft ätstörningar av olika slag så länge jag kan minnas om jag ska va ärlig.. Det får jag nog leva med..  Men när jag äter hälsosamt så mår jag bra,  och jag vet exakt vad jag bör äta och hur jag ska göra.. Frågan är bara varför jag inte gör det?????

Idag ska jag plocka blåbär! Om det finns några.. Och om det inte blir för jobbigt att halta i skogen i mina tofflor.. Man måste ju försöka hinna före alla bärplockarna som kommer från olika länder så det gäller att va ute i god tid!


Av Lisa - 17 juli 2013 07:32

japp, idag ska vi ut på roadtrip! Junsele Djurpark är destinationen och vi får hoppas att det blir varmt och skönt ute.. Just nu är det iaf inte ett moln på himlen!

Jag var hos läkaren igår och det visade sig att det dom först trodde (att jag hade gikt) det stämde inte. Bra på sätt och vis, men det betyder ju att jag inte får behandling. Infektionsproverna däremot var förhöjda förra veckan, men

igår såg iaf CRP bättre ut.. Har fortfarande ont och jag får har kryckorna redo i bagaget idag om det blir för jobbigt. Men jag VÄGRAR sitta hemma och ruttna mer. K'änner mig ju så mkt piggare i kroppen nu så det stör mig VÄLDIGT mycket att jag måste gå oc halta och ha samma fula tofflor varje dag.. Det här beror garanterat på min SLE.. Skitsjukdom!!!!

Denise har just ätit en riktig brakfrukost! En vuxenportion med havregrynsgröt kokad på infatrini, 1 flatbröd med mese och ett mariekex.. Till det drack hon en halv minimax.. Herre gud unge, var får du plats med allt detta.. Nu bråkar vi lite om datorn här.Hon VET att hon inte får röra och ändå kan hon inte låta bli, och så tittar hon på mig med en trotsig, sur min och petar lite extra hårt på skärmen.Lilla humman har fått ett riktigt humör, så när jag säger nej så blir hon ARG och skriker rakt ut. haha. Gulligt med barn!

 

     

Nu är vi redo för en BRA dag! Ge oss lite sol och värme nu!!!

Av Lisa - 15 juli 2013 09:47

Av Lisa - 14 juli 2013 20:23

Ja, rubriken talar om dagens mående! Fy va jag är less på detta nu. Har varit fruktansvärt trött idag och värken var olidlig under hela förmiddagen. Det är inte det allra lättaste att ta hand om en ettåring när man knappt orkar stå på benen kan jag skvallra om.. Men man får göra så gott man kan, mer går liksom inte. 

Lite bättre kändes det under eftermiddagen men nu börjar skiten komma tillbaka igen. Det ska bli väldigt intressant  imorgon att höra vad mina prover visade.. Hoppas att jag kan få npn slags hjälp för så här kan man ju inte leva!!

Blir så jäkla deppig när jag inte kan träna, promenera och inte riktigt orkar vara social ens. Trött, sur, irriterad och allmänt nere.. Ja, så är det just nu. Både kroppen och psyket är  totalt utpumpad på alla krafter.. Får hoppas på en bättre och gladare dag imorgon... Nu känner jag mest för att bara äta en massa slisk och sen lägga mig och sova.. 


// muntergöken

Av Lisa - 13 juli 2013 09:20

Men god morgon på er! Eller ja.. Go´middag typ för mig. Denise vaknade kvart i sex och då flög vi upp till frukostbordet direkt. Konstigt att man alltid är så fruktansvärt hungrig på morgonen dagen efter man ätit en massa onyttigheter på kvällen.

Efter frukost så drog jag iväg på gymmet och körde lite bröst och axlar.. Kände mig lite mör efter gårdagens armpass så jag var lite klen. Jag får ju sån jäkla träningsvärk (och lite ledvärk, men det vill jag inte tänka på) nu när jag inte tränar lika ofta som förut. Blir lite smådeppig när jag inte orkar med samma tempo längre nu när kroppen inte mår så bra.. Oroar mig som fan över vad mina prover egentligen visade. Men det är bara att vänta till måndag och bita ihop.

Idag skulle det bli fint väder var det sagt.. Just nu ser det inte ut så. Vi har planerat att gå på Risöbadet med vänner och sola och bada, men utan solen blir det ju inget.


 


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards