★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 2 april 2013

8 månader

Av Lisa - 2 april 2013 16:34

Som rubriken lyder... Så gammal är min dotter utvecklingsmässigt.. 7-8 månader. Helt sanslöst egentligen. Hon ligger nästan ett år efter. Men hon är på gång med mycket.. Lite för mycket på samma gång kanske. Men nu är det hög tid för mig att sätta igång med lite arbete för att stimulera hennes utveckling. Har fått låna en bok nu med en massa tips och råd om vad man kan göra för att stimulera olika saker.. Lekar, sånger, rörelser osv.

Denise har väldigt stela händer och spretar med sina fingrar mest hela tiden och för att jobba bort det litegrann så har jag nu fått i uppgift att göra en play do-deg som hon kan leka med och knåda på.. Ska bli intressant att se om hon gör det, eller om hon bara försöker käka upp den.

Det är mycket jag ska göra med henne nu, så att hon kommer ikapp lite snabbare inför förskolestarten.. Det är bra om hon är så förberedd som det bara går, så nu är det färdigslöat här.. Måste erkänna att jag varit och är väldigt dålig på att "undervisa" och stimulera henne.. Knappt att jag ens visat henne vad en lampa är liksom.. Skärpning på den fronten. Mindre tid vid datorn och mer tid med fisen!

 

En sån här fin liten störtkruka har vi fått låna nu när hon börjar klättra och ha sig.. Hon hatar den, men hon vänjer sig säkert!

         

Medans vi var på Habben så fick Nellie vara med mormor på jobbet! När vi var klara så var Denise så trött så ögonen gick i kors på vägen hem!

 

Så här fint blir det på dagarna här hemma.. Man får njuta den lilla stunden på kvällen som det är städat och fint!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ulrika

2 april 2013 19:42

Samtidigt känns det inte riktigt rättvist mot lilla gumman att jämföra henne med de som föddes samtidigt som henne och var fullt gångna. Tycker hon verkar väldigt duktig med tanke på den resa hon gjort hittills. Hon bör väl jämföras med de som är födda när du hade bf. Lycka till!

Lisa

3 april 2013 07:18

Självklart, men då ligger hon ändå ca 5-6 månader efter i utvecklingen just nu.. Vissa saker går snabbare och andra går långsammare och dom håller koll på det mesta som jag själv inte har en aning om att man ens behöver hålla koll på.

 
Ingen bild

Mia

4 april 2013 01:05

Hej ! Undrar varför Denise ska ha den störtskurar ?

Lisa

4 april 2013 20:46

Så att hon inte ska slå huvet så mycket

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se