★ 399 gram ★

Alla inlägg under januari 2013

Av Lisa - 4 januari 2013 11:13

Ja, gårdagen kunde ju ha slutat roligare faktiskt.. Denise fick lite feber på kvällen och jag gav henne en ipren innan hon fick lägga sig och sova. Vi satt och tittade på film i vardagsrummet när jag hör att hon ligger och gnyr och låter där inne, så jag gick in och tittade. Där låg hon och ryckte och vred kroppen i konstiga vinklar och hade ögonen öppna med verkade ändå inte vaken, så jag försökte få kontakt med henne, men det gick inte. Jag tog upp henne i famnen och gick omkring med henne lite och hon tryckte sig krampaktigt mot mig och ryckte och skakade i hela kroppen. Jag blev skiträdd och satte mig i soffan och höll henne så att jag skulle se ansiktet och såg då att läpparna var mörkblå och hon hade en panikartad blick.. Självklart så fick jag inte igång saturationsmätaren och stressen bara växte, men jag flödade syrgas och ringde en ambulans. TUR att jag inte var ensam hemma alltså, för då vet jag inte riktigt hur jag skulle ha gjort. Jag hade ju inte vågat släppa henne ur sikte!! Samtidigt som jag var tvungen att riva ur en hel grderob för att få fram syrgastuben och hitta alla slangar och grejjer!

Ambulansen var här på ett par minuter och Denise blev ganska snabbt bättre när hon fått ha syrgasen en stund, men hon var väldigt slapp och apatisk. Alla prover såg bra ut, men hon hade fortfarande samma temp även fast hon fått ipren, så hon fick en alvedon också.. Hon fick ligga med övervakning en stund och allt såg bra ut och vi kunde ta bort syrgasen. Sen fick vi åka hem!! Vet inte riktigt vad det var som hände egentligen, men eftersom hon blev pigg och eftersom jag har övervakning hemma också så kunde vi åka tillbaka hem.

Kändes som om jag sprungit ett maraton eller varit vaken i en vecka typ när vi kom hem igen.. Man biter liksom ihop ganska bra när det händer sånt här. Jag är ju inte en sån som blir hysterisk  och skriker och springer omkring, utan jag blir ganska sansad,( kanske lite väl sansad).. Men egentligen så vill man ju bara skrika rakt ut och gråta hysteriskt. En liten skvätt grät jag nog medans vi väntade på ambulansen då man hann stanna upp och tänka lite..   Det blev en lång sovmorgon idag för oss allihopa!


Nu ska vi snart upp och träffa doktorn en sväng igen och kolla så att allt är okej!

 

Skitunge! Man får inte skrämma oss sådär!

Av Lisa - 3 januari 2013 11:09

Idag är vi inte krya här hemma! Har ju varit lite småförkyld några dagar, men nu har det brytit ut ordentligt och jag har jättesvårt att andas och det känns som om jag har ett kilo segt slem långt nere i lungorna. Denise är bara snorig än så länge, tack och lov.. Men hon får sina inhalationer i förebyggande syfte. Hon är ju iaf vaccinerad mot RS men det börjar bli dax för en ny spruta om bara några dagar, så jag hoppas hon har ett fullgott skydd!

Igår var jag på Bio! Denise fick vara hos morbror i några timmar och mamma fick lite egentid. Det händer inte ofta att jag går på bio faktiskt. Det är ju ganska mysigt och det har sin charm, men nog fan sitter man skönare hemma i soffan?! hehe.

Jag som trodde att jag skulle få TRÄNA idag!! Nä, idag blir inte många knop gjorda. Åkte upp till sjukan nyss för jag skulle ta blodprov.. Där möttes jag av ett överfullt väntrum och jag kände att det inte riktigt var läge att sitta där i hundra år bland en massa folk med lilla fisen, så vi vände och åkte hem igen.. Får väl göra ett nytt försök i eftermiddag eller så får jag helt enkelt vänta tills imorgon.

Nöjd med Artikeln i VK är jag iaf! Tänk att det har gått ett helt år och att mitt lilla stjärnskott är så frisk och stor! Helt overkligt känns det faktiskt till och med för mig, även fast jag har varit med på hela resan!  

Älskade Älskade Älskade unge!!!!


Av Lisa - 2 januari 2013 07:46

Idag publiceras artikeln om Denise i Västerbottens kuriren! Blev lite förvånad att det blev första sidan men det var roligt, och det är en fin artikel    Vill ni läsa artikeln på nätet så kika in på vår Facebook fan-page, där har ja skrivit hur man går till väga!

Av Lisa - 1 januari 2013 18:46

Har en väldigt ledsen liten tjej här hemma. Hon har nog ont i magen och gråter sådär riktigt hjärtskärande så man nästan dör! Nu har hon lugnat ner sig lite och myser här i min famn och är nog väldigt trött.

   

Vi somnade ju så mysigt på soffan tillsammans. Det händer inte varje dag kan jag lova och vi sov gott i en timme båda två.. Hon var ju helt slut efter att vi varit och hälsat på min moster och kusinerna..Titta nu på kläderna hon har på den här bilden. Dom där byxorna hade min moster, min syster, jag och förmodligen brorsan också. Inte en skråma har dom. Och supersöta är dom! Jag tycker det finns så lite sparkdräkter och hängselbyxor att få tag på i affärerna.. Det är mest bara "onepiece" med ärmar och allt.. Det enda dåliga med dom här retrokläderna är att dom oftast inte har knappar i grenen.. Så det blir lite bökigt när man ska byta blöja, men är man bara hemma så gör det ju inget   


Nu ska vi borsta borsta borsta (vi (läs:JAG) sjunger så när vi borstar Nisens tänder! Hon har ju 2 stycken, sen är det natti natti för stumpan. Imorgon är det dax att ringa en massa viktiga samtal igen..


Ni glömmer väl inte att GILLA PREMATURMAMMA PÅ FACEBOOK ?

Av Lisa - 1 januari 2013 16:28

Av Lisa - 1 januari 2013 10:47

Önskade mig en sovmorgon på årets första dag! OCH DET FICK JAG! Halv åtta hörde jag Fisen ligga och babbla i sängen och då kändes det helt okej att kliva upp. Vi tog oss lite frukost och sen tog vi en promenad, hämtade bilen och jag blev träningssugen. Så vi slirade in på gymmet en sväng också. Där var det INGEN, så vi hade hela lokalen för oss själva! Körde ett litet blandpass idag. Det blev Bröst, axlar, biceps och ben! Sen var Nisen less så vi åkte hem.

Nu gäller det att komma in i alla rutiner igen. Det är lätt att man efter en sån här helg vill kompensera sitt "svullande" genom att äta lite mindre. Så har jag alltid gjort förut. Nästan straffa sig själv lite, och nästan inte äta nånting alls dagarna efter man unnat sig go´saker! HELT FEL!! Då är man snabbt  inne i den onda cirkeln igen..  Suget kommer på kvällen= Man äter nånting onyttigt = Dåligt samvete på morgonen = Äter lite under dagen = Sugen på kvällen igen..  Så ska det inte bli nu, så just nu sitter jag och äter dagens andra mål.

Är det nånting jag behöver i mitt liv så är det RUTINER! Har jag inga rutiner så funkar inte mitt liv. Och nu snackar vi inte bara mat och träning här utan det är livet i allmänt. morgonrutiner, kvällsrutiner osv.  Det är viktigt för mig. Det ger en slags trygghet, så jag vill gärna ge Denise rutiner här hemma också. Jag vill att hon ska veta vad som händer på morgonen och på kvällen. Jag vill att hon ska känna igen ord, saker, små ritualer och ljud.  Visst, hon är liten än, men ju tidigare desto bättre. Och jag tror att hon mår bra av det. Så det ska jag bli bättre på det här året!

   

Fick en påse med kläder från mormors källare! Kläder som jag och syrran hade när vi var små! Trodde väl aldrig att nånsin att jag skulle uppskatta nånting sånt, men sanningen är att Denise just nu har på sig min gamla sparkdräkt från 80-talet och hon är SÅÅÅÅÅ söt i den! Tänk vilken kvalite´ det måste ha varit på kläderna förut, för dom här kläderna är inte mer slitna är kläder som Denise brukar få ärva i andra hand från kusinen.. Och då har ändå både jag och syster och bror använt vissa kläder! Ska visa lite bider sen


Av Lisa - 1 januari 2013 01:16

Precis hemkommen från en jättemysig nyårsafton med god mat och trevligt sällskap! Nisen sover sött här bredvid mig och jag kan bara titta på henne och inse vilken jävla tur jag haft! Det enda jag önskar av 2013 är att det ger mindre tårar än 2012. Och det enda löfte jag har är att vara snäll mot mig själv och att ge min dotter allt som hon behöver! Natti natti


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards