★ 399 gram ★

Alla inlägg under januari 2013

Av Lisa - 11 januari 2013 21:09

Oj.. Dålig uppdatering här idag! Sitter just nu med en svällbuk som heter duga! En brakmiddag, glass, godis och vin UTAN dåligt samvete! Va fan, man måste ju få leva också va?
Idag har jag gjort en intervju.. Kommer att meddela här i bloggen när det blir dax för artikeln att publiceras och jag lovar att den här kommer bli lättare att få tag på än den förra ;)
Nu ska ja snart bli hemskjutsad och få nya köksbordet ihopskruvat!!! Så kul! Har fått det gamla sålt också så jag tar med det ner till Sundsvall på måndag.

Av Lisa - 10 januari 2013 20:08

     

Nu har jag lagt lilla plutten.. 3 GÅNGER!! Och nu ligger hon här i v-rummet, på golvet i vagn-insatsen istället. Hon är ju sååå hes och ynklig så hon kan knappt göra sig hörd. Ni vet, som mamma så kan man ju skilja på gråt och gråt, så man vet typ när man behöver gå dit eller inte.. Men nu är det lite svårt när man bara hör ett ynkligt litet  pip.. Ett pip i falsett typ. Gnäll låter exakt likadant som hysterisk gråt. Nä, jag vill nog se min plutt så jag ve vad hon gör!


Har nog mask i magen idag för det känns som om jag inte gjort annat än att äta, och ändå är jag ständigt hungrig. Blir inte mätt hur mycket jag än äter.. Så nu ikväll har jag nog ätit liiiiiite för mycket. Lite mer än vad jag har på mitt schema, men ändå ingenting onyttigt, så det känns inte så illa ändå. 

Köpte mig en vinflarra också, men den spar jag tills imorgon ;)

HOPPAS HOPPAS HOPPAS nu att jag får mitt bord imorgon! Man vet aldrig, det kan ju köra ihop sig på nåt vis så att dom inte kan fixa det imorn. Jag är altid beredd på missöden, det är säkrast så!  

Det här bordet är det iaf.. Men inte stolarna.. Gillar inte riktigt den där lantliga stilen. Eller, jo det är fint, men det skulle vara det enda lantliga hemma hos mig då om jag skaffade dom stolarna. Nä, jag kör nog med mina svarta skinnstolar, och får dom inte plats så säljer jag dom och köper några andra svarta stolar på IKEA nästa vecka!  Ja, nu är det bara taklampor..fåtölj och sängram kvar då.. BARA! Nä, man kan inte köpa allt på en gång. Easy Peasy!


Ni kan ju höra här hur stackarn låter


Av Lisa - 10 januari 2013 15:30

Den här dagen är en rätt bra dag! Ibland har man faktiskt lite flyt. På morgonen hade vi lite kaffegäster och sen bestämde jag mig för att åka till Mio och kika efter ett köksbord.. Så jag tog med mig Natasha , fixade barnvakt och drog iväg.. Gick omkring och kikade en stund och stod och tittade på ett bord som jag skulle kunna tänka mig.. Men nu är det Mio vi snackar om, och där är allting lite väl dyrt för min plånbok, så vi gick vidare.. Vad hittar jag då i fyndhörnan?? EXAKT DET BORDET! Till halva priset pga en skada.. Fick ju leta ganska länge innan jag hittade skadan, som var en liten färgflisa som spruttit bort. Jag funderade inte många minuter, så nu är det MITT.. Men innan jag fick ta det så skulle dom sätta nya ben på bordet, så dom kör hem det till mig imorgon när det är fixat! Sweeeeet!

Denise mår bättre idag! Hes och hostig, men feberfri, pigg och glad! Gud så skönt! Så nu har vi varit ute och rännt mest hela dagen..

Såg nu när jag kikade på vad jag skrev för ett år sen att det var den här dagen som Denise blev opererad. Huvva! Det var den värsta dagen i mitt liv skulle jag nästan våga påstå! Så idag är jag lite extra glad och tacksam att jag har en dotter som ligger i sin säng och vilar. Visst är hon lite snorig och har varit sjuk dom senaste dagarna, men om man jämför lite så blir man ganska lugn.. För ett år sen satt jag och väntade på antingen ett dödsbesked eller ett samtal om en lyckad operation. Känns nästan löjligt att man nu oroar sig över lite hosta!!

Nä, nu ska jag fota mitt gamla köksbord här och se om nån stackare vill köpa det!

 

 

Av Lisa - 9 januari 2013 21:08

Alltså fy bubblan vad jag har varit/är less ikväll! Ni får ursäkta den bittra stämningen här i bloggen men jag lovar att det snart ska bli lite gladare. Fick till och med en lite släng av panikångest för några timmar sen. Det har jag inte haft på flera flera månader och jag tänker INTE låta den skiten komma in i mitt liv igen, så jag klädde på mig och Denise och gick ut på en promenad..

Det känns ungefär som om jag är världens mest tragiska människa som sitter hemma hela dagarna och aldrig gör nångting, aldrig umgås med nån, aldrig hittar på nåt. Det känns som om jag suttit här hemma, ensam med Denise i flera månader, eller typ hela mitt liv. Haha! Snacka om dramaqueen! Det är ju bara några dagar ju!!  men min damphjärna tycker att det är en evighet..

Jag VET att det kommer kännas bättre så fort jag är tillbaka på gymmet! Jag måste liksom få utlopp för min energi på nåt vis. Det händer så mycket både i hjärnan och i kroppen när man tränar, och är man van att träna hårt flera dagar i veckan och sen helt plötsligt slutar så är det klart att man blir deprimerad! Tappar fokus och slarvar med allt.. Men nu har jag iaf skött kosten prickfritt i två dagar.. Kosten är ju trots allt A och O

 

Middag: Kycklingbröst med parmesan, blomkål, rostade rotfrukter och vitkålssallad!

 

Kvällsmålet! Saffran-proteinpannkaka med hallonfluff, nötter och jordnötssmör! Låter kanske som en skum kombo, men  haha. Jag känner ju ingen smak ju, så jag kan blanda va fasen som helst just nu..  Kom hem til brorsan när jag var ute och gick och han kände att det stank bajs av Denise redan innan han tog upp henne ur vagnen.. Jag luktade med näsan mot hennes rumpa och kände inte nån lukt alls! Förkyld??  FÖRKYLD!

 

Lägger upp pannkaks-receptet igen!


(kanske liiite annorlunda den här gången än sist men det går att variera ganska mkt.. pure´n kan bytas ut mot kvarg, banan eller nån annan pure´. Man kan använda bara äggvitor, eller ett helt ägg och en äggvita.. mjölet kan bytas ut, smaken kan man variera hur mkt man vill med kryddor och essenser.)


2 äggvitor

1 skopa vaniljprotein (vassle)

2msk blomkålspure´

1msk cocosmjöl

2tsk fiberhusk

några droppar saffransarom

1krm salt

1/2 tsk bakpulver

Stek ca 2 minuter på varje sida!

Av Lisa - 9 januari 2013 15:49

     

Happ, då var vi hemma då... Inte ett dugg klokare faktiskt. Men med lite nya mediciner. Hon fick 2 st betapred på sjukhuset och vi fick med oss ett par st som jag ska ge henne inatt om det blir jobbigt.. Inga prover tagna.. ingenting. Jaja.. Man får väl lita på att dom vet vad dom gör, även om det kändes väldigt struligt och förvirrat just idag.. Nä, just nu känner jag mest bara för att sätta mig ner i ett hörn och gråta! Är så jäkla less på allt nu. Allt, och då menar jag ALLT strular och det det känns som om var jag än vänder mig så stångar jag huvet in i en vägg! Totalt utmattad!

 Om någon nån gång sagt att det är lätt att vara ensam med en liten bebis så kan ni skicka den personen till mig så ska hon få en fet smäll! SÅ känner jag idag!

Blääää! Nu vill vi upp ur den här skitsvackan och börja leva igen!

Av Lisa - 9 januari 2013 12:03

 

Hes, speedad och febrig! En liten pluttis som bara vill sitta hos mamma idag. Speedad av ventolinet med en puls på 175! Ska snart till farbror doktorn och se så att det låter okej i lungorna.. Syresättningen är lite si och så idag, men jag tycker ändå att hon är väldigt pigg för att vara sjuk, så det kan inte vara nåt jätte super allvarligt.

Nä, lite lunch nu och sen iväg!!

Av Lisa - 8 januari 2013 13:30

Är det detta som kallas sjukstuga eller??
Det är mycket som behövs till ett sånt litet barn!


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards