★ 399 gram ★

Alla inlägg under januari 2013

Av Lisa - 26 januari 2013 14:48

Har ni sett en latare hund? Haha! Känner mig ungefär lika lat jag också faktiskt. Ligger just nu på golvet bredvid Denise.. Bakis och darrig. Var ute och partade igår och Denise har sovit hos min farmor och farfar. Det hade gått jättebra och hon hade inte grinat en endaste gång. Mammas duktiga tjej. Ja idag lär det nog inte hända mycket här hemma. Sova , äta och se på tv typ.. En riktig bakisdag! Kan ju skvallra om att det inte känns sådär superbra att byta blöjor på Nisen idag.... Urk!

Av Lisa - 24 januari 2013 12:41

Jag svär på att det inte finns NÅN som är sämre än mig på att beräkna hur låg tid nånting ska ta. Ja mena, hur kan man tro att det ska ta en halvtimme att åka en kilometer och gå upp för en trappa? Så nu sitter vi här i väntrummet med 20 minuter till godo.. Jaja, precis som vanligt!
Börjar bli lite less på kylan nu ch hade gärna gått en barnvagnsprommis snart. Men det blir väl snart det också. Imorgon har ja kirrat barnvakt och tänkte ta en välförtjänt barnfri kväll och natt, med lite alkohol involverat ;)

Av Lisa - 22 januari 2013 14:08

Men goddagens! Här lagas det mat för fullt. Har nyss varit och handlat och även hunnit med att städa lite. Fast jag blev less när dammsugaren började jävlas, så jag blev aldrig klar, haha.


Denise ligger och sover.. Tycker hon har sovit rätt mycket dom här senaste dagarna. Hon blev nog lite tagen av magsjukan, och hon har även lyckats smitta sin kära mormor, så nu är hon dålig också. Skumt att jag klarade mig, men VÄLDIGT skönt!

Igår var vi på barnmottagningen och hon fick månadens synagis. Hon är så duktig nu och grinar bara en liiiiten liten stund när hon får sina sprutor. Tyvärr så hade hon gått ner ca 150 gram och eftersom aptiten inte kommit tillbaka än så förväntar jag mi nästan att hon rasar lite till. Men nu får vi köra på med majs och potatis ett tag. Det är det enda som duger. Och banan då såklart!

 

Jag ska försöka ta mig iväg till gymmet ikväll.. Har liksom hamnat i en liten träningssvacka tror jag.. Men så är det ibland. Bättre att komma tillbaka när man är riktigt sugen. Om jag tränar när jag inte har lust så tappar jag gnistan totalt och det blir bara ett tvång och en massa måsten. Nä, träning ska va KUL! Kanske dax att variera sig lite igen? Kanske börja gå på passen igen och lägga styrketräningen på hyllan i några veckor? Får fundera på det..

Av Lisa - 20 januari 2013 20:12

Mår sådär piss och skit ikväll faktiskt. En sån där kväll då jag bara känner att jag inte orkar!! Tänker på framtiden och ser bara ett enda stort mörker. Är irriterad på mig själv, att jag är som jag är. Skulle vilja vara mer framåt och ta för mig i livet. Önskar att jag kunde säga saker lika bra i verkligheten som jag kan skriva här i bloggen och inte vara så jävla mesig. Önskar att jag kunde tro på mig själv lite mer och inte alltid förvänta mig att folk tycker och tror det värsta om mig. Har alltid varit konflikträdd och har svårt för att stå upp för mig själv, svårt för att säga ifrån och svårt för att säga vad jag tycker när jag vet att alla kanske inte kommer att gilla det dom hör.. Vill liksom alltid vara alla till lags, men det går ju inte alltid.

Det här är kanske inte den bilden ni läsare fått av mig. Men faktum är att det är precis så jag är. Jag är jävligt duktig på att skriva och uttrycka mig i text och jag har många gånger fått skriva långa brev eller sms för att få fram det jag vill ha sagt, för jag pallar inte se folk i ögonen när jag ska säga det jag vill säga. Ett handikapp är det!! Men när det gäller min dotter så kan jag säga och göra vad som helst! Henne kan jag stå upp för, och för hennes skull kan jag säga ifrån. För henne skulle ju kunna mörda om någon kom ivägen!

är man inte konstig så säg?

Försöker ju ta hand om mig själv så gott det går men den senaste tiden har jag faktiskt varit rätt kass på det, och det är nog mycket det som gör att jag sitter här och tänker på allt det här just nu. Tappar lätt fokus och hamnar i helt fel banor, gamla mönster och dåliga vanor.

 

Du min lilla skruttfia!! Du får mig att vilja kliva upp på morgonen och starta dagen även när allt känns svart! 

Av Lisa - 20 januari 2013 13:58

Ja den där magsjukan.. Den tog nog med sig den där stackars lilla aptiten som Denise hade lyckats bygga upp nu den senaste månaden. Nu är vi tillbaka på ruta ett med kräkningar och matvägran. Det enda som går ner är banan och näringsdryck. Minsta lilla klump eller fel konsistens så kräks hon. Man kan inte leva på banan lilla unge!

Hoppas hoppas hoppas att det ger sig av sig själv så man slipper kriga, och framför allt slipper SONDEN! Det blir en jävla massa tvätt kan jag lova.. Får väl byta kläder på henne minst tre gånger om dagen och ett par gånger på mig själv. Nä, vi får hoppas på det bästa.

Imorgon är det dax för fotografering till reportaget i Aftonbladet som mest troligt blir på Lördag i bilagan "Härligt Hemma", så nu får man väl röja upp här hemma och försöka se till så att fisen har nåt fint plagg rent och torrt!



Av Lisa - 19 januari 2013 16:05

(fantasifull rubrik. jag vet) Här sitter jag med fötterna på bordet, halvt påklädd och halvsminkad. Blev tvärtrött när jag satte ner röven i soffan så nu sitter jag fast här..

Vi har nyss kommit hem från Graninge. Där ute är dom inte rädd för magsjuka inte, så vi åkte ut igår och sov över där. Denise mår bra idag och jag har inte känt av några konstigheter. Men ni vet  hur det är när man är i näheten av någon som är magsjuk. Man inbillar sig hela tiden att man kanske mår lite illa ändå, och känner man minsta lilla bubbla eller knorr i magen så blir man livrädd. haha. Så är jag iaf. 

Nu tror jag att jag ska följa Denises exempel och lägga mig och vila en skvätt. Är toktrött ju! Får väl se vad som händer ikväll. Kanske nån smarrig mat eller nåt. 

       

Kolla in tuppkammen på bild nr 2 .

Av Lisa - 18 januari 2013 10:57

jahapp.. då ska man försöka roa sig HEMMA igen då! gaaaah! Natten har varit lugn. Denise sov som en stock hela natten och hon har druckit nästan 3 dl vätskeersättning nu på morgonen och ätit lite banan blandat med majsvälling-pulver. (man får använda fantasin när man har en unge som vägrar dricka välling) Själv så mår jag bra förutom att jag är grymt rastlös då såklart. Nån som vill komma och hälsa på? hehe. Nä, så elak ska jag inte vara! Får väl roa mig med att tvätta och städa idag. Det blev ju en hel del tvätt igår kan jag lova!

Nu är det äntligen på gång med TAPETSERING här! Dom har varit och beräknat hur mycket det ska kosta och så, så nu är det bara att vänta.. Jag vet ju redan sen läääänge tillbaka vilken tapet jag ska ha, så jag behöver inte åka och kolla.


Tänkte mig en promenad idag.. Men näää, det blir nog inget sånt.. brrrrr What to do, what to do?

Här kommer lite gamm´bilder från bloggarkivet iaf..

                         

Av Lisa - 17 januari 2013 19:31

Jahopp.. var det våran tur då? Var ute i Graninge och Denise hade precis sovit middag och jag tog upp henne i famnen och satt i soffan med henne på bröstet när jag helt plötsligt får väääääärldens äckligaste kaskadspya över mig! Tur att Denise hade ett ombyte med sig iaf.. Mindre tur att inte jag också hade ett. haha. Gick bara en liten stund så kräktes hon igen, då tyckte jag det började bli dax att åka hem.. Hon spydde litegrann på vägen hem och nu har hon spytt en massa här hemma också..

Så nu sitter jag här på sängkanten och vakar och väntar på att jag också ska börja kexa.. Men det KAN vara nånting hon ätit. Hon har nämligen fått jordgubbar idag. Och både jag och brorsan är allergisk mot jordgubbar.. Men... ja, man kan ju alltid hoppas att det är det iaf... SUCK

Hann iaf med ett gym-pass imorse! Idag var det benens tur att få sig en omgång.. Nu lär man väl bli hemma några dagar, avboka vaccinationen imorgon och bara vara hemma och slappa. ååååååååååååååå va tråkigt!

 


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards