★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 4 januari 2013

Dement

Av Lisa - 4 januari 2013 19:02

Alltså..är man tankspridd så är man. Bara att inse att minne och koncentration inte riktigt är vad det borde vara alla gånger. Eller så kanske man borde inse att det faktiskt är bra att sova middag ibland och att man kanske ska göra en sak i taget... Senaste tiden har jag bara gjort ALLT bak och fram och upp och ner och ibland står jag bara och garvar åt mig själv när jag ser vad jag gör.  Vi behöver ju inte gå in på detaljer här, men.. för att sammanfatta en av alla grejjer så körde jag ut till Graninge i förrgår och upptäckte att tempen blev lite väl hög på bilen. Ooops. Ingen glykol..(GLÖMT att fylla på of course) Ja, nu råkade det ju då bli så att när jag kollade fryspunkten på kylarvätskan idag då så låg den på -8 grader.. haha. Say no more! Men nu är det fixat iaf, och jag ska aldrig mer öppna huven på bilen utan att ha sovit middag, stängt av telefonen och fixat barnvakt! Jag kanske inte ens borde tanka? Tänk om jag tänker på nåt annat medans jag tankar och stoppar munstycket i avgasröret istället. Det SKULLE tekniskt sett kunna hända.

Så här ser kvällen ut här hemma

 


Fisen har redan somnat. Febrig och helt utslagen. Fick en penicillinkur som jag ska börja ge henne imorgon om hon fortfarande har feber då, för hon var röd och svullen i ena örat nämligen.

Hon har varit ganska slö och gnällig idag, men jag tyker ändå inte att det har känts oroligt och hon äter och dricker jättebra även fast hon är täppt och snorig.

Hoppas att kvällen och natten blir lugn.. Vill INTE se några fler kramper.. Men nu har jag ju iaf en fungerande sat.mätare och nu har jag sett kramperna förr.. Men hur vanligt är det egentlign att få feberkramper när man bara har 38.2 i temp? Men hon är ju lite känsligare än andra, och man kan kanske inte jämföra henne med "en vanlig bebis" när det gäller sjukdomar alla gånger.. 

 


 
 
Marina - mamma till 5

Marina - mamma till 5

4 januari 2013 19:56

Vi fick förklarat för oss, när vår ena grabb fick en feberkramp för ett tag sen, att febern är inte det huvudsakliga, utan det är en kombination av olika bakterier i kroppen.. En av mina vänners barn fick en kramp och han hade bara 37.8 i temp..
Hoppas i vilket fall som helst att du slipper vara med om det igen..
För oss var det bland det värsta vi varit med om..
Ha en trevlig kväll och hoppas natten blir lugn!

http://snuttsies.blogg.se

Lisa

4 januari 2013 22:02

Ja, jag fick inte riktigt någon förklaring alls jag. Mer bara förmaningar om att komma tillbaka direkt om hon för problem med andningen. Jag känner mig väldigt trygg när jag har mätaren på henne.. Då vet ja iaf att hon får i sig syre, så det blir liksom nästan att jag glömmer att det faktiskt kan hända andra saker med kroppen också..

 
Ingen bild

Madde

4 januari 2013 20:01

Min dotter är född 40+3 och hon får feberkramper när hon kommer över 38 grader, hennes normaltemp är 36,4-36,6
De är väldigt obehagligt, hon börjat först skaka och sen spyr hon bara rakt ut

Lisa

4 januari 2013 21:59

Okej. Ja Denise har också en normaltemp på runt 36.5 Det är klart , det är ju ett ganska stort hopp upp till 38 så det kanske inte behövs mer . Ja det är verkligen otäckt!

 
Ann-Mari

Ann-Mari

4 januari 2013 22:50

Jag tycker du är jättestrong som fixar allt så bra.Jag kanske upplever det fel men du verkar så ensam om allt,nätterna är ju värst om man har ett sjukt barn.Hoppas att jag har fel och du har har bra stöd på nära håll.Vi är ju så funkade att man glömmer ganska snabbt de jobbiga då barnen är sjuka och sen blir friska.Ha de bra båda två.

http://URL

Lisa

5 januari 2013 09:50

Ja det är klart att man är ensam ibland. Men långt ifrån jämt. Ja har gott om stöd från olika håll. Nu inatt ha jag sovit själv med henne för första gången på flera nätter. Jag skriver ju mest om mig och Denise också och namnger inte gärna andra människor och så i bloggen för ja vet ju inte om dom vill att så många ska läsa och veta vad dom gör och var dom är osv.. Därför blir det nog extra mycket att det verkar vara bara jag och Nisen

 
Mari

Mari

5 januari 2013 18:18

Min pojke kan få feberkramper för lite feber. i alla fall då ambulanspersonalen anländer kan tempen ligga runt 38. Men vet inte om kramplösande hjälper att ta ner febern men troligtvis inte. har köpt en sådan temptagare i örat men inte fått använda den något än i detta syfte.

http://mixan.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards