★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 17 november 2012

Socker

Av Lisa - 17 november 2012 20:35

Ja, det här med socker alltså.. Socker ÄR en drog! Det bara är så! Jag är väl typ den största gottegrisen av alla. Jag kan inte sluta äta om jag börjar äta nåt sött. Det GÅR bara inte. Jag kan sitta och stoppa i mig sötsaker fastän magen är proppfull och jag egentligen är så mätt så jag håller på att spricka. Det mår jag såklart inte bra av. Därför så satte jag det som prio ett när jag tog kontakt med min kostrådgivare. Att bli av med sötsuget!

Har jag lyckats?? SVAR: JA! Har nu gått på den här dieten i tre veckor och jag har bara ätit socker EN enda gång. På Denises födelsedag. Mådde jag bra då? Kände jag mig nöjd och belåten på kvällen? NEJ! Inte ett dugg. Det var INTE värt det. Suget kom tillbaka som ett brev på posten och jag åt hejdlöst kakor, bullar och tårta hela dagen. Ja, jag är så sjuk..  Varför ska man utsätta sig för sånt?? Bara för några sekunders god smak i munnen!! Nä, jag vill inte ha sockret i mitt liv. Jag vill inte ha "ätardagar".. Mina ätardagar brukar snarare bli FROSSERI och dåligt mående. Självklart vill man ju lyxa till det ibland, men det finns SÅ MYCKET annat gott man kan äta som inte innehåller en massa socker. 

När man äter på det här sättet som jag gör så har man ganska bra koll på exakt vad man får i sig eftersom man lagar maten själv. Inte en massa halvfabrikat, såser osv.. Så jag vet att jag inte får i mig en massa "smygsocker". Det är ju till och med socker i krossade tomater!! Visst kan jag ta en frukt då och då. Det ingår till och med i mitt kostschema, men det påverkar inte mig på samma sätt som en chokladkaka. Väcker inte samma sjuka begär efter mer, och det är NYTTIGT!

Imorgon är det dax för vägning och mätning nr 3. Hittills så har jag tappat ca 1 kg/vecka så det ska bli intressant att se vad som hänt denna vecka! 

Hur som helst så tänker jag INTE ge upp! Den här "livsstilen" får mig att må bra. Jag har mer energi, går inte omkring och är hungrig, magen funkar bra och jag äter god mat! Kan det bli bättre?

(sen kan det ju diskuteras hur nyttigt det egentligen är med olika sötningsmedel och så, men det får väl vara min last då. Stevia använder jag iaf)

                       

 
 
Monica

Monica

17 november 2012 22:12

Fan vad bra du är!! Mina ätardagar brukar oxå gå överstyr, jag äter som en tok och kan inte sluta..

http://Www.tilltoppformen.blogg.se

Lisa

18 november 2012 10:23

ja tänk om man kunde vara lite måttlig och bara äta litegrann

 
Ingen bild

emma nyman

17 november 2012 23:29

Jag har oxå det där sjukliga sockerberoendet, men jag har inte kommit så långt att jag är villig att ge upp mina frosseridagar! ;) du gör det bra som klarar det! Fysiskt går det ju ganska fort att bli av med suget, men det är ju det psykiska som är värst!! man vet ju hur gott det är..

Lisa

18 november 2012 10:20

ja det är jävligt gott. Men nu har jag övat mig på att tänka steget längre.. Hur länge är det gott? och hur länge mår jag dåligt över det jag ätit? Är det värt det? Då blir det lättare :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards