★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 16 september 2012

SLE

Av Lisa - 16 september 2012 21:40

Hemma i soffan efter ett kvällspass på Gold´s Gym! Bra slut på veckan! Fick frågan här i bloggen idag om jag kunde berätta lite om min sjukdom och vad den innebär.. Så det tänkte jag göra nu..


Jag har alltså SLE (systemisk lupus erythematosus) Det är en autoimmun sjukdom, vilket innebär att immunförsvaret arbetar för hårt och angriper kroppen. Sjukdomen kommer i skov så man är inte sjuk hela tiden men man kan ha svaga symtom även fast man inte är inne i ett stort skov. För mycket UV ljus kan framkalla ett skov, så vi som har SLE måste vara försiktig med solen och alltid använda solskydd.. De symtom jag oftast har är ledvärk,feber och en trötthet som inte går att sova bort.. Mitt första skov kom 2002 och då höll jag på att dö. Jag fick proppar i båda lungorna, CMV-virus och vätska i lungsäcken på en och samma gång. Det var också då som jag fick diagnosen..

När man blir sjuk (iaf JAG, det kan vara olika för alla) så behandlas man med kortison och fungerar inte det, och symtomen blir värre så får man cellgifter. Jag fick cellgifter första gången 2004 tror jag.. Då får man dropp med några veckors mellanrum.. Sedan blev jag sjuk igen 2008 och fick börja med cellgiftstabletter. Dom funkade inte alls så 2009 fick jag droppet igen och sen dess har jag hållit mig hyfsat pigg!

Ett skov är aldrig det andra likt och man drabbas av i stort sett vad som helst. En gång fick jag inflammation i ett blodkärl i hjärnan och vad supersjuk och låg länge uppe i Umeå.

Just nu, just idag så känner jag mig pigg och fräsch. Kanske aldrig lika pigg som ni friska känner er när ni är på topp, men det är inte så att jag går omkring och lider hela dagarna.. Man har lättare för att bli trött, får lätt värk vid enformiga rörelser.. Ja, som vilken gammling som helst typ.. man får anpassa livet och vardagen efter hur man mår. Det tog lång tid för mig att acceptera att det är som det är, men jag har lärt mig att lyssna på kroppen. 


Nu är det natti natti för mig!Imorgon blir det Babysim för försts gången! Ska bli intressant att se vat pluttisen tycker om det!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se