★ 399 gram ★

Alla inlägg under augusti 2012

Av Lisa - 15 augusti 2012 12:46

Denise tillämpar: våga vägra sova i vagnen hos morfar. Såååå trött tjej! Snart dax för mamma att bege sig till frissan.. Eller.. Om 1.5 timme, men det är snart för mig :)

ANNONS
Av Lisa - 15 augusti 2012 08:09

God Morgon på er! Vi startar väl dagen med lite "live-bilder"

     

Jag och Nisen har morgonmys medans min lillasyster sussar sött i sängen. Vi tittade på Hamilton igår och åt lite mörk choklad. Mumma! (mörk choklad med cocos är min absoluta favvo)

Har drömt konstiga drömmar inatt, som ofta. Drömmar om sjukhustiden och konstiga framtidsdrömmar. Jag oroar mig nog mycket för framtiden. Tänker mycket på vad det innebär att vara prematurmamma! 

Just nu känner jag mig ju som en vanlig mamma. Jag gör vanliga saker och jag har en vanlig bebis.. och så länge jag inte tänker på allt som hänt sen den där kvällen som förändrade ALLT.  Lördagskvällen då jag åkte in med ambulans, totalt ovetandes om att min dotter skulle se dagens ljus två dagar senare,  så känner jag mig ganska vanlig.. 

Men jag tänker mycket på framtiden. Det bor mycket oro i min lilla skalle och jag läser mycket om prematurer. Jag vet att man inte ska jämföra sitt barn med andra eftersom alla barn har olika förutsättningar och ingen är den andra lik. Men ända sen Denise föddes så har jag jämfört. Jag har satt ut olika datum på hur länge hon ska överleva. Visste jag en bebis som levde i tio veckor så var det ett mål att passera. Sen hörde jag om en bebis som levde i sex månader och då kunde jag inte glädjas förrän hon passerat den åldern. Nu tror jag inte längre att hon ska försvinna från oss, nu är det andra rädslor. Jag kan inte riktigt ta in det som doktorn säger: Det är inget fel på henne!  Jag går omkring och tror att det ska dyka upp nånting. Alltid redo för kris! Så är det att vara prematurmamma kanske? Sen att jag är lite extra rädd för förkylningar och att jag har handsprit med mig vart jag än går.. det är saker som jag inte ens räknar med.. Och att vi fortfarande har receptbelagd mat, får speciellt vaccin och har saturationsmätare på natten.. Det är kanske inte heller saker som räknas till det normala. Men vi känner oss normala   

Nu när jag ska börja ta ut föräldrapenningen, efter den här LÅNGA perioden med Tillfällig föräldrapenning,  så funderar jag på om dom här sakerna gör att jag kanske har rätt att söka vårdbidrag? Svårt att veta. Kanske någon av er har erfarenhet av det?? Svårt att säga hur mycket tid och jobb man lägger ner på barnet som inte tillhör det normala, när man inte har något att jämföra med...


Nu är det dax för blöjbyte här känner jag.. Väcka Olivia kanske, med lite mumslukt     Idag ska jag till frissan!!! Tyvärr har barnvakten blivit sjuk (SOM VANLIGT MAMMA hihi) så Denise får följa med. Men hon är ju så snäll och jag ska bara klippa mig litegrannn, så det går nog snabbt!


Ha en bra dag!

ANNONS
Av Lisa - 14 augusti 2012 17:34

Så roligt att ni berättar vilka ni är och att jag får så många svar! Jättekul! Och det verkar precis som jag trodde vara måååånga mammor och prematurmammor som läser, men även sjukvårdspersonal, bekanta och andra!
Nu ska ja iväg och dansa i mina nya träningskläder!!
Ser you later

Av Lisa - 14 augusti 2012 08:32

Nu vill jag göra en liten koll här!
Vilka är ni som läser min blogg och hur hittade ni hit? Jag föreställer mig att större delen av läsarna är mammor som hittade hit under vår tid på Neo.. Kanske via FL eller artiklarna i tidningarna? Men egentligen vet jag inte, men nyfiken är jag såklart!
Tell me! Är du en mamma? Prematurmamma? Bekant? Facebookvän, Eller annat..

Av Lisa - 14 augusti 2012 07:58

Hipp Hipp Hurra!! För jag är NIO månade IDAG! Och tänka sig att jag väger nästan 5kg mer än när jag föddes ! Från 399 till 5310 på 9 månader! Och jag äter som en häst! Min facoritmat är: Äpple/pärongröt (sempers fr 6 månader) och godast är det när pappa mosar i en bananbit! Jag äter 1,5 portion till frulle och 1 portion på kvällen! Till lunch äter jag kalops och potatismos. Mamma har försökt lura i mig andra saker men jag älskar min kalops! Sådeså! Vällingen är jag inte så förtjust i längre. Bara tidigt på morgonen/natten och kanske nån enstaka flaska under dagen. Men hallå, jag är ju stor nu ju!!! Jag vill ha MAT :)

Av Lisa - 13 augusti 2012 21:09

DÖD!!! Ja, det är så jag känner mig just nu! Huvva! Kände att jag hade dåligt med energi, men ibland blir jag piggare av ett träningspass. Så var dock inte fallet idag. Menm jag körde igenom passet, jag blev svettig och jag gjorde det jag hade tänkt. Thumbs up!

Nisen hade skött sig exemplariskt hos morfar, fast hon hade varit vaken hela tiden, så nu sover hon som en stock efter en tallrik gröt!

Jag har känt mig lite skum idag.. Konstig i humöret på nåt vis. Lite psycho kanske?. Nä, men lite sådär tankspridd, förvirrad och orolig. Har haft en massa orostankar kring Denise och tänkt mycket på allt som hänt, allt jag läst om vad som KAN hända. Inbillar mig en massa saker och då känns allt bara jobbigt!! Man ska inte oroa sig i onödan, men jag är ju en sån som alltid förväntar mig det värsta i alla situationer och tror att det ska vara nåt slags skydd mot aööa jobbiga känslor.. Jaja, imorgon är en ny dag!!

Jag har nog sovit rätt dåligt inatt också.. Jag inbillar mig att jag sover så jäkla bra på nätterna men jag gör nog inte det. Inatt har jag ju varit upp säkert 5-6 gånger och stretchat ryggen, legat på spikmattan, matade Denise vid halv fem och sen klev vi upp strax efter sju..

Mera träning så kanske jag blir piggare!! 

 

Av Lisa - 13 augusti 2012 16:17

Det är roligare att shoppa till Denise än till mig själv nu för tiden!

 

Men alltså, spana in jeansen! Hur cool kommer inte Nisen bli i dom då? Jeansen som är köpta på pojkavdelningen och allt    Tänk dig dom till en rosa liten body eller nåt sånt! Det lär väl dyka upp nån bild framöver  på stumpan!

 

Nu är det laddning av batterierna inför en Body Pump pass ikväll som gäller. Nisen får vara hos morfar under tiden och jag hoppas att hon inte skriker som en stucken gris heeeela tiden..

Av Lisa - 13 augusti 2012 11:06

5310 gram (5090 för två veckor sedan) helt okej tycker jag!


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se