★ 399 gram ★

Alla inlägg under augusti 2012

Av Lisa - 17 augusti 2012 22:17

Jag är matt, helt färdig, slut som artist.. Den här veckan har jag känt mig ovanligt trött.. Jag vill ju göra saker, och det gör jag. Jag tränar, umgås, promenerar, far och flänger. Kanske behöver jag varva ner mer och lära mig att bara vara? Kanske är det för att det är första veckan som jag är HELT ensam med Nisen? Det är faktiskt en väldig stor skillnad på att vara ensam och att vara två när det gäller att ta hand om en liten bebbe.. Även om man som mamma tar mest hand om sin lilla skrutt så finns ju ändå pappa där med en hjälpande hand och han kan ta över när man behöver en ledig stund.. När man ska duscha, laga mat, plocka, diska, städa, träna.. Ja allt det där som man gör på dagarna. Det blir liksom lite bökigare nu när F är borta, och jag har nog inte riktigt vant mig än.. Därför sitter jag nu här hemma med fötterna på bordet, tända ljus och ett glas rött! Har precis kommit hem. Nisen sover sött och jag kommer snart att joina henne! Ska bara varva ner lite först.. 

(kan även tillägga att jag är MÄTT.. mätt som F*N!  2 tacos, nästan en hel påse M och några center.. hehe)


Sov gott!



Min

Av Lisa - 17 augusti 2012 13:52

Coolingen med stort C

Av Lisa - 17 augusti 2012 07:22

Igår när vi var på gymmet så ville Zumba instruktören, Jessica fota oss innan passet.Vi bestämde oss för att sträcka upp en hand allihopa, och Nisen gjorde samma pose!! Det var lite häfitgt faktiskt. Tyvärr så hann inte kameran fånga ögonblicket, så här hjälper mamma till att hålla upp armen!     Hörselskydden på, redo att titta på dallrande rumpor   

Inatt har Denise sovit HELA NATTEN! Eller, jag har iaf gjort det, så jag antar att hon också gjort det. Halv sju vaknade vi och nu ligger gröten i magen och Nisen somnar snart. Själv sitter jag med kaffe termosen i högsta hugg och inväntar en av er läsare faktiskt, som ska komma förbi med lite kläder inför den kalla vintern till lilla Nisen! Spännande!

Sen blir det en morgonprommis upp till sjukan och lämna tillbaka lite syrgas-prylar, och byta ut saturationsmätaren så att Övik får tillbaka sina grejjer.


Det är FREDAG, det ska bli SOL. man får äta GODIS! Det här blir en bra dag!


Av Lisa - 16 augusti 2012 21:42

Hej å hå! Äntligen hemma i soffan efter en ganska fullspäckad dag. Kom hem sent från gymmet och har precis lagt lillan och slängt i mig en tallrik med fläskfile´sallad! Mumma!

Denise fick följa med mig till gymmet ikväll. På med hörselkåporna och sitta och titta på alla tokiga människor som hoppa och skutta omkring. ZUMBA stod på schemat idag, men min energi var inte riktigt på topp.. Det gick hur bra som helst med Denise iaf. Hon somnade till och med en stund. Så nu vet jag ju det iaf. Men nog har jag hellre barnvakt när jag tränar, för koncentrationen blir ju lite delad, så man fokuserar inte riktigt lika bra när man ska titta till henne samtidigt.. Mammas snälla lilla tjej!! Tjejen som har haft ont i magen idag. Jobbigt med matbytet tror jag.. Först var hon som förstoppad nästan, och suuuperhård i magen. Men sen blev det tvärtom istället och mamma fick städa både här och där.. haha. 



Ska nu slänga mig in i duschen och sen ner i sängen och vakna upp till en härlig Fredag fylld av GODIS och vin!

Det blev ett osammanhängande inlägg det här, men jag är såååååååååååååååååååååå trött!

Av Lisa - 16 augusti 2012 16:42

En mysdag idag. Först fika på gården med en kompis och sen ner på risön! Fast vi badade inte nåt..

Av Lisa - 16 augusti 2012 08:23

Meeeeen så roligt när man har suttit och skrivit ett långt inlägg och så bestämmer sig datorn för att göra en viktig uppdatering och starta om sig själv.. Tyyypiskt.


Ja, jag har ju iaf skrytit en del om att Denise sover så bra på nätterna och jag har väl varit rätt bortskämd med sömnen. Det är nog få småbarnsmammor som får sova 7-8 timmar per natt. Men det har jag fått göra. Men nu är dom tiderna förbi och jag känner mig som en utsliten mamma med sömnbrist!! Denise är nog inne i en VÄXA period nu, och behöver ett extra mål mat nån gång mellan 3 och 5 på natten.. Dessutom så ligger hon och låter som en gammal förstoppad gubbe som försöker skita. haha. Hon ligger liksom och krystar och låter. Hon har sånna ljud för sig när hon är trött. Även på dagarna. Strax innan hon somnar så låter hon så..  Tror att det är ett typiskt prematurljud. Men förut var det mer som ett "knorrande" men nu kan jag nog inte kalla det för knorr längre.  Ska försöka spela in henne nån gång så får ni höra vad jag menar!

Idag blir andra dagen med Baby Semp fr. 6 månader.. Och idag tänkte jag öka till 30 ml/mål. Hon kommer aldrig att få mer än 60ml av det eftersomvi fortfarande blandar 60/60 med Infatrini. Men vi får se hur det går. Har förstått att många barn är känsliga just mot Baby Semp.. Denise är ju en riktig liten prupp bebis, så om hon blir lite gasig så tror jag inte att hon bryr sig så mycket, men får hon ont i magen så byter vi nog till NAN istället.


Det var någon som skrev och var intresserad av vad Denise äter, så jag tänkte bjussa på hennes kostupplägg.

Just nu ser det ut ungefär så här:

07.30  Gröt (1.5 portion  Semper fr 6 månader) +vatten

11.30 Potatismos+kalops+ 1tsk smör (blandat i en liten pure´burk) +vatten

14.30 1/2 banan + välling (ca 60-70ml)

18.00 Gröt (1 portion blandat med infatrini) + vatten

22.00 Välling (120ml)

05.00 Välling (c:a 100ml)

Magen funkar bra och hon är nöjd och glad för det mesta, så det verkar vara ett bra upplägg just nu..  Hon har ätit sin kalops ganska länge nu, så jag tänkte försöka byta snart.. Om lilla fröken går med på det såklart.


Nu ska jag FÖRSÖKA vila lite. Måste lära mig att lägga mig en stund när Nisen slumrar!

Ha en bra dag!!!

 

Vi saknar pappzen!!



Av Lisa - 15 augusti 2012 18:13

En nybadad prinsessa   

 

Så här trött blir man efter en massa gnäll och ett härligt bad! Badet funkar alltid när inget annat hjälper! Lillan har säkert lite ont i magen, för jag har börjat introducera Baby Semp från 6 månader idag.. Bara liiite liiite i flaskan (20 ml av 120) men det verkar kännas ändå..

Nisen har varit hos morfar idag igen, en liten stund medans jag gick till frissan. Så skönt att bli friserad. Men för en gångs skull så gjorde jag ingen stor förändring. Bara fräschade till det lite.. Så här stylade hon till mig sen!

 

Nu är det bara färgen som måste kirras..  Men det ska vi nog ordna med Natashas hjälp   


Känner mig lite lättad för jag fick just samtal från försäkringskassan. Snällt att dom ringde.. Hon ringde bara för att tala om att dom beslutat om bostadsbidraget nu, så nu slipper jag oroa mig för det. Så nu kan den andra avdelningen besluta om bostadsTILLÄGGET.. Japp, en "förmån" man har när man är (halvtids)pensionär så som jag, är att man kan söka "särskilt bostadstillägg för pensionärer".. Och det ligger just nu på 93% av hyreskostnaden. Jättebra tycker jag och alla gamla tanter   


Nä, nu blir det tvätt-disk och på med nåt bekvämt och ladda för långpromenad!!

Av Lisa - 15 augusti 2012 14:21

Ni är säkert less på alla dessa videos vid det är laget! Men Inte jaaaag :)


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards