★ 399 gram ★

Alla inlägg under augusti 2012

Av Lisa - 24 augusti 2012 21:02

Som vanligt på fredagar så slinker det ner en hel del SOCKER!! Ojojojoj va jag är mätt nu. Har en förmåga att inte sluta äta även fast jag är mätt bara för att det är min "ätardag".. Men men. Det får väl vara så. Har inte dåligt samvete iaf, bara en väldigt stor mage haha!
Idag har Denise haft en jättebra dag! Inget skrik och gråt, bara em nöjd och glad liten tjej och en nöjd mamma!!

Av Lisa - 24 augusti 2012 14:30

Går långsamt åt rätt håll iaf.. Mäter på dom "fläskigaste" kroppsdelarna.. Alltså typ tjockaste delen av magen: under naveln, längst upp på låret och den köttigaste delen av röven! (roligare att skriva RÖV än att skriva STUSS haha) Synd bara att det inte händer nånting på mitt "problem-area": MAGEN!! Den är och förblir fläskig...  Ett släktdrag kanske? hihi.. Men den SKA bort!!!!!!  (men inte idag, för idag är det ätardag)

Av Lisa - 23 augusti 2012 13:35

Gud ge mig sinnesro...  Ni mammor med kolikbarn. HUR ORKAR NI? Eller, dum fråga egentligen. Jag vet ju att man orkar vad som helst när det gäller sitt barn. Men ibland är det tungt. Känns som om jag skulle behöva ett par öronproppar. VAD ÄR FEL? Man blir maktlös och i ärlighetens namn så har jag rätt dåligt tålamod tror jag. Vet inte riktigt vad jag ska göra bara.. Det blir inte bättre av att jag går omkring och bär på henne, hon gråter lika mycket ändå. Har gett henne ipren, magmassage, mat, vatten, napp.. Ja, vad mer kan man prova?  Just nu ligger hon här på golvet bredvid mig. Måste bara få en PAUS!

Snart ska jag till tandläkaren.. Får hoppas på att Denise är snäll mot mormor medans jag är borta. TUR att jag har barnvakt idag iaf. Det hade varit otroligt stressande att ha lillan med mig när hon är på det här humöret.. Stackars stackars lillan!!!



Av Lisa - 23 augusti 2012 07:40

Vet ni hur länge jag har suttit här nu? Med telefonen i högsta hugg och försökt och försökt gång på gång på gång att fånga dom här roliga ljuden som jag sitter här och skrattar åt. Det är det här som är tråkigt med att vara helt ensam på veckorna. Man vill liksom visa och dela med nån allt det där roliga som Denise gör. Men jag försöker filma det istället och skicka till F och även lägga ut här på bloggen, men det går inte alltid som jag vill!! Nä, jag får helt enkelt visa en gammal video istället.. eller två.

Blev lite sentimental när jag hittade dom här två.. Från i April då hon opererade tarmen. Tänk så tapper hon var.. ÄR! Minns att jag tyckte hon var så stor här, men hon är ju PYTTE!! Och man ser på hennes blick och hennes rörelser hur "omogen" hon är!



Det börjar bli VÄLDIGT många videos på min Videofy.. Funderade ett tag på om jag ska rensa lite, men NEJ. Det ska jag inte. Det kommer en dag då jag och kanske Denise också kommer att tycka att varenda video är guld värd, och då är det bara att hoppas att sidan inte lagt ner    

Av Lisa - 22 augusti 2012 21:29

ÄÄäääääähhh! En totalt vimsig och snurrig Faisa Laisa sitter här bakom skärmen! Herre gud, jag bara tappar allt jag tar i. Allting jävlas och allt ramlar och går sönder runt omkring mig.. Har faktiskt känt mig rätt skum i huvet i ett par dagar. Samtidigt så vet jag att jag förmodligen har ätit för lite, och fått i mig typ NOLL kolhydrater.. Så nu har jag stoppat i mig ett par majs-mackor och en näve havregryn efter träningen.. Får väl se om man blir normal snart då!

Nisen skötte sig fint under mitt träningspass. Lite gnäll och bök första minuterna men sen somnade hon sött och hon sover fortfarande!


Så här ser det ut på lillans rum just nu!

   


Köpte ju en hylla som bokstäverna ska stå på sen, men dom får parkera i fönstret så länge. Jag måste få hit en bättre slagborr innan jag kan sätta upp den på väggen. Har en massa grejjer som ska skruvas egentligen, men jag kan lika gärna vänta tills jag är HELT säker på vad, och VAR jag vill ha alla grejjer.. Det är en fördel att vara säker när man har betongväggar! HATAR det!

Nä, nu : EN DUSCH! och den: SOVA!!!!!    

Av Lisa - 22 augusti 2012 17:17

En hård dag idag! Usch och fy så ledsen och upprörd Denise var imorse. Flera timmars skrik tills hon slocknade i min famn. Vagnen funkar dock alltid bra, så på väg upp till sjukan så mådde hon fint och skötte sig rätt bra under vårt besök där också.

Sen fick hon följa med på MIO där jag shoppade lite kuddar, bokstäver och en hylla.. Väl hemma igen så började vrålet bubbla ur henne igen.. Jag vet inte vad det är. Det kan vara magen, men varför skulle den börja krångla helt plötsligt när det har funkat med den här maten fram till nu? Jag tror nästan att det är tänderna som spökar.. Hon vill inte äta.. Hon skriker och gnyr mest hela tiden, hon gnager på fingrarna och dregglar stora mängder.. Fast, det här med att gnaga på fingrarna, det har hon ju hållit på med LÄNGE!

Ah, man känner sig maktlös. Och jag har verkligen varit bortskämd med en liten tjej som ALDRIG skriker, så tålamodet kanske man behöver öva på lite grann nu.. 

     

Nu får vi se om hon tänker vara en snäll och nöjd bebis framåt kvällen.. Isf så får hon följa mamma på gymmet en sväng. Känner att jag både vill och behöver ett litet lugnt pass ikväll. Tänkte gå på body balance. Det var längesen, och det är perfekt när man inte känner för att hoppa och studsa som en tok!

Av Lisa - 22 augusti 2012 07:38

Stora napptestet! Ja, vem är en bättre domare än en liten bebis?? Jag har låtit Denise testa en hel del olika nappar och dinappar.. Hon är ganska bestämd på vad hon gillar och inte.

   

När hon var mindre så gick det bra med dom runda dinapparna. Vi hade Dr Brown dom första månaderna och sen gillade hon Bambino.. Imorse gav jag henne flaskan med den lilla smala runda bambinonappen. Det skulle jag INTE ha gjort! Hon skrek ungefär som om hon hade ont nånstans, så jag bytte till den lilla MAM nappen (till vänster) och då slukade hon hela flaskan.   Dom stora MAM dinapparna funkar också bra. Men vi använder dom som är för fullkornsvälling, för Nisen gillar när det rinner fort!

 

Så till NAPPARNA!! Vad vore livet utan nappar??

 

VÄGRAR!! Ingen av dom här napparna stannar kvar i munnen på Denise i mer än några sekunder. När hon var mindre så älskade hon den här nappen till vänster, men nu för tiden så är den för fjuttig! Den lilla rosa längst ner till höger har hon ALDRIG accepterat.. Hon såg ut som om hon ville kräkas när hon fick en sån.. Men nappen ovanför, har faktiskt samma form som hennes favoritnapp.. MEN, och ett väldigt avgörande MEN.. Det blir ju liksom "naket" runt munnen när det är sådär stora hål, och det gillas inte.. Nej Nej..   Favoriten ääääääär!

(trumvirvel)

 

mums mums mums! Dom här napparna är ju egentligen från 6 månader, men Denise har älskat dom här ganska länge även fast hon är så liten. Har en teori om att det är för att hon var så liten när hon föddes, och nappen hon fick då hon låg i sin kuvös kändes säkert sådär stor i munnen på henne, så det är det hon är van!

Vi kan konstatera att Nisen gillar MAM!! Dinapparna ska vara "platta" men tröstnapparna ska vara stoooora och runda!



Av Lisa - 21 augusti 2012 17:26

Känner mig såååå stressad idag!!!  Varför? Ja du, det kan man ju fråga sig...  Har varit ner på stan för jag hade ETT ynka ärende. Skulle hämta lite mediciner.. Sen råkade jag gå in på körskolan och boka in mig på Riskutbildningen. ÄNTLIGEN! Nu ska jag få fingrarna ur arslet och sätta igång med körkortet. Tänk så mycket lättare allt kommer att bli när jag har körkort!! Hade väl tänkt träna men fick inte tag på nån barnvakt och det var väl där stressen började.. Men nu inser jag att jag inte ORKAR träna.. Hade ju kunnat ta med mig Denise, för det är ett danspass ikväll, men nä. Gick hem i SPÖREGNET, kissnödig som fan och kom på att jag måste handla. In på affären och handla det nödvändigaste och hamnade i längsta kön ever! Sprang hem och skyndade oss in och såg då att husvärdens bil stod utanför. Han som jag har väntat på sen jag flyttade in.. Rusar ner i källaren och knackar på. Blir välkomnad med en liten inflyttningspresent och han la in en beställning till målaren på tapeter till v-rummet.. Får väl se NÄR det blir av nu då..  Nu sitter jag här och  ANDAS ut! Med ett glas vin.. haha. Ja, det är min medicin mot stress! Kalla mig alkis.. eller nä.. det krävs nog mer än ETT glas vin för att man ska klassas som alkis!


PJUH! Fasen, det märks till och med på mitt skrivande att jag är ett nerv vrak idag. PUNKT!

 


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards