★ 399 gram ★

Alla inlägg under augusti 2012

Av Lisa - 27 augusti 2012 14:17

Dagens ärenden klara! Denise blev dock lite otålig och less under vårt möte på F-kassan, men vi tog oss igenom det ganska smärtfritt. Fick veta idag av min handläggare att jag har rätt att få mitt gymkort betalt av f-kassan!!! YEEEEY!! Fasen att jag inte vetat det tidigare!! Anledningen?? Jo, jag har "aktivitetsersättning" pga min sjukdom, och då har man rätt att få någon slags aktivitet som kan hjälpa min kropp att må bra.. Och vad är bättre än träning för en reumatiker? Så, när allt är klart så ska jag gå ner och teckna ett lite dyrare medlemsskap och så får f-kassan kopia på avtalet   

Ikväll blir det Body Pump! Känner mig egentligen inte ett dugg taggad.. Tappade gnistan nånstans under helgen, men jag vet att bara jag kommer dit och lägger stången på axlarna så kommer motivationen tillbaka! Tvingade mig ut på en prommis imorse också, bara för att inte avvika från rutinerna.. Bara för att humöret inte är det bästa så ska man inte låta bli att göra saker som man vet att man mår bra av!!

     

Av Lisa - 27 augusti 2012 07:59

Jahapp. Jag tror att vi ganska snabbt har gjort en bedömning. Första natten med Änglamarks blöjor bjöd på: ............. (wait 4 it)...... BAJSLÄCKAGE! Japp. Efter att ha använt Pampers och Libero ända sedan Denise blev av med sin stomi och började bajsa vanligt, så har vi ALDRIG haft ett läckage på det viset. Det kan ju inte vara en tillfällighet? Nä, det var inte särskilt mycket i blöjan. Blöjan såg ut att sitta perfekt, men ändå hade det sipprat ut på sidorna och ner på låren och pyjamasen var blöt..

Vårt betyg efter första natten ser ut så här:

 


Nu kommer vi ju självklart att använda upp hela paketet ändå. Vem vet, vi kanske hinner ändra uppfattning och hittar nån jättefördel med den här blöjan, men jag misstänker att så inte är fallet. Priset var ju heller inte särskilt fördelaktigt. Nu var det F som handlade, och jag var i telefonluren så jag är inte riktigt säker, men om det stämmer som han sa, så kostar paketet till och med någon krona mer än Pampers..  

Nu är inte Pampers heller vår absoluta favorit. Men vi har köpt ganska många paket ändå eftersom vi har ganska stor rabatt just på dom blöjorna. Och rabatter gillar vi ;)

Jag har en plan att testa ALLA blöjor! Enligt ett test jag hittade på nätet så var den allra bästa blöjan (hör och häpna) WILLYS egna märke. Den höll tätast, var billigast osv. Om det stämmer, det återstår att se!



Av Lisa - 26 augusti 2012 19:16

Nu ska vi se vad vi tycker om änglamarks blöjor!

Av Lisa - 26 augusti 2012 18:43

Söndagar är alltid hemska tycker jag! Söndag känns alltid som slutet på nåt.. Söndag betyder alltid: Back 2 reality. Slutet på helgen och slut på det roliga och dax att förbereda sig för den kommande måndagen. Den här söndagen kanske har varit en av dom längsta på länge känns det som. Lång tråkig och jobbig. Så går det när man unnar sig för mycket av det goda!

Som tur är så har jag en liten plutt här som har sympati sovit med mamma nästan hela dan    Hon har visat sig från sin allra bästa, mysgaste och gosigaste sida och legat på mitt bröst i flera timmar. 

Nu har vi badat och duschat, städat iordning här och tänt en massa ljus. Nu återstår bara kvällsfikat för oss båda, sen får vi se om vi lyckas sova nåt inatt!

 

Av Lisa - 26 augusti 2012 11:09

Gissa dagens läge? Soffa, morgonrock, en stor flaska bubbelvatten och mest troligt kommer det slinka ner en pizza i min mage om inte allt för länge. Ååååå vilken svullarhelg det här blev! Men men. Nya friska tag imorgon!

Hade jättetrevligt igår iaf. Vi käkade gott, drack gott, surrade massa skit och badade både inne och ute och bastade. Idag är jag hes och känner mig  väldigt irriterad i halsen..Men vad gör det om hundra år?

Denise hade skött sig fint igår och inte ställt till med några bekymmer.. Jag vågade inte ringa och fråga på hela kvällen för jag visste att det bara skulle kännas skitjobbigt om jag skulle höra henne gnälla eller gråta i bakgrunden.

Och vad gjorde jag en timme innea jag skulle åka då? Jo, jag satte mig på balkongen, hade Iphonen i fickan på shortsen.. Och vad händer när jag sätter mig på stolen? KRAS! Iphonen åker i golvet och skärmen spricker. Gissa om jag blev sur? Jaja.. Nu är det bara att försöka bestämma sig för om jag ska beställa hem ett nytt glas och be någon pillrig jävel att byta det åt mig eller om jag ska skicka in den.. Vet dock inte om jag kan leva utan telefon så länge.. Det går liksom inte i dagens samhälle. Man MÅSTE ha sin iphone! haha


Nä, nu måste jag lägga ner huvet på kudden en stund tror jag !

Av Lisa - 25 augusti 2012 17:07

Pussar Nisen Hejdå och sticker iväg på lite partaj.. Har jag nånsin lämnat henne så länge?? Hmm jo en gång, då jag jobbade natt. Men de ska nog gå bra!

Av Lisa - 25 augusti 2012 07:20

Försöker forska lite om det här med järn/ADHD/prematurbarn! Det sägs ju att man ska ge prematurer järntillskott, då minskar risken för ADHD (adhd är vanligt hos prematurer).. 

Det jag nu försöker få fram är Hur länge är detta nödvändigt? Hur länge bör man fortsätta ge järntillskott??


När jag läser DEN HÄR artikeln så får jag uppfattningen att det är bara under den allra första tiden som det är viktigt.. Men det är inte riktigt den informationen jag har fått förut.. Så som jag har uppfattat det så bör man fortsätta med järntillskott även fast järnvärdet ligger bra till. För HJÄRNANS utvecklings skull. Det jag inte vet är HUR LÄNGE. Men jag kanske har missförstått det, eller blivit felinformerad. 

Hur som helst så är det ett intressant ämne. Jag ger ju fortfarande Denise Niferex, men hennes värden sen bra ut och jag funderar på att sluta med dropparna eftersom hon har känslig mage. Vår doktor här frågade om vi inte funderat på att ge henne fiskolja som tillskott.. Det var inget han som läkare vågade rekommendera eftersom han inte tyckte att han hade tillräckligt med kunskap om det, och eftersom det tillhör hälsokost och naturmedicin. Men vi ska kolla upp det. Det lär ju iaf vara snällare mot magen, och att det är bra för hjärnans utveckling är det ju ingen tvekan om.. Frågan är bara hur lämpligt det är just för Denise?! och när kan hon börja ge henne det? (det rekommenderas inte till barn under ett år)

Jag har många funderingar och jag tycker att det är väldigt intressant med naturmedicin. Ofta tror jag att man kan få bättre hjälp av naturmediciner än av receptbelagda piller. Och tex en homeopat kan hitta och se problem i din kropp som en läkare inte hittar lika lätt. 

Jag brukar gå till en homeopat i Sundsvall. Han är otroligt duktig och han gör "irisdiagnostik". Han tittar alltså i ögat. Ögat avslöjar mer än man kan ana! 

 


Av Lisa - 25 augusti 2012 06:37

Tidig morgon på långgatan! Men jag känner mig utvilad! Har sovit min allra djupaste sockersömn inatt    Och Nisen har varken gnällt, knorrat eller ens varit vaken på hela natten (vad jag vet iaf) Sååååå skönt!


Igår var vi hos Natasha och hennes lilla familj och grillade och hade trevligt. Jag tog mig ett glas vin och vi satt ute i solen och brottades med alla sega getingar samtidigt som vi försökte äta! HERRE GUUUUD vad dom är jobbiga den här årstiden. Och självklart hade jag lyckats glömma insektsnätet till vagnen, så man fick hålla ett extra öga på lillan. FY så hemskt om hon skulle få ett stick!

Ikväll blir det lite party för min del! Är bjuden på tjejkväll hos en kompis och jag har garderat mig med barnvakt.. Fast Fredrik är ju hemma, men jag har barnvakt ifall att F också vill hitta på nåt.. Vi får väl se.


Nu är det kaffe som gäller. Kaffe i mängder och ladda för en låååååång morgonprommis. Fast först måste man ju få mysa i soffan med Nisen i ett par timmar  

 


Läser ju alltid själv vad jag skrev här i bloggen för EXAKT ett år sedan, två,och tre år sedan. (finns en meny: MER LÄSNING i vänsterspalten en bit ner på sidan) och nu börjar det nästan kännas lite jobbigt att läsa.. Det börjar sakta närma sig ett år sedan Nisen kom ju.. Jag minns varje dag av graviditeten SÅ väl! Varje gång jag läser ett inlägg så kommer jag ihåg vad som hände och hur jag mådde den dagen. Sjukt egentligen vilket minne man har. Men nu vet man ju hur det slutar, så när man läser så kan jag se alla varningssignaler och tänka "att jag inte fattade redan här att det var nåt fel" eller "ja, här hade jag ingen aning om att ingenting nånsin skulle bli sig likt! osv..  



11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards