★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2012

Tungt

Av Lisa - 30 augusti 2012 21:04

Efter ett tungt Body Pump pass är det väldigt skönt att sätta sig i soffan i morgonrocken med fötterna i högläge och bara njuta av tystnaden. Har precis lagt lillan och hon sover nu gott i sin rosa lilla säng!

Alltså, jag fattar inte hur ensamstående mammor med FLERA barn bär sig åt för att räcka till!! MAMMA hur gjorde du?? Jag känner mig ofta så fruktansvärt otillräcklig och tvivlar ofta på mig själv och undrar om jag gör rätt eller fel.. Borde jag egentligen släppa allt nu och springa och lyfta upp henne för att hon gnäller?? Hur gör andra? Är det okej att ta vara på sig själv och hemmet ibland även fast lillan kräver all min uppmärksamhet?

Jag tycker det här är skitsvårt!! Så fort jag inte springer till henne på en gång då hon är missnöjd så känner jag att jag gör FEL.. Fast innerst inne vet jag väl att det inte är så.. Man MÅSTE ju göra andra saker också ibland, och min lilla skrutt är ju en sån bebis som inte sover särskilt mycket på dagarna så det är sällan jag kan passa på att göra nödvändiga saker då hon sover sina ynka 10-15 minuter.. Jag hinner inte det. Men idag hände det!! Hon sov i TRE TIMMAR i sträck! Jag tror aldrig det har hänt förut! Så jag passade på att fixa en massa saker här som jag inte riktigt haft tid med den här veckan. Sen var jag faktiskt tvungen att väcka henne så hon fick i sig lite mat innan hon skulle iväg till morbror!

Dom här stunderna på kvällen då jag lagt henne och allt är såhär mörkt, lugnt och tyst. Dom stunderna är guld värda! Bara sitta här och fika lite, kika på datorn, kanske ta ett glas vin och bara slappna av. Eller ja.. plocka undan, städa och lite andra kvällssysslor behövs ju såklart också göras..


En annan sak jag tycker är svårt är: Vad ska man göra med henne? Alltså, saker som gynnar hennes utveckling! Behöver nog införskaffa lite mer leksaker och grejjer snart. Jag är rädd att hon typ stannar i utvecklingen av att vara med mig hela dagarna. Jag vill ju såklart göra allting rätt, och är väldigt rädd för att göra fel. Rädd för vad folk tycker och tror och jag är totalt överkänslig för all kritik som har med Denise att göra.. Jag går typ omkring med dåligt samvete hela dagarna och funderar på om jag verkligen inte kan göra ett bättre jobb..

Så typiskt mig.. Fast självklart så  gör jag ju så gott jag kan, mer kan man ju inte göra..

 

 
 
Ingen bild

Maria

30 augusti 2012 22:01

Ojojoj, du månntro man tvivlar mången gång på sej själv som mamma! Och när barna inte kan säga vad som är fel så är det otroligt frustrerande. När de sen närmar sej tonåren då är det annat som sätter käppar i hjulet. ;-) Alla åldrar har sin "tjusning". ;-) Men jag tvivlar INTE på att du är världsbäst på att vara mamma till just din/er Denise! Keep up the good work!

 
Ingen bild

Mamsen

30 augusti 2012 22:19

Lisa! Du är en fantastiskt fin mamma som engagerar sig till 100 procent i sin lilla dotter. Jag känner dock igen mig i många av dina funderingar.När ni var små så tyckte jag som du, att kvällarna (oftast) var helt underbara. Ibland var det jobbigt med ensamheten, att aldrig kunna gå någonstans efter kl 18.
Att man är osäker med sitt första barn är nog inget ovanligt. Många mammor känner nog igen sig i mycket av det du skriver.Men inte ska du tro att hon stannar i utvecklingen av att vara med dig heller. De bästa läromästarna ett barn kan ha är sin mor och sin far. Leksaker är bara simpla hjälpmedel, men inte nödvändiga för att ett barn ska utvecklas. Min mormor hade aldrig leksaker, joo... kottar och pinnar.Hon blev en mycket klok och rejäl kvinna.

Lisa

31 augusti 2012 00:02

Hihi! Ja det är tur att man har internet och telefon nu för tiden, då känner man sig iaf inte ensam även fast man Är helt själv

 
Ingen bild

Rebecca

30 augusti 2012 22:38

Än så länge är Denise så liten hon behöver tryggheten att få vara med mamma och jag kan inte tänka mig att hennes utveckling hämmas av det. Jag tror det bidrar till att hon utvecklas på att bra sätt

 
Annie

Annie

30 augusti 2012 22:49

Jag är säker på att du gör alldeles rätt med din lilla tjej!

http://hemmahosannie.blogg.se

 
Ewe

Ewe

30 augusti 2012 22:57

Har ni öppna förskolor där? Gå dit och träffa andra föräldrar, Denise får träffa andra barn. Ni får leka tillsammans där:)
Så har jag gjort med mina barn från att Em var 1 vecka gammal, med Neo gick jag från att han var 2-3 mån pga känslighet.

http://honungsmamman.bligg.se

Lisa

31 augusti 2012 00:04

Ja det kanske man ska göra.. Fast det känns som om hon är för liten än.. Men jag vet inte, det kanske finns små puttar där också

 
Ingen bild

Ida

31 augusti 2012 00:10

Jag tror kyrkis/öppna förskolan börjar på måndag, ni kanske kan ta er dit? Iof vet jag inte alls vad det är för aktiviteter där om det passar för små (blir min första gång här i stan nu) Men jag skulle kunna tänka mig att det finns nått för alla barn, större och mindre eftersom det mest är föräldralediga som har tid att gå dit :)

 
Ingen bild

Jess

31 augusti 2012 06:37

Tror alla mammor tvivlar på sig själv ibland. Men du är en kanonmamma. Jag säger bara som så, följd ditt hjärta så blir det rätt.

 
Louise

Louise

31 augusti 2012 06:48

Jag har tvillingar så vet hur det är att känna att man inte hinner med ngt! ;) de får gnälla , nu rör de ju på sig så nu e de oftast nöjda med att få vara på golvet ändå :) men innan så fick de gnälla, vissa saker måste man ju göra!

Du burkar inte ha Denise i bärsele? Då har man ju båda händerna fria och kan få lite gjort :) och bebisen är nöjd ;)
Ha det så bra!

Du brukar inte ha Denise i bärsele

http://Louiserautio.webblogg.se

Lisa

31 augusti 2012 08:45

hon gillar inte riktigt bärselen, och mina axlar pallar inte heller :( men snart kanske hon kan börja glida omkring i en gåstol, bara hon blir lite stabilare och lär sig sitta :)

 
Ingen bild

Karin

31 augusti 2012 07:14

Håller med, öppna förskolan är toppen! Det finns oftast olika kurser och träffar, babycafé, babysång, babyrytmik, babysim, det är jättekul både för barnen som får träffa andra barn och se andra miljöer och för föräldrarna som får umgås och prata med varandra!
Sen tycker jag att du verkar vara en supermamma så du behöver inte må dåligt!

 
Maria - mamma till ps-trillingar plus två!

Maria - mamma till ps-trillingar plus två!

31 augusti 2012 07:32

Tycker du är (verkar vara) en fantastisk mamma till Denise, men känner igen tankarna. Tror det är samma tankar varje första gångs förälder brottas med. Åtminstone kände jag precis så när jag gick hemma med min första dotter, man var så rädd för att göra "fel" eller att man inte gjorde tillräckligt med dom. Tro mig, Denise älskar nog tillvaron bara hon får vara med den som står henne närmast, dvs du. Min äldsta dotter blir 12 i år och trots mitt dåliga samvete att hon skulle bli under stimulerad och all vad det nu var så blev hon visst riktigt bra! :-)
Nu när jag går hemma med nr 3, 4 & 5 (tvillingar 18 mån & lillebror 8,5 mån) är man ju tryggare i föräldrarrollen men har ändå lite dåligt samvete för att man inte hinner stimulera dem tillräckligt...
Kramar till både dig och lilla söta Denise!

http://blogg.mama.nu/fanea

 
Ingen bild

Fridah

31 augusti 2012 07:35

Ang öppna förskolan så har den i min kommun olika dagar för olika åldrar. Två dagar för barn upp till 9 månader, två dagar för 2-5 år, en dag för barn upp til 6 månader eller nåt sånt. Du kan ju kolla upp det om du är intresserad! Kanske inte bara för Denise skulle utan även för din :)

 
Ingen bild

Åsa i Kramfors

31 augusti 2012 17:14

Småbarn behöver sina föräldrar punkt slut! Lugnet hemma är ju fantastiskt! Och barn utvecklas ju till underbara små människor även om de inte har en massa saker o människor ikring sig, det hinner man med i livet ändå.

 
Småbarnsmamma och förskollärare

Småbarnsmamma och förskollärare

31 augusti 2012 22:48

Det behövs inga leksaker, barn lär sig så mycket av att bara få prata med sin mamma eller pappa. Ni har väl (hand)visp hemma? bakpensel? kastruller? sånt är minst lika roligt om inte roligare än plastleksaker =) (det tyckte/tycker i alla fall min son). Om din dotter kan åla, krypa eller på något sätt förflytta sig så är hela rummet ett äventyr. min son gillade att åla under bordet och stolarna, DE va ett äventyr minsann och mycket utvecklande. Att känna sig trygg och älskad är det viktigaste! sen löser sig oftast resten =)

http://www.madeleinejarlhed.bloggplatsen.se

 
Snart 5 barns mamman

Snart 5 barns mamman

2 september 2012 22:01

Jag och min sambo separerade i ca 6 månader när minstingen var bara 6 månader, vilket gjorde nig ensamstående med 4 barn äldsta var då 6 år, jag kände heela tiden att jag inte räckte till MEN faktiskt så gjorde jag det (iaf som det verkade och lät på barna)
Jag tycker du låter som en toppen bra mamma!
Lycka till i fortsättningen! :-)

http://joolinda.bloggplatsen.se

Lisa

2 september 2012 23:11

Tack

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards