★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2012

Läkarbesök

Av Lisa - 1 augusti 2012 17:47

Ja, så har vi varit på barnmottagningen med lilla Nisen idag då. Har träffat en väldigt bra läkare. Vi har setts en gång tidigare i Övik och han är en väldigt lugnm trevlig och behaglig doktor. Inte en sån där stressad läkare som inte har tid att lyssna och diskutera saker. Vi pratade om det mesta och kunde bolla saker fram och tillbaka. Vi fick ha åsikter och det kändes riktigt bra. 

Vi pratade bland annat om det här med apne´larm som jag varit inne på att jag vill ha nu när man kanske inte alltid sätter på saturationsmätaren.. Doktorn berättade att det är väldigt omdiskuterat om ett apne´larm verkligen fyller någon bra funktion över huvud taget. Han sa att den största risken är att det kommer att falsklarma mest hela tiden eftersom vi människor i alla olika åldrar har oregelbunden andning. Man kan alltså göra andningsuppehåll utan att det är farligt, och då blir det ju bara dumt om det ska larma. I vårt fall tyckte han verkligen att en saturationsmätare var bättre att ha. Men han tycker inte att vi ska ha den på henne hela tiden, för nu är det VÅR tur att vänja oss av med saker.. Ja, jag kan ju erkänna att det här med larm och mätare, det vill jag nog ha mest för min egen skull.. Så att jag ska kunna slappna av och göra något annat än att titta på Denise när hon sover. Men så kan man ju inte ha det hela tiden! "Nu ska allt från neo-tiden och intensivvården avvecklas steg för steg" (för att citera doktorn)  Pjuuuh! Det blir hårt det här! Vi får självklart ha kvar saturationsmätaren och han föreslog att vi ska ha en sån hemma i MINST ett år eftersom vi inte vet hur hon skulle reagera på en förkylning och så.. Samma med syrgasen. Den behåller vi, men vi behöver inte använda den. 

Lungorna lät bra, hjärtat pickade fint och allting annat var precis så som man kan förvänta sig av en "23:a"  och kanske lite bättre till och med!  (stolt mamma)

Vi ska halvera pulmicort-inhalationerna för att se om det gör någon skillnad och det skickades remiss till sjukgymnast för att få all utrustning vi behöver och öven för att kolla upp hennes nacke som jag tycker är lite sne ibland.

Fick svar på allt som jag funderade på för en gångs skull. Och lite till. Det är inte ofta man känner så efter ett läkarbesök.


Nu är det fix och trix i vår nya fina hall som gäller! Nytt golv i hallen, och även nya köksstolar har införskaffats idag!

 

 

Kommer bli fint när man är klar :)

 

och så här ser dom nya stolarna ut!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Linn

1 augusti 2012 20:53

Hej! Hur gick de in på Denise när de gjorde tarmoperationen? Min dotter Öppnades från vänstra sidan och över hela magen till en liten bit bortanför naveln. De skar av all muskulatur vilket har gjort henne muskelsvag på den sidan vilket har gjort att hon sett sne ut.. Över hela ryggen och nacken och allt lixom. Efter mycket tjat fick jag sjukgymnast och övningar. Nu är hon 9 månader och bara lite sne, har lärt sig sitta och så utan att tippa till bänster

Lisa

1 augusti 2012 23:43

oj det där har jag inte ens tänkt på faktiskt.. ja dom öppnade ju upp hela magen tvärs över på Denise, så förmodligen så har dom väl kapat muskulaturen på henne också.. måste kolla lite nogrannare om det är mer åt vänstra sidan.. det borde det ju vara eftersom det var där stomin satt.. hmm.. Tack för tipset. det skall kollas upp

 
Ingen bild

Linn

1 augusti 2012 20:55

Nää ändrade mig. Hon opererades på höger sida men tippar och lutar åt vänster

 
Jenny

Jenny

1 augusti 2012 21:33

Vad härligt med en läkare som har tid att lyssna och svara utan att stressa, men jag kan tänka mig att det känns oroligt att inte ha lika mycket kontroll på syresättning m.m Men skönt att ni ändå får behålla alla grejer, så ni har dem vid behov. Klart du ska vara stolt över duktiga Denise, hon har ju utvecklat massor och börjar bli riktigt stor!

http://blogg.alltforforaldrar.se/jeroc

 
Mia

Mia

1 augusti 2012 22:36

Kul att läsa... Hon är jätteduktig .....

http://Www.olhed.wordpress.com

 
clara ida

clara ida

1 augusti 2012 22:53

En väldigt nära vän till mig förlorade sitt barn för att det föddes för tidigt, just därför önskar jag dig och din dotter all lycka. Ha det bra och lycka till i framtiden :)

Du får gärna klicka dig in på min blogg om du skulle ha tid.

Kram

http://lillaclaransida.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Linn

3 augusti 2012 17:58

Blev ju helt flummigt det jag skrev. Dotterns stomi satt på hennes höger, hon överspände musklerna på vänster så opererad höger, lutar vänster. Men det har gått att träna bort jätte bra! Kan hända att Jon tippar fler gånger åt vänster när hon sitter typ.
Men ta upp det med någon läkare!

Lisa

3 augusti 2012 18:15

Ja vi ska till sjukgymnast och kolla upp det

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se