★ 399 gram ★

Direktlänk till inlägg 5 juli 2012

Dax att skriva av sig lite

Av Lisa - 5 juli 2012 06:10

Ibland måste man faktiskt få skriva av sig.. Ni som följt den här bloggen ett tag vet ju det. Ibland kommer det sånna där långa djupa inlägg där jag bara vräker ur mig allt det som är jobbigt. Men ibland måste man ju faktiskt få skriva av sig om BRA tankar också! Ja, ni läste rätt! Jag tänker inte klaga!!

 

Jag mådde ju rätt dåligt förra veckan. Fysiskt dåligt alltså. Jag hade värk överallt i kroppen och mest i bröstet som då gjorde att jag blev andfådd så fort jag rörde mig. Jag vill ju alltid skylla allt på ryggen, men faktum är att jag kände igen känslan och symtomen hela tiden. "Pleurit" alltså, vätska i lungsäcken. Jag får det lite då och då, och ibland kan det bli extremt smärtsamt.. Jag tog saken i egna händer i söndags och ökade drastiskt min dagliga kortisondos och har fortsatt med den dosen. Jag känner mig som en ny människa! Energin är tillbaka. Jag känner mig pigg och glad och allt känns inte sådär jobbigt som det har gjort dom senaste månaderna. 

När tröttheten och sjukdomen kommer krypande sådär lömskt så hinner man liksom vänja sig vid att må skit, så till slut märker man det inte ens själv. Jag har trott att jag varit lite deppig och nere bara, efter allt som hänt det senaste halvåret..Att det är därför jag känt mig trött och inte haft lust till nånting. Men pang bom, nu känner jag mig som den RÄTTA Lisa! Hoppas att det håller i sig. Jag har fortfarande inte kontaktat min läkare, men jag tänkte ta prover på måndag och sen ringa och meddela vad som händer.

Så idag vaknar jag med ett leende på läpparna och känner att DAGEN ÄR MIN! Känner mig glad, snäll, pigg och tycker inte alls att det är sådär superjobbigt att släpa med sig en syrgastub och saturationsmätare överallt. Det kunde varit värre!


Nu ska jag ge mig på den, näst intill omöjliga uppgiften.. Att försöka få Denise att sova klockan nio. Frågan är då om jag ska hålla henne vaken nu, eller som jag ska låta henne somna en stund och sen ge henne mat och ta ut henne i vagnen och promenera tills hon somnar och sen gå till hörcentralen.. hmm..  Dom vill nämligen helst att hon ska sova då dom gör undersökningen!

 

Hoppas nu att jag lyckats sprida lite glädje för en gångs skull! Att jag kanske smittar av mig till dig som sitter där lite surmulen med morgonkaffet i handen och önskar att du hade fått sova ett par timmar till!

   

 
 
Ingen bild

Maria

5 juli 2012 09:02

Men du sprider alltid glädje :-)
Även du inte mår så bra ibland så mår ju Denise desto bättre å det är glädje (missförstå mig rätt) Du har ju trots allt gått igenom så mycket så någon gång måste ju kroppen hinna ikapp.
Jag blir i alla fall glad när jag kollar in bloggen och ser alla härliga kort på lilla Nisen så keep up the good work ;-)
Hoppas ni får en helt underbart skön torsdag :-)

Lisa

5 juli 2012 09:46

tack :)

 
Jenny

Jenny

5 juli 2012 09:19

Vilken härlig inställning, ska försöka göra detsamma! Hoppas det går bra på hörcentralen!

http://blogg.alltforforaldrar.se/jeroc

 
Ingen bild

pernilla

6 juli 2012 09:09

hej inte för att jag ska lägga mej i din medecinering,men jobbar själv på sjukhuset,vätska i lungan är ju inte bra å det tror jag att du vet,kortisonet gör ju så att man känner sej piggare, tycker att du ska ta kontakt med läkare på en gång ingen kritik till dej alls tänker bara på ditt bästa kram

Lisa

6 juli 2012 14:19

tack. Jo det hör ju ihop med min SLE, så jag har haft det några gånger. Men dom brukar inte göra någonting åt det mer än att bara öka kortisondosen och ta det lugnt tills det går över.. Det är så vi brukar göra, men du har rätt i att jag borde prata med min läkare.. Hon vill nog veta det

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 8 juni 2016 15:54

Ja ibland har man verkligen otur. Har varit frisk länge nu och var inte alls orolig för att börja jobba.. Och så får jag ett bett av något slag.. Som växer och växer och till slut kan ja inte sitta på ena skinkan (där bettet sitter) . Slutade med...

Av Lisa - 5 juni 2016 22:34

            Igår!!! Det var längesedan jag skrattade så fruktansvärt mycket. Dom är ju helt sanslöst roliga mina Småstads-grabbar! Jag bara älskar dom. Det var inte så mkt att fundera på när man hörde att dom skulle hit. Hade docl gärna stann...

Av Lisa - 1 juni 2016 20:36

Sommar än en gång! Känner mig glad och lycklig och full av hopp idag! Det har varit ett tufft år och jag har inte riktigt fått ordning på alla bitar än, men är på god väg.     Hej jag heter Lisa, och jag är en beroende! Ja, så presenterar jag m...

Av Lisa - 19 februari 2016 19:29

Tror ni den här lilla tjejen lägger sig lycklig ikväll? Första ridturen En bra dag med hundar hästar och kaniner. ...

Av Lisa - 17 februari 2016 07:45

Hej på er! Det var längesen jag visade mig här, men nu kikar jag in och bjuder på en låt som jag gjort..  Eller.. texten har min syster skrivit och den handlar om mig. Melodin har jag gjort. och det är jag som står för sång och gitarr     https...


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Skapa flashcards