★ 399 gram ★

Alla inlägg under juni 2012

Av Lisa - 8 juni 2012 10:27

Vad ska tandvärk vara bra för?? Det värsta är att jag haft ont till och från i samma tand i över ett år, men det är ingen som hittar nåt fel. Antar att jag biter ihop och gnisslar på nätterna. Det gör ont ända upp i ögat och upp i pannan.. Bak i nacken och in i örat. Känns väldigt hälsosamt. Tur det finns värktabletter annars hade mitt humör varit (om möjligt) ÄNNU sämre. Man blir inte trevlig av tandvärk!

Natten har varit okej. Inte lika super duper som igårnatt, men den natten går nog inte att toppa. Min tjej är duktig på att sova på nätterna, men det bästa av allt är faktiskt att hon somnar när jag lägger henne på kvällen. Jag behöver inte ligga hos henne eller vagga henne eller nånting. Jag bara stoppar om henne, ger henne tutten och snutten och släcker lampan, sen sover hon.. Är det det som kallar LYX?   

Hade tänkt gå ner på stan en sväng idag.. Men jag vet inte.. Det är ju student firande och kan bli ganska trångt och MYCKET folk. Bacillskräck har man ju såklart fortfarande en släng av, men vi får se.. 

Sen blir det stugan igen. Grillning och kanske ett glas vin! Hoppas att vädret håler i sig! 

Av Lisa - 7 juni 2012 20:22

Tänk så skönt det kan vara att komma till en stuga! Allt känns så avslappnat. Man behöver inte göra nånting, men man tar sig oftast för en massa ändå.

Förutom kaffe och jordgubbar så har jag även klippt en massa gräs, surrat, ätit sallad, sprungit omkring och lekt som ett litet barn med min kusin, krattat gräsklipp och blivit myggbiten till tusen. 

TUR att man har myggnät till vagnen, annars hade jag nog haft en olycklig bebis för herre gud vad mycke mygg det är där ute.

Nu är jag sååå godissugen.. Lite honungsmelon stillar det värsta. Försöker tappert att hålla mig ifrån socker. Höll mig ju hela helgen bara för att kunna unna mig Olivias goda bakverk då hon fyllde år, men  nu är det bara att bita ihop igen.. Jag SKA klara mig utan socker! Jag behöver inte socker!


Nä hörni, jag är så jäkla trött efter en heldag ute så jag tror jag tar min bebbe och hoppar i säng tidigt ikväll!

     

Av Lisa - 7 juni 2012 07:22

Ja vi tar väl en till nästan likadan bild då bara för att ha nåt att posta :) ÄNNU en rekordnatt! Mat 22.30 sedan sussade stumpan sött ända till 05.30 Underbart skönt! Det firade jag med en morgonprommis med en av mammas vovvar i solskenet.. Klockan sex haha, det gäller att passa på! Nu blir det frulle, en dusch och sen kanske åka ut till stugan en sväng.

Av Lisa - 6 juni 2012 12:05

..SOLEN SKEN!! Men det slutade med dunder och brak och riktigt ösregn! Tur jag hade ett paraply som kunde hålla både mig, Denise och vagnen hyfsat torra, för självklart så har jag ju inget regnskydd! Fast jag vet inte.. Jag tycker tyget på vagnen verkar vara ganska vattenavstötande, så man kanske inte behöver nåt?

Idag har Denise en riktigt skit dag.. Ja, i ordets rätta bemärkelse alltså.. 5 blöjor hittills.. Får väl se hur många det blir innan dagen är slut.

Det var dagens skit snack!

Det är så roligt att se Denises utveckling nu! För nu börjar det verkligen hända saker med henne. Hon gör nya framsteg varje dag. Nya ljud, nya reaktioner, mer leenden och hon är verkligen nyfiken på världen och på alla människor. Hon är verkligen MED, och det är så roligt. För nånstans så har man ju ändå en viss rädsla att hon inte ska bli normal. Att hon ska ha någon störning eller någon skada i hjärnan. Så varje framsteg känns som en stor seger i mammahjärtat. Självklart så kan saker dyka upp och man kan kanske inte märka allt i den här åldern. Men just nu utvecklas hon precis så som hon ska. Hon är bara lite mindre än andra tre månaders bebisar. Hon ligger liksom i den nedre delen av kurvan. Men huvudsaken är ju ändå att hon följer sin egen kurva och att det går åt rätt håll. Och DET gör det!


Av Lisa - 6 juni 2012 09:02

Och Denise fortsätter att briljera! Herre gud vad hon sovit gott inatt. Trodde nästan att det var nåt fel på henne. Hon åt 22.00 och vaknade inte förrän klockan fyra! Och då var hon inte sådär super elak och skrek rakt ut av hunger.. Sen somnade hon om och sov till halv nio. Det här beror förmodligen på ökningen av Infatrini i hennes måltider. Hon håller sig mätt längre, och ingen är gladare än jag. Jag är utvilad!!

Syrgasen behövdes under natten. Vet inte varför jag trodde att det skulle kunna gå utan, men man måste ju prova sig fram. 0,04 bjussade jag på, och det räckte gott och väl.


Nu är Denise påklädd och fin. Redo för födelsedags-firande av moster Olivia som fyller 17 år idag! Hipp Hipp hurra! Grattis till Olivia, och grattis till Sverige!


Måste få lägga upp en liten skrytbild! Bara för att jag är så stolt och glad! Kan ni fatta vilken frihet att inte släpa på tuben hela tiden?? Precis lika underbart skönt som jag hade förväntat mig.. 

Av Lisa - 5 juni 2012 23:01

Jordgubbar och kesella slinker ner i magen efter en hektisk dag! Vet egentligen inte varför jag känner att det varit stressigt idag, men antar att det är så det känns inuti mig bara, för bråttom har det då verkligen inte varit.


Skönt att vara "hemma" igen även om det är jobbigt med all packning. Imorgon fyller min lillasyster år, så då blir det en sväng hem till pappzen och svulla lite goda bakverk  


Ännu en syrgasfri dag att skryta med! Enda gången hon haft syrgas idag var i bilen mellan Övik och Solle då hon somnade jättehårt och satt som en liten ost krok.. Nu får vi se hur det går inatt. Tänkte prova att låta henne somna utan iaf.


Jaja.. Har inte så mycket på hjärtat ikväll faktiskt! Nu ska jag och mammzen mysa lite framför tvn och Denise ska sova.. Hon är lite grinig ikväll så hon är fortfarande vaken!


Kramizar från oss 

Av Lisa - 5 juni 2012 16:28

Bloggplatsen har legat nere idag.. Men nu är vi tillbaka! Idag har jag och Denise varit på stan, and guess what? Jag lämnade tuben hemma!!! Vilken frihet! Sen har vi varit på BVC för första gången och lillan hade växt på sig bra. Nu är vi på väg till Sollefteå för några dagar hos mormor! 

 
Av Lisa - 4 juni 2012 19:01

Vet ni vad? Faktiskt så är min Denise den bästa och duktigaste Nisen i hela helaste världen! Idag har vi inte haft syrgasen på över huvud taget. Ändå somnade hon riktigt djupt när vi var ute och promenerade, men hon klarade sig ändå! Ååååå! Så skönt om det fortsätter så här!  

Just nu så är det fortfarande lite bökigt. Har ju med mig tuben överallt eftersom jag aldrig vet när den kan behövas, och mätaren (som jag bara tog på några gånger/dag förut) den sitter på henne HELA TIDEN! Man törs inte riktigt slappna av och släppa blicken från mätaren, och ibland får jag till och med för mig att den visar fel.. För MYCKET! haha.. Men det är ju knappast möjligt. Nä, bara att inse att liten blir stor och lungorna växer och mognar!

Idag kom jag att tänka på en sak.. Jag visste tamejfan ingenting om spädbarn när jag blev mamma.. Jag hann ju inte lära mig nåt innan! Jag hann inte läsa en massa, gå på föräldrautbildning, eller få info från barnmorskan. Min graviditet hade ju precis börjat. Tror att jag hann gå på vanliga MVC två gånger.. Helt sjukt egentligen. Men det kommer ofta situationer under dagarna då jag funderar på hur man ska göra, vad som är normalt osv.. Idag tex så fick jag för mig att Denises bröstvårtor var konstiga.. Fast egentligen så har jag ju aldrig ens reflekterat över hur bröstvårtorna känns på en "vanlig" bebis..  Jag vet inget om spädbarns reaktioner, förväntad utveckling osv osv. Allt jag vet, det har jag lärt mig av mina erfarenheter jag fått så här långt.. Kanske dax att börja läsa lite om barn??


Lite kvällstankar från mig.. En nybliven förvirrad mamma.. Kanske inte så olik alla andra nyblivna mammor?

Who needs extra oxygen??  Har ni sett att mamma till och med tagit steget och tagit bort duoderm plattorna från mina kinder?  


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards