★ 399 gram ★

Alla inlägg under april 2012

Av Lisa - 9 april 2012 14:37

Såja. En tupplur gjorde susen! Ordningen är återställd här hemma (för en stund) och Denise har sovit sig igenom mitt dammsugande. Bra!! Skitjobbigt om hon ska vakna av alla ljud. 

Har dragit in skötbordet till vårt sovrum istället, där gör det mer nytta så nu börjar det kännas bra här hemma!

Nu har vi nyss varit ute och gått. Varit och köpt en lampa till skötbordet, och lite annat smått och gott.

Förkylningen börjar lägga sig och bihålorna känns bättre. Men mitt ena öra durrar och låter. Skapligt irriterande! Och ont gör det också! TÄnk om man fått nån öroninflammation eller nåt! huvva!

Köpte mig ett par träningssnoddar! Hinner man inte till gymmet så kan man ju alltid använda fantasin och träna lite hemma istället. Börjar bli på tok för slapp och lat.. Okej, jag är vaken hela nätterna men jag vill inte bli nån slas has/soffpotatis för det. Näe. Idag har jag till och med sminkat mig, bara för att!!

Av Lisa - 9 april 2012 10:06

Är det inte märkligt? Varför är det alltid så? Att om man är lite trött, lite på dåligt humör.. Då jävlas ALLT! ALLT går fel. Man tappar saker, fastnar i saker, slår sig, glömmer saker och allt går bara heeeelt fel! Så är det iaf för mig. Särskilt just precis idag! Vt inte hur många gånger jag fastnat med syrgasslangen idag. Tror att jag lyckades bryta tån nyss också... nä inte riktigt, men nästan..

Morgonen var ju som jag skrev: KAOS! Tänk att påsen alltid ska lossna just på morgonen, och just när Denise är riktigt elak! Fast det kanske är just därför hon är elak. Det är nog inte så skönt att ha bajs runt hela magen...

Känner mig liiiite irriterad på att vi alltid lyckas få med oss grejjer som inte funkar!! Bytte ju saturationsmätare igår eftersom det stod ERROR hela tiden på den vi hade.. Och den vi fick med oss istället  var ju ännu värre!! Om jag skulle lita på den så skulle Denise vara kliniskt DÖD. Flera gånger har den pipit och visat att hon har 7 i syresättning. Sen kan den hoppa upp till 20.. Första gången flög jag upp ur sängen och tände alla lampor. Men Denise såg lika rosig och fin ut som vanligt.. Så till slut så bestämde jag mig för att lita på mig själv och blöj larmet istället. Så nu har vi varit utan mätare hela natten. Kan såklart inte riktigt slappna av, så jag har varit vaken mest hela natten..men jag tar på henne den nån gång då och då bara för att kolla läget och då står den oftast på 95% så jag behöver nog inte oroa mig...

Ikväll tar jag nog med mig Denise till sjukan och sover där.. Vi lär väl ska vara där på ronden imorgon ändå, så det är lika bra att sova där så man slipper stressa upp på morgonen. Nu ska jag försöka få lillan att slumra, så jag kan vila mig en stund jag också.. Skulle gärna ta en promenad sen. Har ju typ inte varit utanför dörren på hela helgen.. Men jag MÅSTE sova först!!

Av Lisa - 9 april 2012 08:00

Ännu en panikmorgon hos familjen Decker! Varför ska allt hända på morgonen?? Påsen lossnade, och mina tappra försök att vara hygienisk och söla så lite som möjligt gick i stöpet och till slut tog jag min ARGA bebis under armen och ställde mig i duschen. Hennes första dusch faktiskt. Hon blevlite lugnare, ren och det var baks över hela golvet. Inte nog med det så kom Fredrik med filmkameran mitt i alltihop!! God morgon!

 

Pix

Av Lisa - 8 april 2012 17:52

 



En gång i tiden var jag perfektionist...



Fredrik stod för maten i helgen :)


Och Denise stod för underhållningen

      

Av Lisa - 8 april 2012 15:11

Mitt hem ser ut som ett slagfält!!! JAG ser ut som ett ras! Heeeeelt slut är jag, men jag vänjer mig nog precis som alla andra. Det känns verkligen precis som mitt andra dygn som mamma.. Som om jag precis kommit hem från BB.

Har sovit väldigt väldigt dåligt inatt, men det är inte Denises fel. Saturationsmätaren vi hade med oss hem fick nå fnatt igårkväll och pep ERROR ERROR hela tiden.. Fungerade nån timme i taget och sen var det bara att starta om den.. Sååå det ledde ju såklart till att jag INTE litade på den för fem öre. Så Denise fick ha både den och andningslarmet på blöjan. Men jag kunde ändå inte riktigt slappna av. Tog upp henne i sängen och hade henne bredvid mig nån timme, och då kunde jag sova en liten stund iaf..

Imorse tog Fredrik över.. Jag gick och tog en dusch och hörde hur Denise började gallskrika  och var riktigt riktigt förbannad.. Hungrig, såklart, OCH så hade stomipåsen lossnat.. Behöver jag förklara hur svårt det är att byta stomipåse på en hungrig bebis?? Och jag stod där med droppande hår, utan kläder och totalt sönderstressad. Jag är verkligen vek när det kommer till stress, och är det nånting som stressar mig så är det den där jäkla stomin!!! Men som någon skrev i en kommentar så är jag nog mer less på den nu än jag nånsin varit förut bara för att jag vet att den snart är borta! WORD!

Tog en sväng upp till sjukan och hämtade lite mera mediciner och annat smått och gott. Vi tar en natt till hemma.. och en till, och en till, och en till.. Ja ni vet.. Det är jobbigt att vara vaken på nätterna, men det gör ingenting! Jag har min dotter hemma, och det är det enda som spelar någon roll! Det får bli stökigt, det behöver inte vara perfekt. JAG behöver inte vara perfekt! Måste bara banka in det i min egen skalle!


Får väl se om jag får tid över att lägga in några bilder lite senare!  

...

Av Lisa - 7 april 2012 17:31

Sådärja. Då har man varit på sjukan i några timmar. Vägt lillan, träffat doktorn, vilat lite och hämtat en massa nödvändigheter inför vårt nästa dygn här hemma.

Denise har haft ont i magen idag. Hon grät och grät och grät i flera timmar i sträck så då packade jag ner henne i vagnen och gick ut, och då somnade hon..

Jag blir fortfarande lika löjligt maktlös varje gång hon gråter sådär hysteriskt! Jag vet liksom inte vart jag ska ta vägen och känner mig som en värdelös människa som inte kan ta bort det onda..

Nu ska vi bara försöka ha en lugn och skön kväll! Fast jag har svårt att slappna av när jag vet att jag måste göra dom där j***a överföringarna! Har bara lyckats göra EN idag.. Tre kvar.. Bara att inse att jag inte kommer hinna det.


Dagens vikt: 3071

Av Lisa - 7 april 2012 11:15

Inte helt smärtfritt.. haha. Först och främst så hade vi fått med oss en mask till inhalations mojängen som inte passade. Men händig som man är så lyckades jag punda till det så hon fick i sig sin pulmicort ändå.

Jag gick och la mig med Denise redan klockan tio och till en början sov hon gott.. Runt ett så fick Fredrik rycka iväg på jobb och ungefär då så började Denise att knorra. Hon låg där i sängen och lät och vände och vred sig. Hon skrek inte, mn hon har ett speciellt ljud som hon gör när allt inte är riktigt bra. Efter si sådär en halvtimme så tog jag upp henne på skötbordet och då hade hon ju bajsat i blöjan.. Bytte den lite snabbt och la ner henne igen. Men hon fortsatte knorra och knösa på, så jag tog upp henne igen, och se där jag. MERA BAJS i blöjan.. 

Sen har det varit mat, mat, mat och mat! Hon är inte riktigt nöjd med sina 65ml och håller sig inte i tre timmar så som det är tänkt. Men jag har försökt att dra ut på det så länge som möjligt, men max 2,5 timme går det, sen MÅSTE hon ha sin mat. Så det blev matning 21.00, 22.30, 01.00, 02.30,  04.45, 07,00 och sen tog Fredrik över så jag fick sova.. Men hon åt klockan nio.. Och NU är det dax igen.. Så nu måste jag kila!

// Trött Nybörjarmamma

Av Lisa - 6 april 2012 21:07


11-11-14 föddes en krigare i vecka 23! Här kan ni läsa om vår Neo-resa och livet som prematurmamma. Jag delar även öppet med mig om hur livet kan se ut ur en missbrukares ögon, och min kamp mot att få den hjälp jag behöver för att bli hel igen!

Instagram

 

 

 

 

        

Mer läsning

Denise,Lova,Mi-Rakel

   

 

 

 

 

 

  

 

 

Prematur Bloggar

Kategorier

399 gram

     

 

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

SLE bloggar

Min&Syrrans låt


Ovido - Quiz & Flashcards